Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Onko sinulla Jumalan käyttöjärjestelmä?

Tietokoneen käyttöjärjestelmä toimii taustalla aina kun virta on kytkettynä. Se tekee päivityksiä, korjaa virheitä ja järjestelee tiedostoja. Käyttöjärjestelmä tekee mahdolliseksi tietokoneen ja kaikkien sen ohjelmien käytön. Se toimii uupumatta silloinkin, kun sinä et olet niin syventynyt jonkun ohjelman parissa työskentelyyn, ettet muista koko asiaa. Ilman käyttöjärjestelmää kalliskin kone on hyödytön.

 

Jumala sinun on elämäsi käyttöjärjestelmä. Hän toimii taustalla silloinkin, kun mitään ei näytä tapahtuvan. Tai kun kaikki tuntuu luisuvan käsistäsi ja epäonnistuvan. Jopa silloinkin, kun kaikki näyttää toivottomalta.

 

On turvallista ajatella, että Jumala työskentelee koko ajan myös perheen, kaupungin ja koko kansan taustalla. Jumalan käyttöjärjestelmän ansiosta voivat käynnistyä monet hyvät ohjelmat, herätykset, keskinäisen auttamisen halu, elämän arvojen korjaaminen. Ilman tuota käyttöjärjestelmää seurauksena on vain kaaos ja pimeys.

 

Virukset ja hakkeroivat ovat myös tässä järjestelmässä vaarana. Tämän maailman henget ja voimat pyrkivät kaikin tavoin saamaan salakuljetuksi ajatuksiimme ja toimiimme asioita, jotka loitontavat meitä kristittyjen yhteydestä, Raamatun sanasta ja Jeesuksesta.

 

Jumala tarjoaa meille virustentorjuntaan ohjelmaa. Se löytyy Raamatusta. Kun pidämme tuon torjuntaohjelman päällä, säästymme monenlaisista ikävästä ja elämää tuhoavista asioista.

 

Henkeä älkää sammuttako, profetoimista älkää halveksuko, mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on; karttakaa kaikenkaltaista pahaa. (1.Tes.5.19-22)

 

Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? (2.Kor.6:14-16)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin