Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Seikkailu elävien ja kuolleiden talossa

Olisitko valmis auttamaan vainottuja, vaikka se voisi merkitä kuolemaa sinulle ja perheellesi? Kuinka suuria riskejä me olisimme valmiit lähimmäistemme puolesta ottamaan? 
Tervetuloa uskomattomalle virtuaali-vierailulle nuo asiat kokeneen Corrie ten Boomin kotiin ja elämään.


Corrie ten Boomin elämä on järkyttävä todistus rohkeudesta, rakkaudesta ja siitä maksetusta hinnasta. Nyt jokainen halukas voi tutustua virtuaalisesti taloon, missä kätköpaikat ja ihmisten rohkeus pelastivat satoja juutalaisia joutumasta keskitysleireille ja kaasukammioihin. Aikanaan perhe joutui maksamaan kaikesta tästä kovan hinnan.

 

Tästä osoitteesta avautuu jotain, mikä on inhimillisesti ja myös virtuaalisesti uskomattoman upeaa katseltavaa:   

 

Kaikki tuntuu hyvin todella. On aivan kuin katsoja seisoisi ensin kadulla Corrie te Boomin kotitalon edessä, katselisi vapaasti ympärilleen, astuisi sisään ja tutustuisi sen jälkeen taloon kätköpaikkoineen huone huoneelta ja esine esineeltä.

 

Vaeltaessani virtuaalisesti Corrie ten Boomin kotona tuntui kuin olisin todella ollut talossa. Saatoin katsella vapaasti eri suuntiin, ihailla huoneiden kalustusta, pysähtyä tutkimaan vaikkapa seinillä riippuvia tauluja tai pohtimaan, millainen perhe tässä paikassa oli asunut? Mitä he olivat tunteneet, kuinka aikaansa viettäneet ja mistä oli löytynyt rohkeus muiden auttamiseen oman turvallisuuden ja jopa hengen vaarantaen?

 

Järkyttävintä on se, että kaikki näyttää niin tavalliselta, kodikkaalta ja arkiselta.

 

Mitä se merkitsee? Kaikki se, mitä tapahtui tuossa vanhassa talossa, voi tapahtua missä tahansa ja kenen kohdalla hyvänsä! Pelottavaa? Velvoittavaa? Ajatuksia antavaa?

 

Jos sinulla on kirja Kätköpaikka, niin se kannattaa lukea uudelleen liikkumalla samalla tapahtumapaikoilla. Ellei sinulla ole kirjaa, niin hanki tai lainaa se nopeasti päästäkseni todella elävällä tavalla sisälle jännittävään, koskettavaan ja myös järkyttävään elämäntarinaan. Kätköpaikka on saatavana myös DVD-elokuvana.

 

Corrie ten Boomin elämään voit tutustua lähemmin esimerkiksi Wikipedian sivuilla kautta.

 

Sivut ovat vielä osin rakenteilla, sanoo niiden takana oleva Jerusalem Prayer Team. Laitan heiltä saamani englanninkielisen viestin tähän sellaisenaan. Viestissä on paljon mielenkiintoista tieto projektista ja sen taustasta.

 

SAAMANI VIESTI, jossa Michael Evans kertoo projektista enemmän, löytyy takaa.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

2.3.2010 klo 13:31:21
Tavallinen kristitty kirjoittaa

Monissa maissa poltetaan ihan tavallisia koteja, pahoinpidellään ihan tavallisia ihmisiä ja ajetaan kokonaisia perheitä piileskelemään metsiin vain siksi, että he ovat kristittyjä.28.2.2010 klo 22:07:54
Tavallisuus ja arkisuus saavat pelkäämään kirjoittaa

Kun katselee tuollaista ihan tavalliselta näyttävää kotia, alkaa pelottaa. Jos silloin kaiken kodikkuuden ja arkisen aherruksen keskellä saattoi puhjeta niin hirveä pahuus, niin eikö se voisi tapahtua yhtä hyvin koska tahansa ja missä tahansa? Eli mekään emme ole välttämättä turvassa, jos olosuhteet kääntyvät yhtä rajuiksi kuin natsien aikana. Jos vaikka ruvetaan vainoamaan kristittyjä samaan tapaan kuin monissa maissa tehdään. Pelottavaa!!!25.2.2010 klo 09:04:38
Vinkistä kiittävä kirjoittaa

Olipa mahtava kokemus! On aivan uskomatonta, mitä kaikkea nykyisillä tietokoneilla osataan saada aikaan. Talossa kannattaa käydä jo siitäkin syystä.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin