Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Yllättävää tukea jäsenhankintaan ja levikkityöhön

 

Kun Päivi Räsänen joutui television homoillan jälkeen sylkykupiksi ja rajujen syytöksen kohteeksi, hänen puolueeseensa alkoi tulvia uusia jäseniä. Nyt Kuopiossa ollaan Miestä väkevämpi tapahtuman yhteydessä kasvattamassa Tosimies lehden levikkiä samalla menetelmällä.

 

Tosimies oli hyväksytty mukaan Kuopiossa 23.10.2010 järjestettävään Miestä väkevämpi tapahtumaan. Tässä ”herkässä tilanteessa” se sai kuitenkin järjestäjiltä porttikiellon tilaisuuteen. Lehden näytenumeroiden jakaminen hallissa kiellettiin.

 

Niin että osaamme me moniarvoisen, avaran ja erilaisia mielipiteitä sallivan kirkon miehetkin ainakin joskus olla -  vastoin monien naisten ennakkoluuloja -  tosi herkkiä.

 

Vanhan valtiomiehen viisaus ”Olen kanssasi jyrkästi eri mieltä, mutta puolustan viimeiseen saakka oikeuttasi ilmaista se vapaasti” olisi otettava kirkossakin todesta. Puheet erilaisten mielipiteiden kuuntelemisesta, kaikenlaisten ihmisten arvostamisesta ja suvaitsevaisuudesta ilman käytännön tekoja vievät uskottavuuden. Samalla se saa ”kirkon keväästä” ja ”hengellisestä evoluutiosta” sivuun jättäytyneet klassisen kristinuskon edustajat odottamaan huolestuneina tulevaisuutta.

 

Kuopion Miestä väkevämpi tapahtumaan voit tutustua tämän linkin kautta . Tosimies lehden sivut löydät täältä .

 

Tästä voit lukea Kimmon viestin. Sen perässä ovat lehdestä lainatut ja miestapahtuman järjestäjille ilmeisesti liikaa olleet kirjoitukset:

 

 

Hyvät veljet!

 

Viime viikolla käyty televisiokeskustelu homojen oikeuksista on saanut aivan käsittämättömät mittasuhteet maassamme. Eivätkä vaikutukset näköjään rajoitu pelkästään Päivä Räsäsen arvosteluun.

 

Ensi lauantaina Kuopiossa järjestettävään Miestä väkevämpi - tapahtumaan on painettu 2000 kpl uusinta Tosimies -lehteä jaettavaksi. 

Järjestäjät antoivat luvan Tosimies-liivillisten miesten kierrellä yleisön joukossa jakamassa halukkaille lehteämme.

 

Tänä aamuna tapahtuman järjestelytoimikunta kuitenkin eväsi meiltä jakoluvan Kuopio-hallissa, syiksi kerrottiin osittain pääkirjoitus sekä myös Tapani Sopasen kolumni, jotka olivat kuopiolaisten mielestä liian suorasanaisia. Tilanteesta herkistyneinä he eivät halua leimautua minkään määrätyn suunnan kannattajiksi...

 

Koska halliin ei lehtiä saa viedä, tiimi jakaa aviisia Kuopio-hallin ulkopuolella.

 

Toivommekin teiltä rukoustukea, ettei tilanne kärjistyisi enempää, ja että kaikki halukkaat saisivat Euroopan ainoan kristillisen miestenlehden kotiin viemisikseen.

 

Oheisena vielä nuo toimikunnassa keskustelua aiheuttaneet kirjoitukset.

 

Kimmo Janas

Tosimies lehden päätoimittaja

 

--------------------------------------

 

Tosimies 5/10 - Kimmo Janaksen pääkirjoitus:

 

Homoilta puhuttaa…

 

Enpä arvannut muutama viikko sitten suostuessani osallistumaan Ajankohtaisen Kakkosen teemailtaan, minkälainen hulabaloo ohjelmasta syntyisi. No, tuskinpa tuo jäsenpako luterilaisesta kirkosta johtuu pelkästään minun mielipiteistäni, mutta olinpahan rikkana rokassa.

On mielenkiintoista, kuinka rakkaus -sanalla halutaan peittää Raamatun synti -sana. Tuntuu, että nyky-yhteiskunta haluaa sallia kaiken mahdollisen, ettei vain kukaan loukkaisi mieltään. Eikä asiasta tee ’luonnollista’ tai oikeaa se, jos sitä tehdään paljon. Poliitikothan turvautuvat helposti ”maan tapa” termin suojiin jäätyään kiinni lehmäkaupoistaan.

 

Jumala rakastaa meitä kaikki, olemme sitten heteroja tai homoja, mustia tai valkoisia, lihavia tai laihoja. Mutta se ei tarkoita, että me saamme tehdä, mitä itse haluamme. Meidän on kannettava vastuu tekemistämme ratkaisuista.

 

Eivät Raamatun synti-listat ole suinkaan pelkästään homoja varten, yhtä lailla siellä kielletään meitä ”valtaväestöä” avioliiton ulkopuolisista suhteista jne. En ole kuitenkaan vielä nähnyt, että kukaan aviorikoksen tehnyt vaahtoaisi iltapäivälehtien palstoilla, kuinka häntä vainotaan seksuaalisen aktiivisuutensa takia…

 

Tiedemiehet eivät ole löytäneet homogeeniä, joten ei voida osoittaa homoseksuaalisuuden olevan synnynnäistä. Enkä suinkaan usko Jumalan tehneen luomistyössään Jari Tervon blogissaan mainitsemia ”maanantaikappaleita”.

 

Kuten totesin televisiossakin, Raamattua ei voi lukea kuin Sudenpentujen käsikirjaa, ja tulkita sitä mielitekojensa mukaan.

 

------------------------------- 

 

Tosimies 5/10 - Sopanen!

 

Suomettunut uskonnollisuus

 

Näin nopeastiko se kaikki kävi? 1960-luvun Suomessa kaikui vielä terveen evankeliumin julistus niin kansankirkossa kuin erilaisten herätysliikkeiden saarnapöntöistä. Synti julistettiin synniksi, oikeilla nimillä ja suurella rohkeudella. Ja armo oli Jeesuksen sovintoveren ansiota. Se kutsui parannukseen, mielenmuutokseen, uuteen elämään. Olin astumassa tuolloin omaan miehuuteeni. Pasuuna antoi niin selvän äänen, ettei rehellinen etsijä voinut yksinkertaisesti eksyä.

Nyt elämme kummallista höttöarmon aikaa, jossa kaikki on luvallista, hyväksyttyä ja sopivaa. Harvoin enää kuulee kunnon parannussaarnaa, mutta sitäkin enemmän silittelevää ja ihmisten kaikenkarvaisten halujen ja himojen hyväksyvää  liturgiaa. Enää ei yhdistetä parannuksen tekoa ja anteeksiantamusta. Nyt ollaan halvan armon ajassa.

 

Minuun on hiipinyt epäilys, että minulla ja piispa Mikko Heikalla on eri Raamattu. Olen lukenut Kirkolliskokouksen 1933, 1938 ja 1992 käyttöönottamaa Jumalan Sanaa päivittäin nuoruudestani asti. Olen myös lukenut eri englanninkielisiä käännöksiä. Raamatusta on tullut minulle elämäni tärkein ohjenuora ja perustus päätöksilleni. Sitten luen Hesarista piispan tekstiä: ”Kirkon eetoksen kannalta homoparien oikeuksien edistäminen on myönteinen asia. Myös samaa sukupuolta olevien vihkimisen puolesta on vahvoja teologisia perusteita.” Minun käsittääkseni teologian kokonaisuudessaan tulisi pohjautua Raamattuun. 

En vain ole löytänyt yhtään sellaista kohtaa Raamatusta, jolla voisi perustella homoavioliittoja. Mutta Mikko Heikka on varma asiastaan: 

”Myös luterilaista avioliittokäsitystä on arvioitu uudelleen. On ajateltu, että avioliitto ei oleellisesti rakennu sen varaan, mitä sukupuolta liiton osapuolet ovat. Sen sijaan avioliiton keskeisiä tunnusmerkkejä ovat rakkaus, sitoutuminen ja uskollisuus. Tämän mukaisesti myös samaa sukupuolta olevat parit mahtuvat luterilaisen avioliittokäsityksen puitteisiin.”

 

Mutta mitä sanoo Raamattu (ainakin se, mitä minä luen): ”Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (Moos 1:27)

  ”Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.” (Moos 2:24) Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää? Kun puhutaan sukupuolineutraalista avioliitosta, ei kerta kaikkiaan ymmärretä, mistä puhutaan. Sellaista ei ole olemassakaan. Koko homma on hyvin sukupuoliväkevä.

 

Kun erään uskonnollisen ryhmän tyypit tulivat pistämään Jeesusta tiukoille eli heittämään koukkuja, Jeesus sanoi heille: ”Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ja Jumalan voimaa.” (Mark 12:24) Monet ihmiset lainailevat Raamatusta mukavia

lauseita: Jumala on rakkaus; Rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi. 

Mutta heillä ei ole harmainta aavistustakaan, mitä muuta Jumalan Sana sanoo ja missä yhteydessä jokin irrallinen lause on sanottu. Ja kun hengelliset johtajat osoittavat suomettunutta uskonnollisuutta, rähmällään olemista maailmallisuuden ja maallistumisen edessä, ei ole ollenkaan ihme, että ihmiset eksyvät. Mutta kuka kantaa todellisen vastuun? Eivätkö ne, joiden tehtävänä on opettaa ja julistaa Jumalan Sanaa. Kumpi on tärkeämpää: se, että kirkon hyväksyy kaikki ihmiset vaiko se, että sen hyväksyy itse Taivaan Jumala?Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

18.2.2013 klo 17:23:54
Timppa kirjoittaa

Kyllä suomen kirkon pitäisi mennä opeissaan ja opetuksisaan, niinkuin Raamattu meitä neuvoo ja opettaa . Ensin suomen kirkko teki uuden Raamatun käännöksen (1992) joka ei onnistunu lainkaan,koska siinä on sellaisia kohtia jotka vievät ihmisiä harhaan.Otetaan esim.5 Moos 32 luku ja 8 jae 1933/1938 ja verratkaa sitä 1992 käännökseen, siinähän uskotellaan ihmisille, että on muitakin jumalia.Ei ole ihme että, ihmisiä johdetaan harhaan ja synteihin, eksymään Jeesuksen viitoittamalla tiellä.Raamattuhan kehoittaa opettamaan oikein ettei seurakunta mene paimenen mukana tuhoon joka ennustetaan Raamatussa viimeisellä tuomiolla. Siunausta kaikille.25.10.2010 klo 18:18:44
Kaarina kirjoittaa

Hyviä pointteja.
Heikan näkökulmia ei kyllä kristillisiksi tunnista; hänen paimenuudessaan aika vaikea olla tänä päivänä.
Raha (kirkollisvero) ei voi olla Totuutta tärkeämpää!23.10.2010 klo 20:34:16
Eri mieltä kirjoittaa

Minäkin luin RV:n artikkelin, enkä kyllä löytönyt sieltä edellisen kommentoijan informoivaa tekstiä. Muistaakseni siellä sanottiin, että jos toinen avoliitossa oleva puoliso ei ole uskossa niin se uskossa oleva voidaan kastaa ja liittää seurakuntaan. Eikös me pelastuta yksilöinä eikä pariskuntina?
Ekä usko, että helluntalaiset hyväksyvtä avoliitossakaan syrjähyppyjä, sillä nehän ovat aina haureutta sekä avo- että avioliitossa tai sinkkuina.23.10.2010 klo 17:20:23
lukija kirjoittaa

toki helluntailainen sopanen haluaa luoda kuvaa että helluntailaisilla on ainoa oikea virheetön oppi ja elämä.

Ristin voitto julkaisi tutkimuksensa että nyt helluntaiseurakunnisssa hyväksytään avoliitossa olevien jäsentensä avioliiton ulkopuolinen seksi, osa seurakunnista jopa ottaa kastaa jäsenikseen lapsettomia avopareja (kuten lehden mukaan turusssa tapahtuu). Ei sellaista tapahtunut sopasen liikkeessä kultaisella 60 luvulla eikä vielä muuten 10 vuotta sitten. Tuolla vauhdilla sopasenkin seurakunnassa pian kastetaan jäseniksi homoliitossa eläviä.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin