Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

3. Marko Huhtala: Raamattu - elävän Jumalan elävä sana

Raamattu on maailman levinnein ja luetuin kirja. Raamattua voidaan kutsua myös yhdeksi vihatuimmista teoksista. Monet ateistiset valtiot ovat käyttäneet suunnattoman määrän voimavaroja, ettei Raamattua luettaisi tai ettei se olisi ylipäätään saatavilla.

TV7 raamattukoulun komannessa jaksossa Marko Huhtala kertoo Raamatun synnystä, rakenteesta ja keskeisestä viestistä. Hän antaa myös hyviä vinkkejä Raamatun lukemiseen ja sen aarteiden löytämiseen.

 

Raamattu - elävän Jumalan elävä Sana

Raamattu ilmoittaa ihmiskunnalle Jumalan sanan, koska Raamattu on Jumalan Sanaa. Kaiken keskipiste Raamatussa on Jumala ja Hänen valmistamansa pelastus, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Raamatussa kaikki puhuu Kristuksesta.

Raamatun voidaan sanoa alkavan Johanneksen evankeliumin 1. luvun alusta jakeista 1-3. Tähän ajatukseen yhtyy 1. Mooseksen kirjan 1. luvun jae 1. sillä alkukielen sana alussa voidaan kääntää sanalla esikoisessa. Jumala loi maailman esikoisessa pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. Raamattu päättyy pyyntöön, että Jeesus tulisi takaisin.  Näin Raamattu on alusta loppuun Kristus-keskeinen. Se mitä VT on ennustanut ja kuvannut, toteutuu UT:n puolella


Lue lisää


Raamatun käyttöohje

Raamatun lukemisemme avuksi Marko Huhtala on koonnut hyödyllisiä ja samalla hyvin käytännölisiä ohjeita. Näiden avulla vasta-alkaja pääsee hyvin sisälle kirjojen Kirjan tarjoamiin aarteisiin. Rutinoituneellekin Raamatun lukijalle näihin kohtiin tutustuminen voi tuoda Sanan ääressä vietettyihin hetkiin runsaasti uutta tuoreutta.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin