Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Olemmeko sopuleita vai linnunpoikasia?

Twitterin seuratuin henkilö on amerikkalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä Katy Perry. Hänellä on yli 59 miljoonaa seuraajaa. Miljoonissa laskettavat joukot seuraavat myös mm. Barack Obamaa, Taylor Swistä ja Justin Bieberiä. Twitterin suomalaisista käyttäjistä ovat seuraajia keränneet runsaasti (seuraajien määrät suluissa) mm. Aleksander Stubb (257.000), Sauli Niinistö (56.700), Jukka Sipilä (50.000) Tarja Halonen (86.100), ja Pekka Haavisto (40.500).

 

Myös monilla julistajilla ja evankelistoilla on Twitterissä omat seuraajansa. Esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkisellä on noin 5000, John Beverellä 195.000, Bill Hybels 255.000 ja Joyce Meyerillä 3,9 miljoonaa seuraajaa.

 

Kaikilla sananjulistajilla ei ole Twitter-tiliä. Silti heillä voi olla kymmeniin tai jopa satoihin tuhansiin nouseva seuraajien ja ihailijoiden joukko. Joskus voi jopa käydä niin, että Jeesus jää valovoimaisten ja maailmaa kiertävien ja valtavia yleisömääriä keräävien väkevien julistajien varjoon.

 

Määrät eivät ratkaise. Hitlerillä oli miljoonia seuraajia, jotka olivat valmiita jopa kuolemaan ihailemansa johtajan puolesta. Jeesuksella oli maallisen toimintansa kalkkiviivoilla vain yksitoista seuraajaa, jotka kaikki hylkäsivät hänet ja pakenivat.

 

Sopuli hyppää jyrkänteeltä varmaan kuolemaan, koska kaikki muutkin hyppäävät. Linnunpoikanen hyppää korkealla puussa olevasta pesästään, koska se luottaa siipiinsä.

 

Mihin me luotamme? Suuriin lukuihin, yleiseen mielipiteeseen, ihmisen jatkuvaan jalostumiseen ja rajattoman vapaamielisyyden ja suvaitsevaisuuden tuomaan onnelaan? Vai pidämmekö kiinni siitä Raamatusta löytyvästä isien uskosta, jonka varassa maamme on aikaisemmin selvinnyt sodista ja katovuosista?

"Pidä sinä kiinni siitä, minkä olet oppinut. Sinähän olet siitä varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut. Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen."

(2.Tim.3:14-15)


 Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

2.10.2016 klo 17:50:55
rane kirjoittaa

miksi seuraatte viihteentekijöitä ettekä niitä joilla on näky?2.10.2016 klo 17:46:30
rane kirjoittaa

kovasti on pessimistisvoittoinen kirjoitus mutta ehkä oikean suuntainen8.7.2016 klo 10:33:28
Pilkun viilaaja kirjoittaa

Saanen ystävällisesti korjata muutaman virheen: Katy Perry on brittiläinen laulaja, Taylor Swisin sukunimi kirjoitetaan Swift ja oletan teidän tarkoittaneen Juha Sipilää ei Jukka Sipilää. Virheitä sattuu :)15.2.2016 klo 11:14:34
Tapani Rosenlöf kirjoittaa

Hyvä kirjoitus. Samoin TV 7 uutislehdessä. Huomaan että olet huolestunut erityisesti Suomalaisten hengellisestä tilasta ja se on täysin oikein. Meille saattaa syntyä pikkuhiljaa hengellinen kaihi silmiimme, kuten oli käynyt kirjan oppineille. Tietoa oli paljon, mutta kykyä johtaa ihmisiä pelastukseen ei ollut. Mistä se lähtee? Olen pikkupojasta saakka kasvanut Vapaakirkollisen perheessä ja kulkenut tietysti mukana seuroissa. Tulin uskoon 16 vuotiaan ja ihmetteli seurakunnassa tiettyjä asioita, joista en luonnollisesti nuorena uskovana puhunut mitään. Minulla oli kyltymätön jano lukea raamattua. Odotin kokouksen päättymistä että pääsen kotia lukemaan sitä. Koulumatkalla linja-autossa luin Johanneksen evankeliumia mennen tullen. Huomasin ettei niistä jotka jättäytyivät pois seurakunnasta juuri välitetty. Luultavasti ne jätettiin ns " saatanan haltuun ". Minä olin lukenut että jätettiin ne 99 ja mentiin etsimään juuri sitä yhtä kadonnutta? Tunsin useita vanhoja saarnamiehiä koska meillä kotona niitä oli majoitettu ja seuroissa tuli tuntemaan. Olin saarnaaja päivillä ja huomioni heti kiinnittyi siihen että nuoret papit istuivat etupenkissä ja nämä vanhat " maallikko saarnaajat" taaemmilla penkeillä. Minulle se oli taas ihmetykse aihe. Olihan kirjoitettu että he rakastavat etummaista paikkoja. Mielestäni nämä vanhat kokeneet "maallikko saarnaajat" olisi pitänyt siirtää etupenkkiin. Näitä hiljaa mietiskelin. Tästä se rapautuminen alkaa. Tiedetään mitä on kirjoitettu mutta käytännössä siitä ei välitetään niinkuin Jeesus aikoinaan opetti. Ei kirjan oppineiden elämässä ollut siunausta tietyistä syistä johtuen. Aivan sama pätee tänäkin aikana. Mikään ei ole muuttunut eikä muutu. Siunausta ja menestystä työllesi TV Tapani Rosenlöf

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin