Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sitä löytää, mitä etsii

Sekä kolibri että korppikotka lentelevät savannin yllä. Korppikotka etsii koko ajan eläinten raatoja kiinnittämättä mihinkään muuhun huomiota. Kolibria eivät pahanhajuiset raadot kiinnosta. Se etsii kauniita kukkia, joiden medestä se saa ravintonsa. Ne se huomaa välittömästi.

 

Korppikotka saa ravintonsa siitä, mikä on mennyttä, elotonta, kuollutta ja hajoamassa. Kolibri elää siitä, mikä on elävää, kukoistavaa ja kaunista. Kumpikin lintu näkee sen, mistä on kiinnostunut ja löytää sitä, mitä on etsimässä. Sama koskee myös meitä ihmisiä. Me näemme sellaisia asioita, jotka ovat meille merkityksellisiä.

 

Minä huomaan liikenteessä kaikki Skodat, sillä minulla itselläni on Skoda. Lastenvaunuja työntävä äiti huomaa heti kaikki muut lastenvaunut. Sotilas huomaa asepuvut, ornitologi linnut ja remonttimies korjausta tarvitsevat rakennukset.

 

Kielteisellä asenteella liikkuva näkee jatkuvasti epäkohtia. Myönteisesti ajatteleva huomaa jatkuvasti paljon ilon ja kiitoksen aiheita.

 

Sielujemme vihollinen näkee ihmisessä synnin saastuttaman saaliin, joka kuuluu hänen valtakuntaansa ja ansaitsee helvetin liekit.

 

Jeesus näkee meissä äärettömän arvokkaan ihmisen, jonka hän on omalla kärsimisellään ja kuolemallaan pelastanut synnin, kuoleman ja iankaikkisen rangaistuksen pimeästä kuilusta.

 

Poikansa sovitustyön tähden taivaallinen Isämme näkee jokaisen Jeesuksen seuraajan omana rakkaana lapsinaan, jota hän odottaa kotiin.

 

Miten sinä näet vastaan tulevan lähimmäisesi? Voisimmeko me kaikki nähdä jokaisen heistä ulkonaisista puitteista, vioista ja asemasta riippumatta arvokkaana, Jeesuksen kalliisti lunastamana ja siksi myös meidän rakkautemme, arvostuksemme ja apumme ansaitsevana?

 

------ 

 

Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli. 

(Fil.2:3-5)

 

-----

Kokoan ja valmistelen uusia matkaeväitä viikoittain tiistaiksi ja perjantaiksi.

Koko voileipäpöydän löydät täältä:  

  


Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

9.11.2017 klo 20:10:04
Ansa kirjoittaa

🙏 Kiitos🙏

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin