Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sigmund Evensen: Salatut sanat

Sigmund Evensen

Salatut sanat

Wycliffe / Päivä Osakeyhtiö (2006)

 

Vuonna 2002 Sigmund Evensille myönnettiin Norjassa Emmaus-palkinto hänen kirjastaan ”Salatut sanat”. Tuo kirja oli arvioitu vuoden parhaaksi kristilliseksi kirjaksi.

 

Aamulehti pyysi viime vuoden lopulla lukijoitaan äänestämään vuoden 2006 parhaasta kirjasta. Suurin osa eli yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että viime vuoden paras kirja oli Sigmund Evensenin kirjoittama ”Salatut sanat”.

 

Näin Aamulehti esitteli äänestyksen tulosta ja voittanutta kirjaa:

 

”Kirja kertoo norjalaisesta perheestä, joka muuttaa lähetystyöhön Papua Uuteen Guineaan. Perusteluissaan lukijat kehuvat kirjaa totuudenmukaiseksi kuvaukseksi lähetystyöstä ja erityisesti raamatunkäännöstyöstä.

 

Näin kirjoittaa lukija, joka osallistui kisaan Papua Uudesta Guineasta saakka:

 

"Mielenkiintoisesti kirjoitettu, tosiasioihin perustuva, mukaansatempaava kirja, antaa hyvän kuvauksen Papua Uuden Guinean erään heimon kulttuurista ja mitä voimme oppia siitä. Harvalla länsimaisella ihmisellä on tilaisuutta itse kokea samaa, siksi kirja on hieno ikkuna toisenlaiseen maailmaan."

 

Kirjan ystävät ovat onnistuneet saamaan liikkeelle suuren joukon äänestäjiä. Perinteiset romaanit, niin suurten kuin pienten kustantamoiden julkaisemat, saivat tässä kisassa vain hajaääniä.”

 

Näin siis kirjoitti Aamulehti järjestämänsä äänestyksen päätyttyä.

 

Luettuani kirjan voin yhtyä täysin Aamulehden verkkosivuilla olevaan tekstiin.

 

”Salatut sanat” on yllättävä, hämmentävä ja mukaansa tempaava lukukokemus. Tapahtumat syvällä viidakon kätköissä kapealla vuorenharjanteella asuvan alkukantaisen heimon kylässä on kuvattu upealla tavalla. Ja upea on ollut myös se tapa, jolla Wycliffe Raamatunkääntäjien norjalainen työntekijä rakensi yhteyden kyläläisiin, opetteli heidän kielensä, asui vaimonsa ja pienten lastensa kanssa heidän keskellään ja heidän tavallaan, opetteli kielen kuuntelemalla ja matkimalla kuin pienet lapset, rakensi heimolle kirjakielen ja organisoi lopuksi Raamatun kääntämisen myös heidän kielelleen.

 

Kirjaa lukee syvän ihailun ja kunnioituksen tuntein. Ei ihme, että kirja on palkittu niin kristillisissä piireissä kuin laajemmillakin foorumeilla! 





© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin