Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jos me olisimme vain tienneet!

Toisen maailmansodan päätyttyä sotilaat palasivat koteihinsa. Eräs nuori sotilas soitti jo etukäteen kotiinsa ja esitti vanhemmilleen erikoisen pyynnön. Hän kertoi tuovansa mukanaan haavoittuneen ystävänsä, jolla ei ollut muuta paikkaa, mihin sodasta palata.

 

”Valitettavasti tämä ystäväni on todella pahasti haavoittunut”, nuori sotilas kertoi puhelimessa äidilleen. ”Hän menetti tulituksessa toisen kätensä ja myös toisen jalkansa, eikä hänellä ole jäljellä kuin yksi näkevä silmä. Niinpä ajattelin, että hän voisi tulla luoksemme ja elää kanssamme.”

 

Puhelimessa tuli pitkä hiljaisuus. Sitten äiti vastasi: “Tietysti, ilman muuta hän voi tulla kotiin sinun kanssasi ja asua jonkin aikaa kodissamme!”

 

Äidin äänensävy kertoi nuorelle sotilaalle kaiken. Vakavasti haavoittunut sotilas, joka tarvitsisi kaikessa muiden apua, olisi hänen vanhemmilleen valtava taakka.

 

Kaksi päivää myöhemmin poliisi tuli ilmoittamaan vanhemmille, että heidän poikansa oli tehnyt itsemurhan. Kun pojan ruumis tuotiin kotikaupunkiin, vanhemmat näkivät, että tällä oli vain yksi käsi, yksi jalka ja yksi silmä.

 

“Jos me vain olisimme tienneet, että hän puhuikin itsestään”, vaikeroivat vanhemmat sodassa vakavasti haavoittuneet poikansa arkun ääressä.

 

Sama huuto kohoaa viimeisenä päivänä tuskaisena, kun Jeesus istuu valtaistuimelleen jakamaan kaikki kansat ja ihmiset kahteen eri joukkoon. ”Jos me vain olisimme tienneet, että hyljeksiessämme heikkoja ja apua tarvitsevia me teimme niin Jeesukselle!”

 

Ilman Jumalan armoa yksikään ihminen ei selviytyisi siitä päivästä. Jeesuksen tähden Jumalan armo on kuitenkin joka aamu uusi ja tuore. Sen ymmärtäminen ja vastaanottaminen herättäköön meidät auttamaan myös kaikkia muita Jeesuksen kalliisti lunastamia lähimmäisiämme.

 

-------- 

 

Puhdasta, Jumalan ja Isän silmissä tahratonta palvelusta on huolehtia orvoista ja leskistä, kun he ovat ahdingossa, ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta. (Jaak.1:27)

 

--------

 

Kokoan ja valmistelen uusia matkaeväitä viikoittain tiistaiksi ja perjantaiksi.

Koko voileipäpöydän löydät täältä:  

  Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

7.11.2017 klo 08:35:03
Raija kirjoittaa

PYSÄYTTÄVÄ!6.11.2017 klo 23:17:14
Ansa kirjoittaa

Koskettava kertomus,Kiitos🙏🏼🙏🏼

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin