Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Timo Eskola: Ateistit alttarilla

Timo Eskola

Ateistit alttarilla

Perussanoma

 

Miten sinä määrität kristityn? Millainen oppi on kristillistä, ja millainen ei sitä ole? Kenelle voit sanoa aidosti ja koko sydämestäsi ”Rakas sisar tai veli Jeesuksessa Kristuksessa!”? Missä kulkevat kristillisyyden rajat?

 

Tuollaiset kysymykset ovat hyvin tärkeitä ja ajankohtaisia. Niinpä niiden edessä kannattaa pysähtyä etsimään vastauksia.

 

Ensimmäisessä Johanneksen kirjeessä, sen neljännessä luvussa rajausta tehdään tällä tavalla: ” Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta. Yksikään henki, joka kieltää Jeesuksen, ei ole Jumalasta. Sellainen henki on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo on maailmassa.” (1 Joh.4:2-3)

 

Uskon koetinkivenä on siis Jeesus. Jos kiellämme hänet ihmiseksi syntyneenä Jumalan Poikana ja Vapahtajanamme, luiskahdamme rajan väärälle puolelle, ulos kristinuskosta.

 

Me voisimme poimia Raamatusta myös monia muita kohtia, joissa rajapyykki asetetaan samaan kohtaan, Jeesukseen Kristukseen ja hänen merkitykseensä.

Miten on käytännössä? Vieläkö rajamerkit ovat kunniassa ja alkuperäisellä paikallaan?

 

Teologian tohtori dosentti Timo Eskola on kirjoittanut näistä asioista kaksi hätkähdyttävää kirjaa ”Ateistit alttarilla” ja ”Antikristuksen apostolit”.

Kirjan ”Ateistit alttarilla” ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 2005. Sen jälkeen kirjasta on ehditty ottaa jo kaksi uutta painosta. Kirjan takakannen tekstissä todetaan muun muassa: ”Mitä kirkossa on tapahtumassa? Ulkopuolisen silmin työntekijöiden julistus vaikuttaa paikoin kuin ateistien propagandalta. Onko kirkko vetämässä mattoa omien jalkojensa alta?”

Kansien sisälle on koottu lainauksia pappien ja piispojen teksteistä ja puheista, joissa kirkon uskonoppi ja tunnustus hylätään joko osittain tai kokonaan.

 

 





© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin