Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sinä olet mittaamattoman arvokas

Puhuja kaivoi taskustaan sileän 20 euron setelin. Hän heilutteli sitä kuulijoidensa näkyvissä ja kysyi: ”Kenelle teistä tämä seteli kelpaisi?” Parin sadan kuulijan joukosta nousi heti pystyyn valtava määrä käsiä. ”Aion todella antaa tämän jollekin teistä, mutta tehdäänpä ensin näin”, puhuja jatkoi rypistäen setelin käsissään pieneksi kurttuiseksi palloksi.

 

”Kuka olisi yhä halukas ottamaan vastaan tämän setelin?” puhuja kysyi näyttäen yleisölleen melkeinpä tunnistamattomaksi rypistettyä 20 euron seteliä.  Edelleen kohosi valtava määrä käsiä ilmaan.

 

”Hienoa”, mies totesi. ”Tehdäänpä vielä kuitenkin eräs asia.” Mies pudotti setelin lattialle ja hieroi sitä kenkänsä alla. Lopulta hän poimi kurttuisen ja tahriintuneen setelin lattialta ja kysyi: ”No, onko joku edelleenkin valmis ottamaan tämän setelin?” Käsiä nousi yhä innokkaina ylös.

 

”Me olemme juuri saaneet tärkeän opetuksen”, puhuja jatkoi. Teinpä minä mitä tahansa, niin tämän setelin arvo pysyi aina vain yhtä suurena. Mikään ei kyennyt vähentämään sen arvoa. Se on yhä 20 euron arvoinen.”

 

”Elämän varrella sinuakin on monesti rypistetty ja rutistettu. Sinä olet likaantunut olosuhteiden, huonon seuran ja väärien valintojemme tähden. Olet tuntenut itsesi usein mitättömäksi, epäonnistuneeksi ja surkeaksi. ”

 

”Mutta tuntuipa sinusta miltä tahansa, niin Jumalan silmissä sinun arvosi ei ole koskaan rahtuakaan pienentynyt. Olet aina ollut ja olet yhä edelleen hänelle mittaamattoman arvokas. Sinun arvosi ei riipu siitä, miten olet elämässä onnistunut ja menestynyt. Ainoa asia, josta sinun arvosi riippuu, on Jumalan sinusta maksama hinta. Ja hän on maksanut sinusta Golgatan ristillä suunnattoman kalliin hinnan.”

 

---- 

 

”Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä.” (1.Piet.1:18-19)

 

”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.” Sefanja 3:17 

 

 

-----

Ehkä sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluaisit jakaa näitä matkaeväitä?

Uusia eväitä tarjoan tiistaisin ja perjantaisin.

Koko voileipäpöydän löydät tämän linkin kautta: 

 

  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin