Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike?

"Tärkeintä ei ole päämäärä vaan liike," totesi presidentti Mauno Koivisto, joka määritteli itsensä bernsteinilaiseksi sosialistiksi. Eduard Bernstein (1850-1918) oli ilmaissut saman ajatuksen hieman kärkevämmin: "Päämäärä ei tarkoita minulle mitään, liike on minulle kaikki kaikessa."

Päättymässä oleva vuosi on ollut tällaisen bernsteinilaisuuden riemuvuosi. Ihmiset säntäilevät, törmäilevät toisiinsa, takertuvat virvatuliin ja yrittävät sammuttaa janoaan vedettömistä kaivoista.

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon," .. "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." sanoo Jeesus, joka haluaa samalla antaa elämällemme ja toimillemme sekä suunnan että päämäärän.

Kiitos päättymässä olevasta vuodesta, ystävät!

P.S. Lainasin kuvassa olevan hienon ajatuksen Juha Vähäsarjan kirjasta Vapaa. Kirjan esittely ja arvostelu löytyyKommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin