Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

28. Reijo Telaranta: Vartija, mikä hetki yöstä on? (2) Profetioita Suomelle, profetioiden koetteleminen

 

Reijo Telaranta

 

 

”Henkeä älkää sammuttako,

profetoimista älkää halveksuko,

mutta koetelkaa kaikki,

pitäkää se, mikä hyvää on.”

(1.Tes.5:19-21)

 

 

 

VARTIJA, MIKÄ HETKI YÖSTÄ ON? (2)

 

 • Maailmaa, Suomea ja Suomen Siionia koskevia profetioita
 • David Wilkersonin profetioita
 • Tauno Rantalan profetia
 • Miten erottaa toisistaan oikeat ja väärät profetiat?

 

 

Teksti helposti tulostettavassa muodossa.pdf 

 

 

 

 

 

Kahden hallituksen pääministerin ja pitkäaikaisen ulkoministerin Ahti Karjalaisen sekä viestinnän professori Osmo A. Wiion nimiin on laitettu aforismia: ”Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden”. Kyse lienee kuitenkin paljon vanhemmasta kansan suussa kulkeneesta viisaudesta. Eikä syyttä, sillä ennustaminen on todella vaikeaa, kuten muutama tähän poimimani esimerkki osoittaa:

"Arvioni mukaan maailmassa on markkinoita viidelle tietokoneelle."  Thomas Watson, IBM:n puh.joht, vuonna 1943

 

“Olen matkustellut tätä maata pitkin ja poikin ja keskustellut parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Voin vakuuttaa teille, että automaattinen tietojenkäsittely atk on kupla, joka puhkeaa parissa vuodessa.” Kustannustalo Prentice Hall’in business-kirjoista vastaava toimittaja, vuonna 1957

"Ei ole olemassa ainuttakaan syytä, minkä takia ihmiset haluaisivat tietokoneen kotiinsa." Ken Olson, Digital Equipment Corporation (DEC) yhtiön perustaja ja puh.joht. vuonna 1977

 

"Lentokoneet ovat mielenkiintoisia leluja, mutta sotilaallisesti niillä ei ole mitään arvoa." Kenraali Marechal Ferdinand Foch, Sotilasakatemia Ecole Superieure de Guerren strategian professori vuonna 1914

Michiganin Säästöpankin johtaja neuvoi Henry Fordin lakimiestä Horace Rackhamia vuonna 1903: ”Hevoset ovat täällä jäädäkseen. Automobiili on pelkkä muotijuttu.” Rackham ylenkatsoi hyvää neuvoa, ja sijoitti 5000 dollaria Fordin yritykseen. Sijoitus tuotti 12 miljoonaa

 

Noille on helppo naureskella. Vastaavia esimerkkejä pieleen menneistä ennustuksista löytyy myös kristillisyyden kentältä, missä niitä usein kutsutaan profetioiksi:

 

Eräs tunnettu kristitty kirjoitti: ”Viimeiset ajat ovat käsillä. Käyttäkää aikanne viisaasti. Nostakaa katseenne Häneen, joka on ajan yläpuolella, ikuinen ja näkymätön.” Kirjoittaja oli kirkkoisä Ignatius vuonna 110 jKr. eli vain muutamia vuosikymmeniä Johanneksen ilmestyksien kirjoittamisen jälkeen.

 

Toinen alkuseurakunnan tunnetuista kirkkoisistä nimeltään Hippolytus kirjoitti vuonna 236 j.Kr. että Kristuksen toinen tuleminen tapahtuu varmuudella vuonna 500 j.Kr.

 

Vuodet, jotka sijoittuivat ensimmäiseen vuosituhannen vaihteeseen, olivat täynnä arvioita ja ennustuksia Kristuksen tulemisesta. Näihin suhtauduttiin jopa niin vakavasti, että vuoden 1000 ollessa tulossa, monet kristityt jättivät peltonsa kylvämättä, koska seuraavaa vuotta sadonkorjuineen ei ollut enää tulossa. Rakennuksia ei enää korjattu, uusien rakentaminen loppui ja monet elämän käytännön asiat jäivät hoitamatta.

 

Harva taitaa tietää, että Christopher Kolumbus oli profeettakoulun oppilas. Hän kirjoitti kirjasen ”Profetioiden kirja”. Siinä hän laski, että maailmanloppu tulee vuonna 1656. Hän jopa kirjoitti: ”Ei ole epäilystäkään siitä, että maailmanloppu tulee 155 vuoden kuluttua.”

 

Maria Åkerblomin, Heinoslaisten ja Jehovan todistajien profetiat

 

Kokkolan seudulla 1920- ja 1930- luvuilla vaikuttanut unissasaarnaaja Maria Åkerblom julisti, että maailmanloppu on niin lähellä, ettei enää kannata tehdä työtä, velat annetaan anteeksi eikä 'maallista mammonaa' eli käytännössä muiden omaisuutta tarvitse kunnioittaa.

 

Heinoslaiset eli Oulun profetia oli voimissaan 1960- luvulla. Kaksi Heinosen sisarta julisti maailmanlopun aikaa koko 60- luvun. Kun liikettä alettiin vastustaa mielenosoituksin, se kuihtui syntyneiden kahakoiden myötä melko pian.

 

Ahkeria maailmanlopun ennustajia ovat olleet myös Jehovan todistajat. Tässä niistä vain pari esimerkkiä:

 

Vuonna 1917 julkaistu ja suuren kohun aikaansaanut kirja Täyttynyt salaisuus lupasi, että vuonna 1918 Jehova tuhoaa kirkot ja miljoonia kristikunnan jäseniä.  Seuran toinen presidentti Joseph Rutherford ei halunnut olla pekkaa pahempi. Vuonna 1920 julkaistu kirja Miljoonat, jotka nyt elävät, eivät kuole koskaan ennusti lopun tulevan vuonna 1925. Vaikka niin ei käynyt, Rutherford onnistui ohessa rakennuttamaan itselleen Kaliforniaan kesäasunnon, joka oli virallisesti tarkoitettu ylösnouseville vanhan ajan ruhtinaille.

 

Vartiotornin ajanlaskun mukaan Adamin luomisesta tuli vuonna 1975 kuluneeksi 6 000 vuotta, joten tuhatvuotisen valtakunnan piti myös alkaa silloin. Jos kysyt nykyisiltä todistajilta tästä vuodesta, sinulle vastataan tavallisesti, että Seura ei ikinä sanonut mitään suoranaista ennustusta vuodesta 1975. Tuon ajan kirjoitusten lanaukset todistavat toista.

 

Pienen pojan pelästyttänyt profetia

 

Minulla on myös henkilökohtaisia kokemuksia tulevaisuutta ennustavien profetioiden osalta. Varhaisin sijoittuu 1950-luvun vuosiin, jolloin olin vasta kymmenen vuoden ikäinen. Olin liittynyt mukaan partiotoimintaan. Meitä pojannassikoita istui pimeässä illassa nuotion ympärillä melkoinen joukko kuuntelemassa, miten meitä paljon vanhempi, liekö ollut jo parikymppinen, uskossaan ja hengessään erityisen väkevä mutta ei välttämättä henkisesti aivan tasapainoinen partiojohtaja kuvaili meille, mitä on odotettavissa, ellei kansa tee parannusta synneistään:

 

Neuvostoliitto hyökkää Suomeen vuonna 1964, joka tuolloin oli tulevaisuudessa noin kymmenen vuoden päässä. Ankarat taistelut tuhoavat lähes koko maan. Kyliä ja kaupunkeja pommitetaan. Ihmisiä, siviilejä ja sotilaita kuolee kuin kärpäsiä. Armeija vetäytyy ylivoiman edessä taistellen kohti Pohjanlahtea. Tuho on täydellinen. Pohjanmaan lakeuksien ojat täyttyvät verestä.

 

Ei ihme, jos tuollainen jäi lähtemättömästi pienen pojan mieleen. Vuoden 1964 odotteluun liittyi koko ajan pieni epävarmuus. Jospa se sittenkin tapahtuu?

 

Mitä Jeesus sanoikaan maailmanlopun ennustamisesta?

 

Entä mitä meidän Herramme Jeesus Kristus sanoo maailmanlopun ajankohdan ennustamisesta?

"Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään. "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.   (Matt.24:36-42)

Tulevien tapahtumien ennustaminen on aina kiinnostanut ihmiskuntaa. Tapoja tähän on käytössä paljon:

 

Tulevaa yritetään nähdä taikauskon keinoin: selvänäkijät, meediot, kristallipallot, tarokkikortit, teelehdet ja horoskoopit. Kuusi miestä ja seitsemän naista kymmenestä lukee säännöllisesti horoskooppeja.  On kuitenkin arvioitu, ettei mikään edellä mainituista ole koskaan ollut viiden prosentin tarkkuuden paremmalla puolella. Eli ne ovat ainakin 95-prosenttisesti väärässä. Silti ihmiset haluavat tulla petetyiksi.

 

Tulevaa yritetään selvittää myös tieteellisin menetelmin, futurologia, tulevaisuudentutkijat, yliopistojen virat näitä asioita varten. Tulosten keskimääräinen tarkkuus on ollut 25-prosentin luokkaa, lyhyellä aikavälillä paremmat, pitemmällä huonommat.

 

Kolmas menetelmä on katsoa Raamatusta, mitä siellä sanotaan tulevasta. Se väittää pitävänsä sisällään Jumalan sanoja (”Näin sanoo Herra” esiintyy siinä 3808 kertaa). Jumala on ainoa, joka ilmoittaa voivansa sanoa, mitä tulee tapahtumaan (Jes.46:10).

 

Yli neljännes kaikista Raamatun jakeista sisältää tulevaisuutta koskevia ennustuksia. Erillisiä ennustuksia on kaikkiaan 737, joista jotkut mainitaan vain kerran, jotkut satoja kertoja. Niistä 594 on jo toteutunut (yli 80%). Toteutumatta olevat koskevat maailmanloppua, jota ei vielä tiettävästi ole tullut. Raamatun ennustuksissa on siksi 100% tarkkuus.

 

 

David Wilkersonin profetiat

 

Viime vuosina meilläkin ovat saaneet paljon julkisuutta David Wilkersonin profetiat:

 

(s. 19.3.1931) on yhdysvaltalainenn kristitty pappii ja vaikuttaja. David on sukunsa kahdeksas suoraan takenevassa polvessa toimiva pastori ja hänen poikansa jatkaa perinnettä toimien pastorina.

 

David Wilkerson on kirjoittanut yli kolmekymmentä teosta, joista tunnetuin on miljoonia myynyt –kirja (1963). Vuodesta 1999 lähtien Wilkerson on toiminut oman seurakuntansa ohella myös maailmanlaajuisessa julistustyössä. Suomessa hän on käynyt ainakin vuosina 2001 ja 2004.

 

Wilkersonin näky maailmantalouden romahduksesta

Wilkerson on jo useamman vuosikymmenen ajan varoittanut talouden romahtamisesta. Vuonna 1974 ilmestyi Wilkersonilta kirja nimeltä Näky, joka ennustaa maailmantalouden romahdusta. Ylilääkäri mukaan kirja pitää hämmästyttävällä tavalla paikkansa ennustuksiltaan ja näyiltään ja Reinikainen näkee niiden useassa kohdassa jo täyttyneen maailmassa. Kirjasta on ilmestynyt vuonna 1998 ”päivitetty laitos” nimeltään Taloudellisen tuhon jyrkänteellä - viimeinen varoitus. Aasiasta alkavasta globaaliksi muotoutuvasta talouskaaoksesta. Se olisi osa prosessia, jossa päämääränä on läpiajo. Wilkerson tähdentää Näky-kirjassaan näkyään seuraavasti: "Oikeastaan en näe tulevan mitään varsinaista lamakautta, vaan niin laajamittaisen taloudellisen taantuman, että se vaikuttaa lähes jokaisen palkansaajan elämäntyyliin niin Amerikassa kuin muuallakin maailmassa".

 

mukaan Wilkerson profetoi yhdysvaltalaisille viiden kohdan ohjelmaa:

  1. Jossakin maapallolla yksi valtio menee konkurssiin. Seurauksena Amerikassa alkaneesta katastrofikurssista. Kun uutinen tästä julkistetaan, amerikkalaisilla on tasan kaksi viikkoa aikaa nostaa rahansa pankeista.
  2. Amerikka selviää kriisistä, Jumala sallii uuden alkamisen mahdollisuuden, mutta .. 
  3. ... elämä Amerikan mantereella ei koskaan, ei milloinkaan enää palaa entiseksi. Materialismin ja hyvinvoinnin aika on peruuttamattomasti ohitse. Vain Jumalaan ankkuroituneet löytävät toivoa.
  4. Nyt, ennen mainittua yhden valtion konkurssia, Jumala ilmoittaa: Järjestäkää elämänne arvot! Luopukaa materialistisista epäjumalistanne. Etsikää pyhyydessä Jumalan kasvoja!
  5. Jumala on valmis olemaan tulimuuri niitten omiensa ympärillä, jotka elävät liitossa Hänen kanssansa. Ahdingossa Jumala on ilmaiseva kirkkautensa vertaansa vailla olevalla voimalla. Odotettavissa on herätyksen aika: seurakunnan luku kootaan täydeksi ja Herra Jeesus tulee.

Näyssä Wilkerson kuljetettiin New Yorkin ja koko maailman ykköstavaratalon Macy’n kerroksiin. Hän näki miten rahansa menettäneet ihmiset vyöryivät tavarataloon ja kirjaimellisesti raiskasivat sen jokaisen myyntipisteen. Tavaratalo ryöstettiin putipuhtaaksi. Suunnaton väkivalta puhkesi kaikkialla. Tämä johti sotatilan julistamiseen. Amerikkalaiset sotilaat mobilisoitiin kautta mantereen.

 

Näystään hän sanoi kokevansa jumalallista velvollisuutta varoittaa pappeja ja uskonnollisia järjestöjä, jotta he harkitsisivat kauan ja perusteellisesti kaikkia suuria sijoituksia. Wilkersonin mukaan ne, jotka eivät valmistaudu taloudelliseen romahdukseen vaan kuluttavat ja ostavat tarpeettomuuksia, kärsivät eniten. Wilkerson jatkaa näkyään sanoen, että edes sijoittaminen kultaan tai hopeaan ei takaa taloudellista varmuutta, vaikka niiden hinnat nousevatkin. Näiden alkuaineiden vaihteleva ja epävakaa arvo on osa maailmaa hallitsevan taloudellisen sekasorron kuvasta, Wilkerson tähdentää.

 

Wilkersonin näky moraalisesta romahduksesta

 

Kirjassaan Näky nyt Wilkerson kertoo, kuinka saastan tulva tuo moraalisen romahduksen. Hänen mukaansa tätä moraalista romahdusta ei voi voittaa mikään, mitä ihmismieli voi "loihtia" esiin. Wilkersonin mukaan romahdus tuo tullessaan alastomuutta, turmeltuneisuutta ja saastan tulvaa, että se vaivaa useimpien nykyajan hurskaimpien kristittyjen mieltä ja sielua. Hän sanoo, että ne kristityt, jotka eivät astu Jumalan turviin, joutuvat tämän saastan valtaan.

 

Hän näkee, että on tulossa yläosattomuutta ja alaikäisiltä kiellettyjä elokuvia televisioon keskiyön jälkeen. Wilkerson kokee, että suuri askel pornofilmeissä ovat niin kutsutut "dokumenttielokuvat", jotka kuvaavat joukkohomoseksuaalisuutta ja jännitysmurhia. Motellit mainostavat itseään "ilotaloiksi", kun muutaman dollarin lisämaksusta vieraat voivat katsoa kovan luokan pornoelokuvia huoneissaan, josta Wilkerson arvelee tulevan erityisen suosittua opiskelijoiden keskuudessa. Wilkerson näkee myös kuinka seksi valtaa lehtikioskit sekä koulujen sukupuolivalistuksen, jossa homoseksuaalinen rakkaus on normaalia ja että sukupuolileikit naimattomien välillä ovat toivottavia "jos toiset suuresti kunnioittavat toisiaan".

 

Wilkersonin näky suuresta nuoriso-ongelmasta

 

"Uskon, että keksitään uusi seksilääke, jota pian jaetaan mustassa pörsissä teini-ikäisille ja opiskelijoille. Se luhistaa moraalisen pidättyvyyden ja johtaa tuhannet teini-ikäiset irrallisiin sukupuolisuhteisiin."

 

Wilkersonin näky koskien Suomea

 

Wilkersonin mukaan Jumalan Pyhä Henki etsii sekä löytää janoisia sydämiä Neuvostoliitosta, Kiinasta ja Itä-Euroopasta. Hänen mukaansa Jumala suo idän ja lännen välille hetkellisen aselevon, jotta sen aikana levitettäisiin evankeliumi kommunistimaihin. Wilkersonin mukaan evankeliumin tie Neuvostoliittoon kulkee Suomen kautta ja että Suomessa tapahtuva suunnaton Pyhän Hengen toiminta leviää Neuvostoliittoon. Lyhyen vapauden aikana tapahtuu hengellistä herätystä, mutta sitten ovet äkkiä sulkeutuvat sekä alkaa mieletön vaino, joka vetää mukaansa herätyksen piirissä olleet kansat Wilkerson toteaa.

 

Näky viimeisestä yrityksestä pettää Jumalan valittuja

 

Wilkerson on nähnyt tämän sukupolven Jeesukseen uskovat "viimeisinä kristittyinä". Wilkerson kuvaa, kuinka Saatana tulee viekkaasti, viattomasti ja huomaamatta, että vain harvat käsittävät sitä. Paha houkuttelee kristityt asioilla, jotka sinänsä ovat hyväksyttäviä, mutta jotka väärinkäytettyinä tulevat tuomioksi. Wilkerson näkee, että kaikkein suurin kiusaus viimeisille kristityille on hyvinvointi. Jumala ei ole vaurautta ja menestymistä vastaan, mutta Wilkerson näkee silti, että hyvinvointi pettää miljoonia kristittyjä. Hän näkee kuinka Saatana pyytää lupaa kiusata viimeisiä kristittyjä. Tämä on Wilkersonin näky kirjasta Näky nyt:

Ja Herra sanoi saatanalle: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi: "Maata kiertämästä ja kuljeksimasta ja tarkkailemasta viimeisiä kristittyjä." Ja Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille viimeisen ajan kristityt - miten nuhteettomia, miten rehellisiä, miten Jumalaa pelkääviä ja Kristusta rakastavia he ovat? Miten he yrittävätkään karttaa pahaa?" Sitten saatana vastasi Herralle: "Niin, mutta otahan pois se aitaus, jonka olet rakentanut heidän ympärilleen. Job ei olisi hylännyt sinua köyhyydessään, mutta sinun ei tarvitse kuin lisätä ja siunata kaikkia viimeisen ajan kristittyjä yli kaiken sen, mitä Jobilla oli, niin saat nähdä, mitä tapahtuu. Anna heille kaikille omaisuutta yltäkylläisesti niin kuin Jobille. Rakenna heille hienot, uudet kodit. Anna heille hienoja autoja, rahaa ja kaikenlaisia laitteita niin paljon kuin tarvitsevat. Hukuta heidät asuntovaunuihin, veneisiin, ulkomaanmatkoihin, hienoihin vaatteisiin, eksoottisiin ruokiin, maatiloihin ja säästötileihin. Saat nähdä kuinka käy viimeisille kristityille, kun heistä tulee kylläisiä, rikkaita, kun he saavat lisää tavaroita ja kun he eivät enää tarvitse mitään. He hylkäävät Jumalan ja heistä tulee itsekeskeisiä.

Monet asiat, joita David Wilkerson vuonna 1974 ennusti kirjassaan Näky, olivat tuolloin joko täysin tuntemattomia tai ainakin perin epätodennäköisiltä tuntuvia. Kuten Pekka Reinikainen on todennut, monet noista asioista ovat tänään totta tai peräti osa yhteiskunnan arkea.

 

Profetiat on aina huolellisesti koeteltava

Profetioiden virrassa on kaikkina aikoina virrannut paljon sameaa vettä. Suurin osa on ollut varsin harmitonta, sellaista mille jälkeenpäin on ollut helppo hymyillä, mutta mukaan on mahtunut myös paljon ahdistavaa ja heikoimpien mielenrauhaa järkyttänyttä tarinaa. Siksi profetioihin kannattaa aina suhtautua varoen ja ne erittäin huolellisesti Raamatun sanalla ja mielellään myös yhdessä seurakunnan tai ainakin jonkun kypsän ja kokeneen kristityn kanssa koetellen.

 

Pastori T. Haggard on tehnyt Ministries lehdessä hyvän yhteenvedon profetioista:

 

“Olen tullut siihen johtopäätökseen, että väärä profetia on Herran nimen väärinkäyttöä – mikä on kolmannen käskyn rikkomista – ja että ihmisten hauraiden egojen täytyy kestää hieman kuumuutta, jos he julistavat olevansa Jumalan puhetorvia eivätkä olekaan! Loppujen lopuksi Raamattu käskee meitä koettelemaan profetian nähdäksemme, onko se todella Jumalasta.” (Katso 1.Joh.4:1)

 

Haggard luettelee kolme profetian tasoa ja tekee niiden jälkeen yhteenvedon:

 

1. ”Näin sanoo Herra”

Profetian korkein ja vaativin muoto, puhuminen Jumalan puolesta. Tällainen on joko 100% oikein tai 100% väärin. Tällaisen käyttäminen sulkee vastaväitteet. Koska Herra on puhut, keskustelu on päättynyt.

 

2. ”Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi” (Ap.t.15:28)

Heijastelee yleistä yksimielisyyttä Herran tahdon suhteen ja voi olla tai olla olematta100 prosenttisesti oikein

 

3. ”Onko tällä mitään merkitystä sinulle?” tai ”Mitä ajattelet tästä?”

Kun me rukoilemme ihmisten puolesta jokin sana tai kuva nousee mieleemme. Joskus Herra johdattaa meidät profeetalliseen esirukoukseen, jossa voivat toimia tiedon sanat tai viisauden sanat. Tällainen profetia ei väitä olevansa viimeinen sana jossain asiassa.

 

”Näiden kolmen profetian lajin ymmärtäminen raivasi sydämessäni tilaa erilaisten profeetallisten toimintojen tukemiselle Kristuksen ruumiissa. Ilman hänen profeetallista toimintaansa seurakuntiemme elintärkeänä osana, me toimimme ilman yhtä hänen suurimmista lahjoistaan ja se heikentää seurakuntiamme tarpeettomasti”, tiivistää asian Haggard.

 

Ajankohtainen varoitus

 

Maailmassa, joka on täynnä tulkintoja, harhaoppeja ja muista uskonnoista lainattua, on aina oltava tarkkana:

 

”Minä tiedän, että lähtöni jälkeen teidän joukkoonne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä. 30. Teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka julistavat totuudenvastaisia oppeja vetääkseen opetuslapset mukaansa. Olkaa siis valveilla ja muistakaa, että minä kolmen vuoden ajan olen lakkaamatta, yötä päivää kyynelsilmin opastanut itse kutakin teistä.” (Ap.t.20:29-31)

 

Mistä tunnistaa oikean profetian

 

Tähänkin kysymykseen löytyy vastaus Raamatusta. Lukemalla Vanhan testamentin profetioita löytää nopeasti niille yhteisiä piirteitä: 1. Ne varoittavat luisumasta eroon Jumalasta. 2. Ne kutsuvat parannuksentekoon. 3. Ne rohkaisevat ja lohduttavat. 4. Ne vakuuttavat Jumalan olevan lupauksissaan uskollinen silloinkin, kun me olemme uskottomia.

 

”Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi.” (Mal.4:5-6)

 

”Sen tähden sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: Kääntykää, ja kääntykää pois kivijumalistanne ja kääntäkää kasvonne pois kaikista kauhistuksistanne.” (Hes.14:69)

 

”Sillä näin sanoo Herra Israelin heimolle: Etsikää minua, niin te saatte elää.” (Aam.5:4)

 

Väärä profetia kertoo sen, mitä seurakunta tai henkilö haluaa kuulla. Oikea profetia kertoo sen, mikä  seurakunnan tai yksityisen kristityn on tarpeellista kuulla:

 

”Minä en ole lähettänyt tuollaisia profeettoja, mutta silti he juoksevat joka suuntaan. Minä en ole puhunut heille, mutta silti he esiintyvät minun profeettoinani. Jos he olisivat olleet läsnä ja kuulleet, mitä minä päätin tehdä, he julistaisivat kansalleni minun päätökseni ja saisivat sen kääntymään pahoilta teiltään ja pahoista teoistaan.” (Jer.23:21-22)

 

”He ovat johtaneet minun kansaani harhaan. He ovat vakuuttaneet: 'Rauha', vaikka rauhaa ei ole. Kun kansa on rakentanut suojamuurin, he ovat valkaisseet sen kalkilla.” (Hes.13:10) (Jeesus: Matteus 10:34)

 

”Näin sanoo Herra Sebaot: Älkää kuulko profeettain sanoja, noiden, jotka teille ennustavat täyttäen teidät tyhjillä toiveilla: oman sydämensä näkyjä he puhuvat, mutta eivät sitä, mikä tulee Herran suusta. He hokevat minun halveksijoilleni: 'Herra on sen sanonut: Teillä on oleva rauha!' Ja kaikille, jotka vaeltavat sydämensä paatumuksessa, he sanovat: 'Ei teitä kohtaa onnettomuus.'” (Jer.23:16-17)

 

Väärä profeetta käyttää Jumalalta saamiaan lahjoja vetääkseen ihmisiä luokseen . Oikea profeetta johdattaa heitä Jumalan luo.

 

Väärä profeetta käyttää Jumalalta saamiaan lahjoja omien tarkoitusperiensä ja oman työjärjestyksensä toteuttamiseksi. Oikea profeetta kertoo, miten Jumala haluaa meidän ojentautuvan elämässämme.

 

"Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia. Hedelmistä te heidät tunnette. Eihän orjantappuroista koota rypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita.” (Matt.17:15-16)

 

”Israelin kansan keskuudessa esiintyi kuitenkin myös vääriä profeettoja, ja samoin on teidänkin joukkoonne ilmestyvä vääriä opettajia. He salakuljettavat teidän keskuuteenne tuhoisia harhaoppeja, jopa kieltävät herransa, joka on ostanut heidät omikseen. Pian he kuitenkin saattavat itsensä tuhoon.” (2.Piet.2:1)

 

Tauno Rantalan profetia

 

TV7 kanavan katsojille tutun saarnaajan Tauno Rantalan profetia on ollut paljon esillä netissä sekä keskustelupalstojen pohdinnoissa. Tätä samoin kuin Wilkersonin profetiaa  on hyödyllistä lukea sanomaa myös yhdessä toisten kanssa koetellen. Opetuksen jälkeen tähän on pienryhmien keskusteluissa hyvä tilaisuus:

 

Tauno Rantalan profetia 17.11.2007
Suomen kansalle!

Näin sanoo Herra: Minä olen sama Jumala, joka aikaisemminkin olen puhunut tämän maan päättäjille ja kansalle etsikkoajasta saman profeettani kautta.

 

Minä olen katsellut, kuinka tämä kansa ja yksilöt elävät syvällä syntielämässä. Ei ole Jumalan pelkoa. Tosin on tässä kansassa pieni joukko, joka pelkää ja rukoilee Jumalaa siunaten myös omaisuuskansaani Israelia.

 

Nyt on tultu sille rajalle, että synnin mitta on tullut täyteen. Minä en voi sietää enempää. Ja Minä Herra päätökseni mukaan annan tulla tähän maahan ahdingon ajan ja samalla otan pois tätä korkeaa elintasoa. Minä arvostan niitä, jotka vievät elintarpeita toisiin maihin, että ei niin paljon ruokaa menisi hukkaan.

Tulee ahdinko, joka näkyy ja kuuluu joka päivä. Verenvuodatusta en anna tulla. Minä annan tämän ahdingon tulla hyvin äkkiä.

 

Siihen ei ehdi apuun EU eikä YK, koska se tulee Minulta.

 

Silloin kun tämä tapahtuu, te käytte polvillenne ja alatte huutaa minun puoleeni. Niinä päivinä Minä herätän synnin tunnon ja silloin te heräätte tekemään parannusta Jumalan pilkasta, kaikista haureuksistanne, juoppouksistanne, saatanan palvonnastanne, öisistä orgioistanne, alastomuuksistanne ja hirvittävistä synneistänne.

 

Minun pitäisi kohta pyytää anteeksi Sodoman ja Gomorran kansalta, jotka Minä hävitin syntielämän tähden, jos en puuttuisi tähän kauheaan elämän menoon. 1. Moos. 19:15-29.

 

Minä annan mahdollisuuden kääntyä pois pahuudestanne. Sillä Minulle ei ole mieleen jumalattoman kuolema, vaan kun hän kääntyy pois pahuudestaan, niin hän saa elää. Hes. 18:23.

 

Minä nostan miehiä ja naisia, jotka varustan sellaisilla armolahjoilla ja valtuuksilla, että kaduillakin kulkevia, synnintunnossa olevia ja myös sairaita he julistavat vapaiksi ja terveiksi.

 

Ne ovat niitä päiviä, jolloin rukoilijoiden rukouksiin vastataan ja korjataan satoa Jumalan valtakuntaan. Monia tunnustekoja ja ihmeitä Minä teen ja osoitan epäuskoisellekin ihmiselle, että on olemassa elävä Jumala, jolle ei ole mikään mahdotonta.

 

Minä rakastan niin paljon tätä kansaa, että Minä armossani tämän kaiken teen, tutkien jokaisen ihmisen henkilökohtaisesti, tahtooko hän tulla minun tyköni ja pelastua iankaikkiseen elämään.

 

Minä olen antanut Poikani Jeesuksen kuolemaan, että jokaiselle, joka Häneen uskoo, annetaan Poikani veren kautta synnit anteeksi.

 

Tämä on Minun sanomani tälle kansalle tulevista päivistä. Herra ei tee mitään ilmoittamatta siitä palvelijoillensa profeetoille.Muistiin merkinnyt Espoossa 17.11.2007

Tauno W. Rantala
saarnaaja

 

------------------------- 

 

Raamatun viimeisen kirjan, Ilmestyskirjan viimeiset jakeet varoittavat profetioiden vähättelemisestä tai omien tavoitteiden liittämisestä niihin. Vaikka jakeet ovat Ilmestyskirjan lopussa, niin ne koskevat koko Raamattua, joka on Jumalan rakkauskirje ja profeetallinen viesti ihmisten pelastamiseksi iankaikkiselta kuolemalta.

”Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;  ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.

Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian." Amen, tule, Herra Jeesus!

Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.” 

(Ilm.22:18-21, Raamatun viimeiset jakeet)

 

 

Lähteet:

 • Raamattu
 • J. Barton Paynen kirja Encylopedia of Biblical Prophesy, (Hodder & Stoughton, 1973).                     
 • David Pawson, Jeesuksen paluu, TV7 Kustannus 2009
 • Wikipedia
 • David Vilkersson, Näky
 • David Vilkersson, Taloudellisen tuhon jyrkänteellä – viimeinen varoitus
 • John Bevere, Näinkö sanoo Herra?, KKJMK 2008


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin