Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

27. Pekka Sartola: Vartija, mikä hetki yöstä on? (1) Profetiat, Israel, Islam

 Pekka Sartola

 

 

 

VARTIJA, MIKÄ HETKI YÖSTÄ ON? (1) Profetiat, Israel, Islam 

 

 

 

Teksti helposti tulostettavassa muodossa.pdf

 

 

 

 

Luennon yhteydessä käytetyt diat teksteineen ja kuvineen.pdf

 

 

 

 

 

Lue: Mt. 24  kontekstit: Mk.13, Lk,21:7-24

 

 

Oleellisia ilmoituksia:

 

-Eksytykset – väärät profeetat  -  väärät ”Kristukset”(voidellut)

Yli 3000 eri uskontoa maailmassa. Mikä on se ainoa oikea? Vai ovatko kaikki? Onko Jumala yhteinen ikään kuin kartionmallisen vuoren laella istuva hahmo ja sinne johtaa 3000 eri polkua päätyen lopulta samaan paikkaan?

 

 Islam.

Onko islamilla ja kristinuskolla (+juutalaisuus) sama Jumala, Luoja? Näin islamin oppineet väittävät. Heidän mukaansa Jumala (Allah) antoi aikoinaan oikean ilmoituksen myös juutalaisille mutta he muuttivat ja väärensivät sen sanoman sellaiseen muotoon että Allahin oli pakko antaa enkeli Jibrilin (Gabriel) välityksellä ja Muhammadin kautta UUSI ilmoitus. Koraani. Se on se Jumalan (Allahin) kaikkein alkuperäisin ilmoitus tahdostaan ja kirjasta on olemassa vain yksi kappale, se on seitsemännessä taivaassa Allahin hallussa ja se on kirjoitettu arabiaksi.

 

Tämä ”pyhä” kirja annettiin ilmoitusmuodossa profeetta Muhammadille hieman yli 20 vuoden aikana ja se syrjäyttää KAIKKI aikaisemmat ilmoitukset (siis myös Raamatun) siltä osin kuin ne ovat ristiriidassa Koraanin kanssa. Muhammad laajensi tätä ilmoitusta toteamalla olevansa kaikkien profeettojen sinetti! Hän sisällytti siihen myös KAIKKI VT:n profeetat ja heidän ilmoituksensa todeten että hän on viimeinen ja ainoa oikea eikä hänen jälkeensä tule enää uuttaa ja korvaavaa ilmoitusta tai ilmoittajaa! Paavali varoitti tällaisesta ”enkeli-ilmestyksestä seuraavasti:

 

Gal.1:8-9 ” Mutta vaikka me, taikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu!

 

Koraani ja islam opettavat että Allahilla EI OLE poikaa! Niinpä Jeesus on islamille vain korkeasti kunnioitettu profeetta, siis muslimi, arvoasteikossa toisena heti Muhammadin jälkeen. Häntä ei ole milloinkaan ristiinnaulittu eikä Koraani tunne termiä syntien sovitus tai vanhurskauttaminen sovitustyön kautta. Ne jotka näin uskovat ovat islamin mukaan  Allahin kiroamia ja heidän lopullinen ja peruuttamaton paikkansa on kadotuksessa.

 

Heb.1:5 ”Sinä olet Minun Poikani, tänä päivänä Minä sinut synnytin  -- tai Minä olen oleva Hänen isänsä ja Hän on oleva Minun Poikani.”

 

1.Joh.2:22-23 ” Kuka on valehtelija ellei se joka kieltää että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus ja hän kieltää Isän ja Pojan. – Ei kenelläkään joka kieltää Pojan ole myöskään Isää. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myöskin Isä.”

 

Joh. 16:28 Minä olen lähtenyt Isän luota ja tullut maailmaan. Nyt Minä jätän maailman ja menen Isän luo.”   (lue Joh.13-17)

 

Varoitukset eksytyksistä olivat Jeesuksen lopun aikoja koskevien ilmoitusten tärkein sisältö. Miksi? Siksi että Jeesus näki ihmisen iankaikkisen osan, joko taivaassa tai kadotuksessa, olevan ajallisia tapahtumia tärkeämmät. Tähän opetuskokonaisuuteen liittyvät myös sen kielteiset puolet, laittomuus, rakkaudettomuus, uskosta luopuminen, valvomattomuus (hengellinen termi) ja vieraiden oppien ja riivaajien seuraaminen, noituus, astrologia yms. Myös Paavali varoitti näistä, (lue 1.Tim.4:1-2, sekä 2.Tim 3:1-7)

 

Ajan merkit Jeesuksen opetuksissa.

 

Sodat, luonnonmullistukset ( maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, tsunamit, ilmaston muutokset yms), nälänhätä, kulkutaudit, epidemiat. Nämä tällaiset kuuluvat kuvaan lähestyttäessä lopun aikojen tapahtumia.

 

Suuri ahdistus, hävityksen kauhistus (Antikristus) jne, liittyvät Danielin 70.vuosiviikon tapahtumiin.

 

Eräs tärkeimmistä merkeistä on Israel ja sen kohtalot.

 

Hes. 36:19, 24, 28 (Me, tämä sukupolvi olemme jo näiden tapahtumien todistajia)

 

” Ja Minä hajoitin heidät pakanakansojen sekaan, ja heidät siroiteltiin muihin maihin. Vaelluksensa ja tekojensa mukaan Minä heidät tuomitsin. (kyse on siis Israelista ja Juudan heimosta, pakanakansat = ei-juutalaiset kansat). – Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne.  – Niin te saatte asua maassa jonka Minä annoin teidän isillenne; ja te olette Minun kansani ja Minä Olen teidän Jumalanne.”

 

Jerusalem: Jes.62:6-7 ” Sinun muureillesi Jerusalem, Minä asetan vartijat; älkööt he milloinkaan vaietko, ei päivällä eikä yöllä. Te jotka ylistätte Herraa, älkää itsellenne lepoa suoko. -  Älkää antako Hänelle lepoa ennen kuin Hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi ja maineikkaaksi maassa.”

 

Sak.12:2-3Katso, Minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. – Ja sinä päivänä Minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki jotka sitä nostavat repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.”

 

Tänään nämä tapahtumat on jo otettu esille kansainvälisillä foorumeilla. Israelin maa tulee jakaa, Jerusalem tulee jakaa. Kummatkin sellaisen uskonnon hallitsemalle ryhmittymille jotka ovat sitoutuneet omien oppiensa mukaan hävittämään Israelin kartalta ja ottamaan Jerusalemin haltuunsa.

 

Lue lisäksi: Jes. 2 : 1-4, Sak.8:7-8, Daniel 7: 23-25

1.Tess. 5:1-6, Ilm. 1:18-19 sekä 3:15-22© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin