Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Uuvuttavaa rentoutumista ja kuivia lähteitä

"Näkemiseen tarvitaan paljon energiaa. Jopa 20 prosenttia syömäsi ravinnon sisältämästä energiasta kuluu kuvan muodostamiseen. Kun katselet ympärillesi, jopa 30 prosenttia aivokuorestasi työskentelee kuvan teossa. Aivokuoren kuvaa tulkitseva järjestelmä on asennettu niin, että voimme nähdä maailman kolmiulotteisena. Se on kuin miljoona kannettavaa tietokonetta olisi samanaikaisesti. Siksi esimerkiksi television alati vaihtuvan kuvan edessä rentoutuminen on tosiasiallisesti erittäin rasittavaa ja pitää aivoissasi yllä valtavaa tietojenkäsittelysurinaa.” Näin kertoo lääkäri Pekka Reinikainen kirjassaan Onko Jumala olemassa?

 

Eikä kyse ole vain televisiosta ohjelmineen ja mainoksineen. Kun käymme shoppailemassa, kuljemme kaupungilla, surffailemme netissä, katselemme You Tuben sekä muiden sivustojen videoita, viestittelemme Facebookissa tai hiplaamme älypuhelintamme, aivomme joutuvat työskentelemään uupumukseen saakka, vaikka itse kuvittelemme vain rentoutuvamme.

 

Kun väsymme ja aivomme uupuvat, me haemme apua yhä uusista ajan ja voimiemme varkaista, joita keksitään koko ajan lisää. Käy niin, että me yritämme sammuttaa elämän janoamme vedettömistä tai myrkytetyistä lähteistä.

 

Halusimmepa tai emme, meitä pommitetaan jatkuvasti mainoksilla ja kuvallisilla ärsykkeillä.  Ehkäpä juuri siksi monet vetäytyvät erämaamökkeihin, merelle tai Lapin tuntureille kerätäkseen voimia ja antaakseen aivojensa levätä. He tekevät kuin Jeesus, joka aika ajoin jätti hälisevät väkijoukot huutoineen ja pyyntöineen ja vetäytyi autiomaan hiljaisuuteen lepäämään ja rukoilemaan.

 

---

 

Jeesuksesta puhuttiin kuitenkin yhä laajemmalti, ja ihmisiä kokoontui sankoin joukoin kuulemaan häntä ja hakemaan parannusta tauteihinsa. Mutta hän vetäytyi jälleen autiolle seudulle rukoilemaan. (Luukas 5:15-16) katso myös Luukas 9:18)


Katsokaa, miten teidän on käynyt: Te kylvätte paljon mutta leikkaatte vähän. Te syötte, mutta jäätte nälkäisiksi, te juotte, mutta janonne ei sammu. Te puette vaatteet yllenne, mutta teidän ei tule lämmin. Ja palkkalaisen ansio hupenee, kuin hänellä olisi reikä kukkarossa. (Haggai 1:5-7)

  


Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

13.2.2018 klo 15:22:14
Tuomo kirjoittaa

Sattuvasti sanottu, viihdykkeeksi ja apuvälineiksi tarkoitetut kojeet voivat ollakin aikavarkaita ja voimiemme kuluttajia, Haggai taisi nähdä tähän meidän aikaamme!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin