Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Joko olet  syönyt perunankuorikeittoa?

Tässä kuvassa teen tuttavuutta romanialaisen perunankuorikeiton kannsa. Vieressäni on vaimoni Kaija ja vastapäätä erikoisen lounaamme emäntä Pirkko Säilä.

Sain maistaa romanialaista perunankuorikeittoa. Haluatko reseptin? Otetaan eiliset perunankuoret, vettä ja suolaa, jos sitä sattuu olemaan. Keitetään avotulella sekä tarjoillaan paljasjalkaiselle ja resuiselle lapsilaumalle, joka asuu vetoisessa, maalattialla varustetussa pienessä hökkelissä. Finanssikriisistä, ylipainosta ja tavarapaljoudesta kärsivässä Euroopan Unionissa eletään monenlaista elämää.

 

Karulla pöydällä oli kolhiintuneita peltilautasia, muutama peltimuki ja lusikoita. Parhaat päivät jo aikoja sitten ohittaneessa alumiinikattilassa oli epämääräisen näköistä harmaata ja vetistä keittoa. Vieressäni istui vaimoni Kaija. Pöydän toisella puolella hoiti lounaamme emännyyttä Pirkko Säilä Patmos Lähetyssäätiöstä.

 

Emme olleet Romanialaisessa syrjäkylässä, mistä puuttuvat sähkö, palvelut ja kaikki ne mukavuudet, joita me olemme tottuneet pitämään itsestään selvinä. Ulkona ei ollut pelkkiä mutaisia teitä ja toinen toistaan kurjemman näköisiä hökkeleitä. Olimme Helsingissä Patmoksen tiloissa aloittamassa Operaatio Joulun Lapsen kuvauksia. Pirkko oli kutsunut meidät operaation kummeina ja jo muutamana vuonna mukana olleina paikalle kertomaan kameroiden edessä, miten tavattoman tärkeästä asiasta keräyksessä on kysymys.

 

Perunankuorikeitto maistuu juuri siltä, mitä ajatella saattaa. Pistelin urhoollisesti koko lautasellisen kahdesta syystä: Katsoin, että minulla ei ole varaa nyrpistellä nenää ruualle, jolla lähimmäiseni joutuvat jatkuvasti elämään. Toinen syy johtui saamastani kotikasvatuksesta. Ruoka on Jumalan lahja ja niin arvokasta, ettei sitä saa jättää pois heitettäväksi.

 

Hauska ja samalla vakava operaatio

 

Operaatio Joulun Lapsi on samaan aikaan hauska ja vakava juttu. Hauska se on siksi, että jokainen mukaan lähtevä voi omaa luovuuttaan ja mielikuvitustaan käyttäen pakata ikioman joulupaketin lapsille, joilta puuttuu lähes kaikki. Lahjapaketteja tehdään erikseen tytöille ja pojille sekä useammalle ikäryhmälle. Tavarat pakataan kenkälaatikkoon. Tarjolla on myös valmiita kenkälaatikon kokoisia pakkauslaatikoita, Saatavana on myös ohjeet siitä, mitä tavaraa mukaan tulee kerätä. 

 

Missio Järvenpään sivuilla on keräyksestä lisää tietoa ja myös käytännön ohjeita. Löydän ne helposti tämän linkin takaa.  Järvenpäässä ohjeiden mukaan tehtyjä paketteja voi jättää TV7 kauppaan Oritmurronkuja 54, 04430 Järvenpää tai kokousten yhteydessä Arkkiin, Wärtsilänkatu 8a.

 

Tavoitteena on avun määrän tuplaaminen

 

Viime vuonna matkaan lähti valtava rekkakuormallinen, pitkälle yli 12.000 lahjapakettia. Tämän vuoden tavoitteena on kerätä kaksi rekkakuormallista joululahjoja Euroopan köyhimpään maahan Moldovaan laitoslapsille ja Romanian köyhissä kylissä asuville lapsille. Monille tämä on heidän elämänsä ensimmäinen lahja.

 

Käy katsomassa tarkemmat tiedot ja pakettien teko-ohjeet osoitteesta osoitteessa . Sieltä löydät myös Romaniassa kuvattuja videoita, jotka koskettavat varmasti parkkiintuneenkin elintasomaterialistin sydäntä.

 

Meille pienellä auttamisella, joka ei millään tavoin heilauta elämäämme, voi olla noille lapsille valtavan tärkeä merkitys! Lue lisää näillä sivuilla olevasta erillisestä Joulun  Lapsi artikkelista.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

11.10.2011 klo 07:36:00
Hämmästynyt kirjoittaa

Television uutisissa kerrottiin eilen, että Suomi on kovasti esillä Romanian uutisvälineissä. Samalla käsiteltiin muutenkin Suomen ja Romanian keskinäisiä suhteita. Olisi pitänyt mainita myös Joulun Lapsi keräys, joka auttaa Romanian köyhimpiä kyliä joulun alla ja myös läpi vuoden. Vai olisiko se ollut liian positiivinen uutinen?4.10.2011 klo 12:27:42
Pehmennyt kivisydän kirjoittaa

Koin samalla tavalla kun katsoin videon. Kivisydämeni pehmeni ja täyttyi myötätunnolla. Ajattelin, että näistäkin lapista Jeesus kysyy meiltä viimeisellä tuomiolla. Autoimmeko vai kuljimmeko ohi?
Uutisten keskipisteessä on Euroopan rahakriisi eli isojen pankkien hätä saatavistaan. Jokaista suomalaista kohden velkaa on jo tuhansia euroja. Miten paljon sillä kaikella olisikaan voitu auttaa niitä, joilla ei ole mitään.4.10.2011 klo 06:55:06
Järkyttynyt kirjoittaa

Kävin katsomassa tällä sivustolla olevan jutun Joulu Lapsi keräyksestä ja sen yhteydessä olevan videon Romanialaisesta kylästä. Olin näkemästäni järkyttynyt. Kyyneleet tulivat silmiini aiva kuten näyttivät tulevan videolla Pirkko Säilän silmiin kesken haastattelun.

Tällaistako on tämän yhteisen Euroopan Unionin yhteistyö? Näinkö täällä huolehditaan lapsista? Hävettävää. Ryhdyn heti kokoamaan paketteja!!!!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin