Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Erilaisuus synnyttää hedelmää

On olemassa itsepölyttäviä. omenapuun lajikkeita. Hyvän sadon saamiseksi tarvitaan kuitenkin vähintään kahta lajiketta. Jopa itsepölyttävätkin lajikkeet tuottavat huomattavasti paremmin hedelmää, kun ne ovat vuorovaikutuksessa muiden kanssa.  

 

Voidaan jopa ajatella, että mitä useampia erilaisia lajikkeita, sitä paremmin ne pölyttävät ja tuottavat hedelmää. Jokainen puu tuottaa lajinsa mukaista hedelmää sitä enemmän, mitä runsaammin samassa puutarhassa on muita pölyttäviä lajikkeita.

 

Englannissa on olemassa omenatarhoja, joissa pölyttäjälajina käytetään ns. paratiisiomenapuuta. Sen hedelmillä ei ole suurtakaan arvoa, mutta lajikkeen merkitys onkin siinä, että se pölyttää ja tekee ympärillään olevista omenapuulajikkeista erittäin tuotteliaita.

 

Myös Herramme puutarhassa on monenlaisia lajikkeita, pienempiä ja suurempia, vanhempia ja uudempia. Runsaimman sadon ne kaikki kantavat silloin, kun raja-aitoja ei rakennella, vaan erilaisuus nähdään rikkautena ja ristiin pölyttämisen perustana on Golgatan risti.

 

Parhaiten satoa tuottaa iankaikkiseen elämään sellainen Herramme puutarha, jossa omenapuut eivät kiistele keskenään, eivätkä syyttele toisiaan väärän värisistä tai mallisista omenoista. Runsain sato saadaan, kun kaikki puut luottavat Suureen Puutarhuriimme Jeesukseen ja hänen takiaan myös muihin hänen hoidossaan kasvaviin.

 

------

Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niin kuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus." (Joh.13:34-35)

 

Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne. (Room.12:10)

 

Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. (Joh.15:4)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

2.8.2017 klo 08:15:37
Marja-Liisa Helenius kirjoittaa

Taas hyvä vertaus. Aloitat aina pienellä tarinalla elävästä elämästä. Aihe syvenee sitten vertaukseksi,kunnes tullaan itse sanoman ytimeen. Olet loistava kirjoittaja. Toimittajataustasi näkyy.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin