Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Elisa Morgan: Spotti valomeressä

Elisa Morgan

Spotti valomeressä

Uusi Tie, 197 sivua

 

”Salaista opetuslapseutta ei voi olla olemassakaan, sillä joko salailu tuhoaa opetuslapseuden tai opetuslapseus tuhoaa salailun.” Tämän viisaan ja käytännöllisen ajatuksen löysin Elisa Morganin kirjasta ”Spotti valomeressä”. Kirjan nimen alaotsikkona on ”Miten voisin kertoa uskostani Jeesukseen?”

 

Miten myös minä voisin kertoa Jeesuksesta? Elisa Morgan pohtii tätä monia vaivaavaa ajatusta kahdesta näkökulmasta. Ensin hän käy läpi ne syyt, joiden takia me emme usko osaavamme kertoa uskostamme. ”Minun valoni on liian heikko, saatan epäonnistua, en halua sekaantua toisten asioihin, en halua loukata toista, en tiedä vastauksia toisten kysymyksiin” ja niin edelleen. Omia kompastelujaan esimerkkeinä käyttäen Elisa Morgan osoittaa lempeän päättäväisesti, että tällaiset syyt ovat useimmiten pelkkiä tekosyitä.

 

Kun vastaväitteet ja epäröinti on käsitelty, siirrytään eteenpäin. Kirjan toisen osan otsikkona on ”Minä osaan”. Minä osaan olla ystävä, olla aito, pitää toivoa yllä arkisissa hetkissä, tehdä yhteistyötä toisten kanssa, palvella ja niin edelleen. Osaan juuri kaikkea sitä, jota tarvitaan sydänten avaamiseksi otollisiksi ottamaan evankeliumin vastaa.

 

Käytännöllinen ja sydämellinen ”Spotti valomeressä”  on rohkaiseva kirja, jollaista me Jeesuksen arat ja valoamme hienotunteisesti piilottelevat seuraajat tarvitsemme. On hyvä muistaa, että valo on valoa, olipa se missä tahansa astiassa ja että pienikin valo voittaa pimeyden.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

1.4.2018 klo 12:17:47
Timo Nyman kirjoittaa

Aluksi pyörittelin peukalojani ja olin ymmällä. Sitten Reijo Telarannan arviointi sai minut vahvistamaan ajatuksiani. Kiitos! Tällaista "työtä" tarvitaan.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin