Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Suomi on maailman paras maa

Tunnettu ja arvostettu amerikkalainen aikakauslehti Newsweek nimesi Suomen maailman parhaaksi maaksi asua. Sen, miten muut maat pärjäsivät, näet tämän . Kun viet kursorin halauamasi maan nimen päälle, näet sen vahvuudet ja heikkoudet.

Mutta mitä meidän pitäisi itse ajatella saamastamme ykkössijasta?

 

Suomi on ain ollut kaunis maa. Järvet, metsät, saaristot, vaarat ja tunturit ovat Jumalan meille antamia aarteita, joista meidän on syytä jatkuvasti kiittää. Myös vuodenaikojen kierto, kasvit ja eläimet ovat Luojan lahjoja meille.

 

Suomi on myös kovalla työllä ja sisulla rakennettu maa. Aikaisemmat sukupolvet ovat raivanneet pellot kuokalla ja auranneet ne hevonen työtoverinaan. Isot koneet, pihoilla seisovat komeat traktorit, leveät aurat ja leikkuupuimurit ovat aivan viime aikojen kapistuksia.

 

Suomi on myös rukouksen maa. Nälkä, sodat ja epävarmat ajat ovat painaneet kansan polvilleen. Usko tulevaisuuteen on saatu uskomalla Jumalaan, joka on kaikkia koettelemuksiakin suurempi. Vanha viisaus "rukoile ja tee työtä" on Suomessa ollut väkevästi totta.

 

Nykyinen hyvinvointi on rakennettu aikaisempien sukupolvien työn antamalle perustalle. Suomessa on hyvä ja turvallista elää. Näin ei kuitenkaan jatku pitkään, mikäli kansamme murentaa aiempia sukupolvia kannatelleet arvot, hylkää isiensä uskon ja ryhtyy palvomaan humanismin ja ihmisviisauden temppeleissä luotua enemmän kuin Luojaa.

 

Kaukana takana ei ole aika, kun lukkoja ei taloissa tarvittu. Ovea vasten nojaava luuta riitti kertomaan vieraille, ettei taloon ole asiaa, kun isäntäväki on poissa. Nyt monien mielestä luvallista tuntuu olevan kaikki se, mistä ei jää kiinni. 

 

Jumalan siunaava ja suojeleva käsi on ollut yllämme Suomen historian monissa vaaran vaiheissa. Rukoillaan yhdessä, että se saa olla sitä jatkossakin. Rukoillaan, ettei kansamme torju Jumalan rakkautta, pidä halpana Jeesuksen Kristuksen tarjoamaa armoa eikä hylkää Pyhän Hengen eläväksi tekevää voimaa.

 

Uutiset kertovat eri puoililla maailmaa tapahtuneista luonnonvoimien aiheuttamista tuhoista. Metsät palavat, sato kuivuu pelloille, maa järkkyy ja joet tulvivat tuhoten kyliä ja kaupunkeja. Myös Suomen ilmaston ääri-ilmiöt, tämän kesän helteiden huikea määrä ja tuhoisat ukkosmyrskyt ovat vakavasti otettavia ajan merkkejä ja varoituksia:

 

"Jos minä joskus suljen taivaan, niin että ei tule sadetta, tai jos käsken heinäsirkkojen syödä maan tai lähetän kansani keskuuteen ruton - ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi." (2 Aikakirja 7:13-14)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

25.9.2012 klo 02:02:35
JA kirjoittaa

Stort varmt Tack för en fantastiskt fint skriven artikel!
Suuri Kiitos ihanasta hienosta artikkelista
Sydämelliset terveiset
Aurinkokaupungista Karlstadista, Sydänmaasta Ruotsista!
Jouko Antero Kärki
Alias
Anders Rixer
http://www.suomi.nu
23.8.2012 klo 09:19:02
mummin silmät kirjoittaa

Kiitos kirjoituksestasi Reijo. Se on juuri niin kuin kirjoitat.Rukoillaan, ettei Jumala kääntäisi selkäänsä Suomen kansalle. Rukoillaan siunausta hallitukselle ja päättäjille tekemään hyviä lakeja ja päätöksiä, sitä että Jumalan näköala saisi olla aina etutilalla kaikissa toimissamme.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin