Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23
Päivän Sana 14.06.2024

Nöyrät sinä pelastat, mutta ylpeiden katseen painat alas. Sinä, Herra, sytytät minun lamppuni, sinä, Jumala, tuot pimeyteeni valon.



Ps. 18:28?29

1. Tuuli ja Viima tulivat Pihlavaan Kissanmaalta ja Olli Orivedeltä

Ensimmäisessä vaiheessa oravia ruokitaan parin kolmen tunnin välein (ympäri vuorokauden)  pienellä 1 ml lääkeruiskukka. Ravintona oravavauvoilla on tuossa vaiheessa vuohenmaidon, veden, hunajan ja öljyn sopivasti lämmitetty seos.

22.7.2022 meillä on pirtissä kasvamassa kolme vikkelää ja valloittavaa vilistäjää. Vuosi sitten rakentamani häkki on jälleen käytössä! Aikanaan oravat siirretään entiseen tapaan häkissään pihan reunaan aitan taakse kuusien tuntumaan.

 

Viima ja Tuuli löytyivät Tampereen takaa Kissanmaalta. Sieltä ne kävimme noutamassa. Olli puolestaan on Oriveden poikia.

 

Olin kotipaikan kuultuaan eräs ystävämme tokaisi: "Haitteko te oravan Orivedeltä? Näillä bensan hinnoilla!"

 

Kyllä me haimme. Olli pääsi kotiin ja me näimme reissun aikana kauniita maisemia. Hienoa seutua tuo Orivesi"

 

Alusta asti suunnitelma on valmiina koko oravien elämänkaarta varten. Ensin ne ovat kasvamassa ja vahvistumassa pirtissä. Sitten häkki oravineen siirretään ulos aitab päätyyn, missä on kuusia vain parin metrin päässä. 

 

Ulkoilmaan totuttuaan häkistä avataan vapaa kulku suureen maailmaan. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, ne pitävät häkkiä koti- ja turvapaikkanaan vielä sen jälkeenkin. Ainakin kesän 2021 oravamme Usko ja Toivo asuivat koko koko kesän ja jopa talvenkin häkissä olevassa ja hyvin lämpöeristetyssä minitalossa.

 

Ja miksipä eivät olisi asuneet, kun tarjolla oli ilmainen asunto ja päälle vielä hyvät aamupalat ennen päivittäistä metsäretkille lähtöä!

 

Kun oravat ovat hieman kasvaneet, niille tarjotaan myös vaaleaa leipää, joka on kasteltu edellä kerrotussa vuohenmaidon-veden-öljyn ja veden -seoksessa.Vauva on aina vauva, olipa kyse ihmisestä tai jostain eläimestä. Kaikilla niillä on elämisen ja hoivan saamisen oikeus.Tuuli ja Viima tasapainoilemassa oksalla. 



© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin