Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Oletko tietämättäsi trapetsitaiteilija?

Sirkuksessa yleisö katselee henkeään pidätellen, miten trapetsitaiteilijat tekevät korkeuksissa uhkarohkeita temppujaan. Jos joku näyttää melkein putoavan, katsojat nielaisevat jännityksestä. Joskus joku myös todella putoaa. Turvaverkon ansiosta hän säilyy kuitenkin hengissä ja kiipeää vikkelästi takaisin jatkamaan ohjelmaansa.

 

Kristittyinä me elämme kuin trapetsitaiteilijat. Koko maailman pitäisi voida katsella meitä ja sanoa: ”Katsokaa, miten he elävät ja kuinka he rakastavat toisiaan. Katsokaa, miten hyvin ja rakastavasti miehet kohtelevat vaimojaan ja vaimot kasvattavat pienokaisiaan. Katsokaa, miten he ovat opiskeluissaan ja työssään tunnollisia, iloisia ja aina valmiita auttamaan muita.”

 

Kristityn elämä on kaikkien katseiden kohteena olemista.  Ehkäpä vain perin harvat katsojista lukevat Raamattua, mutta sitäkin useammat tutkivat ja tarkkailevat ahkerasti meitä kristittyjä. Näkemänsä ja kuulemansa perusteella he luovat käsityksensä kristinuskosta ja myös Raamatusta.

 

Entä mitä tapahtuu, kun välillä putoamme? Niinhän meille väistämättä välillä käy.

 

Turvaverkko on aina valmiina. Jeesus tarjoaa meille anteeksiannon ja armahduksen jokaisesta putoamisestamme. Armon ja rakkauden varassa me saamme heti kiivetä takaisin omalle trapetsillemme jatkamaan meille ennalta suunniteltua mutta hetkeksi keskeytynyttä ohjelmaamme.

 

Kristillisinä trapetsitaiteilijoina meidän tavoitteemme on pyrkiä pysymään Jumalalta saamallaan trapetsilla yhä paremmin ja vakaammin. Me emme anna katsojien tai korkeanpaikankammon häiritä. Me toteutamme uskollisesti trapetsillamme Jumalalta saamaamme trapetsiohjelmaa:

 

Olemme rohkeat, pidämme hyvästä kiinni, emme vastusta pahaan pahalla. Rohkaisemme arkoja, tuemme heikkoja, autamme sorrettuja, kunnioitamme kaikkia ihmisiä. Rakastamme ja palvelemme Herraa Pyhän Hengen voimassa iloiten.

 

Jeesus vakuuttaa, että tällaista trapetsiohjelmaa katseleva maailma voi uskoa Jumalan lähettäneen hänet syntisten ihmisten turvaverkoksi ja pelastukseksi.

 

Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut. (Joh.17:21)

Ja Jumala on voimallinen antamaan teille ylenpalttisesti kaikkea armoa, että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää; (2.Kor.9:8)

-----

 

Ehkä sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluaisit jakaa näitä kesäeväitä? Voit jakaa vapaasti!

Uusia eväitä on tarjolla tiistaisin ja perjantaisin. Koko voileipäpöydän löydät tämän linkin kautta: Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin