Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Synnynnäiset lahjat ja niiden puute

Millaisia synnynnäisiä lahjoja sinulla on? Missä olet huomannut olevasi hyvä? Jos pyytäisin sinua listaamaan seitsemän sellaista asiaa, niin onnistuisiko se helposti?

Luulenpa, että myös sinun olisi helpompi listata asioita, joissa tarvitset harjaannusta. Tai asioita, jotka sinulta puuttuvat kokonaan, ja joita kovasti haluaisit.

Kun Jumala loi meidät, hän varusti jokaisen jo äitinsä kohdussa ominaisuuksilla, jotka hän tarkoitti toisten palvelemiseen ja auttamiseen. Jostain syystä me kuitenkin usein kainostelemme niitä ja jäämme tuijottamaan siihen, mitä meillä ei ole.

”Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on, ja tulet saamaan enemmän. Jos keskityt siihen, mitä sinulla ei ole, et tule koskaan saamaan tarpeeksi”, on sanonut viisaasti yhdysvaltalainen kirjailija ja television keskusteluohjelmien juontaja Oprah Winfrey.

Samaa viisautta voi soveltaa sekä saamiimme synnynnäisiin lahjoihimme että tavaroihimme ja omaisuuteemme. Kummankin kohdalla oma valintamme ratkaisee, onko vesilasimme puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi.

Parhaiten me jokainen toteutamme itseämme ja elämällemme suunniteltua tarkoitusta ottamalla käyttöön sen, mitä olemme saaneet, ja palvelemalla sillä lähimmäisiämme ja Kristuksen seurakuntaa. Kun näin teemme, saamme nähdä, miten myös tässä asiassa Jeesus kykenee vähäisilläkin kaloilla ja leivillä, jotka hän on meiltä saanut, ruokkimaan valtavan määrän nälkäisiä.

------

varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen. (Ef.4:12)

 

Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa. (Ef.4:16)

 

Tehkää työnne auliisti, niin kuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä. (Ef.6:7)

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin