Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

ISRAEL

Näiltä sivuilta löydät ohjeita Israelin matkoille, kuvia Israelista, tietoa Israelin ja niin sanotun pakanaseurakunnan suhteesta, materiaalia antisemitismista sekä ohjeita ja kuvia sapattiaterian vietosta.

 

"Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille." 1 Moos.12:3

 

 

KUVAKERTOMUKSIA ISRAELISTA

Tälle sivulle on koottu kuvia vuosina 2005-2012 tehdyiltä Israelin matkoilta. Vaikka Israel on pinta-alaltaan pieni, sieltä löytyy hyvin monenlaista maisemaa rehevistä puronvarsista kuiviin autiomaihin ja Kuolleenmeren suolarannoista Jerusalemin vanhankaupungin tunnelmallisiin kujiin.


Lue lisää


Israel 70 vuotta, Kuvamatka Luvattuun maahan

Israel on tavattoman kaunis ja monipuolinen maa. Vaikka maa on esimerkiksi Suomeen verrattuna tavattoman pieni. niin silti se tarjoaa samaan aikaan mahdollisuuden uintiin ja auringonottoon Eilatissa ja lasketteluun Hermon vuoren rinteillä. Tarjolla on kuivaa autiomaata ja paratiisin kaltaisia hedelmätarhoja, Raamatun ajan nähtävyyksiä sekä moderneja kaupunkeja ja nykyaikaisinta tekniikkaa.


Lue lisää


JUHLAT JA TAVAT

Jeesus oli juutalainen. Kaikki Raamatun kirjojen kirjoittajat olivat Luukasta lukuun ottamatta juutalaisia. Myös Vanhan testamentin profeetat olivat juutalaisia. Siksi kannattaa pysähtyä hetkeksi tutkimaan kristinuskon juutalaisia juuria ja miettiä, mitä annettavaa varsinkin messiaanisilla juutalaisilla on meille pakanakristityille. Millaisia esimerkiksi voisivat olla kristilliset sapattiateriat tai seder-ateriat?


Lue lisää


Agape-aterian juuret yltävät alkuseurakunnan kotikokouksiin

Mikä on Agape-ateria? Miten ja miksi sitä vietetään? Miten se liittyy alkuseurakunnan kodeissa tapahtuneisiin kokoontumisiin, rukoukseen, ylistykseen ja leivän murtamiseen?

Tästä löydät vastauksia näihin ja moniin muihin Agape-ateriaan liittyviin kysymyksiin:


Lue lisää


JUUTALAISET JUURET, ANTISEMITISTI, KORVAUSTEOLOGIA, VAINOT

Tältä sivulta löydät artikkeleita, materiaalia ja monenlaista ajankohtaista tietoa juutalaisista juurista, antisemitismista, korvausteologiasta, juutalaisten ja kristittyjen suhteesta sekä muista Israeliin ja juutalaisiin liittyvistä kysymyksistä.


Lue lisää


MATKAT ISRAELIIN

Täältä löydät mm. seuraavia asioita:

- Miten varustautua matkalle? Mitä kannattaa ottaa mukaan ja miten sää matkan aikana vaihtelee?

- Kuvakertomuksia ja kokemuksia monilta erilaisilta Israelin matkoilta.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin