Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John ja Stasi Eldredge: Valloittava salaisuus

John & Stasi Eldredge

Valloittava salaisuus

Voiko naisen sielua ymmärtää

Päivä, 237 sivua

 

Pari vuotta sitten ilmestyi suomeksi John Eldredgen kirja ”Villi ja vapaa”.  Siinä hän kyselee huumorilla sanottavansa höystäen, missä ovat seurakuntien miehekkäät miehet ja naiselliset naiset? Jumala loi meidät miehiksi ja naisiksi, mutta mitä ovat aito miehisyys ja naisellisuus?

 

Nyt John Eldredge on kirjoittanut yhdessä vaimonsa Stasin kanssa kirjan ”Valloittava salaisuus”. Kannessa lukee lisäotsikkona ”Voiko naisen sielua ymmärtää?” Jos painopiste oli Villissä ja vapaassa miehen mietteissä, niin tämä kirja keskittyy naisen unelmien, ajattelutavan ja ennen kaikkea sydämen ymmärtämiseen.

 

Pariskunta tuskastui lopullisesti markkinoilta löytyviin kirjoihin, joiden sanoma tuntuu olevan: ”Et ole nainen, joka sinun pitäisi olla – mutta jos teet seuraavat kymmenen asiaa pääset luokalta”. Niinpä he päättivät kirjoittaa kirjan, jossa aarre nimeltä naisen sydän nostetaan ihasteltavaksi sekä niin naisten kuin miestenkin elämän rikkaudeksi.

 

”Valloittava salaisuus” on hauska ja samalla syvällinen, herkkä ja silti asioita rohkeasti käsittelevä. Hyvin kerrotut esimerkit ja vahva sitoutuminen Jumalan sanaan kuljettavat miehistäkin lukijaa turvallisesti ja käytännöllisesti naisen sydämen ymmärtämiseen ja arvostamiseen.

 

Kirjaa lukiessa tulee hyvä ja turvallinen olo. Miehen ja naisen välisen ihastuksen, rakkauden ja keskinäisen arvostuksen ohessa läpi kirjan kulkee vahvana Jeesuksen meitä kaikkia kohtaan tuntema rakkaus, johon hän odottaa meidän vastaavan. Jumala on osoittanut ja yhä osoittaa rakkauttaan meitä monilla tavoilla. Sen oivaltaminen avaa sydämet myös keskinäiselle rakkaudellemme.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin