Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tiedätkö sinä, kenen laumaan kuulut?

Australiassa on paljon lampaita. Eräs mies oli pidätetty, koska hänet oli tavattu kantamasta lammasta pois naapurinsa laumasta. Lammasvarkaudesta syytettynä mies seisoi oikeudessa tuomarin edessä. Mies väitti, että hän oli vain noutanut oman lampaansa, joka oli eksynyt väärään laumaan. Lauman omistaja puolestaan syytti miestä lammasvarkaaksi.

 

Tuomari kuunteli miehiä aikansa. Sitten hän käski noutaa kiistan synnyttäneen lampaan paikalle. Kun lammas oli tuotu oikeussaliin, tuomari käski naapuriaan lammasvarkaaksi syyttävän miehen eteiseen huutelemaan lammasta luokseen. Mies teki, kuten tuomari oli käskenyt. Kaikki huhuilut olivat turhia. Lammas ei liikahtanutkaan, kävi vain levottomaksi.

 

Sitten tuomari käski syytetyn eteiseen kutsumaan lammasta. Tuskin mies oli ennättänyt aloittaa huhuilunsa, kun lammas jo säntäsi eteiseen omistajansa luo.

 

”Syyte on hylätty. Tapaus on loppuun käsitelty!” sanoi tuomari paukauttaen nuijalla pöytään. ”On päivän selvää, että mies todella oli vain noutamassa omaa lammastaan takaisin!”

 

Lampaat tuntevat paimenen äänen ja osaavat seurata häntä. Vierasta ne säikkyvät ja säntäävät karkuun. Näin Jeesus vakuuttaa.

 

Jeesus sanoi myös, että on oleva yksi lauma ja yksi paimen.  Sana yksi tarkoittaa, että muita vaihtoehtoja ei voi olla olemassa. Jos me tunnemme kuuluvamme esimerkiksi Lutherin, Hedbergin, Laestadiuksen, Paavo Ruotsalaisen, oman seurakuntamme pastorin tai paavi Franciscuksen laumaan, niin jonkun olisi syytä pikaisesti palauttaa meidät ainoaan oikeaan laumaan.

 

Seurakuntien välillä on joskus jännitteitä, koska naapuriseurakunnan uskotaan kalastelevan toisten jäseniä omaan laumaansa. Tällaiseen löytyy hyvä lääke. Luovutaan nurkkakuntaisesta ”meidän lauma” -ajattelusta.  Ymmärretään oikein Jeesuksen sanat yhdestä laumasta ja yhdestä paimenesta. Lakataan kanniskelemasta lampaita omatekoisten laumojemme välillä. Lähdetään kaikki yhdessä etsimään ja kutsumaan eksyneitä ja kodittomia lampaita kotiin Jeesuksen laumaan.

 

 

 "Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta. Palkkarenki ei ole oikea paimen eivätkä lampaat hänen omiaan, ja niinpä hän nähdessään suden tulevan jättää lauman ja pakenee. Susi saa lampaat saaliikseen ja hajottaa lauman, koska palkkapaimen ei välitä lampaista.Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut, niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän. Minä panen henkeni alttiiksi lampaiden puolesta.Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen.” (Joh.10:11-16)



   



Kommentoi tätä kirjoitusta



© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin