Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Blogi: Joulun Rauhaa ja julmaa kidutusta

Monen kristityn joulu on kidutusta ja pahoinpitelyjä. Kun meillä lauletaan ”…maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto…”, monissa maissa ei ole tietoakaan sen enempää rauhasta kuin hyvästä tahdostakaan. 

  

Kun lukee uutisia kristittyjen vainoista, joutuu kysymään, millaisessa maailmassa me oikein elämme? Ja miksi näistä asioista puhutaan kirkossamme ja ihmisoikeusjärjestöissä niin kovin vähän? Teemme kauppaa niiden kanssa, jotka vainoavat kristittyjä sisariamme ja veljiämme. Ummistamme silmämme heidän kärsimykseltään.

 

”Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.” (Matteus 13:15)

 

Veritodistajien ja marttyyrien kärsimyksistä kertovat Marttyyrikirkon ystävien viikoittaiset uutiskirjeet. Ohessa on saamani tuore uutiskirje. Vaikka me emme muuta voisi,niin voimme ainakin rukoilla kärsivien sisartemme ja veljiemme puolesta. Varsinkin näin jouluna.

 

--------------------------------------------------

 

Marttyyrikirkon ystävien viikkoraportti 42, joulukuu 2009

 

Hyvä ystävä, Reijo

Tämä on viimeinen Viikkoraporttimme ennen joulua, seuraava ilmestyy tammikuun alussa. Voit muistaa tämänkertaisessa raportissamme mainittuja rukousaiheita joulunpyhien aikana.

 

DRUUSIT, ISRAEL

Pyydämme sinua jatkamaan rukouksiasi druusisystäviemme puolesta (ks Viikkoraportti 41, 2009). He saavat toivottavasti uudet ikkunat vielä tämän viikon aikana, mikä olisi erittäin tärkeää koska ilma voi olla kylmä näin talvella. Rukoile erityisesti lasten puolesta. Kaksi vanhempaa tytärtä asuu tällä hetkellä isovanhempiensa luona, jotka vastustavat kristinuskoa. Perheen poika ei myöskään halunnut tulla kotiin jouluksi vaan viettää joululomansa mieluummin koulutoverinsa luona. Koko perhe on hyvin väsynyt kaikkien vaikeuksien jälkeen. Rukoile että he pitävät kiinni uskostansa Jeesukseen ja tuntevat Hänen läsnäolonsa ja lohdutuksensa. Rukoile heille myös viisautta tulevien päätösten tekemiseen.

(Lähde: MKY)

 

KIINA

Rukoile vangittuna olevan Gao Zhishengin puolesta, jota tietojemme mukaan on pahoinpidelty vakavasti. Raporttien mukaan hänen tämän hetkinen tilansa on pahempi vaihtoehto kuin kuolema ja Gao itkee päivittäin kivusta ja epätoivosta. Kiinan hallitus on vastannut kasvavaan kansainväliseen huomioon ja painostukseen Gaon tapauksessa katkaisemalla Gaon kahden sisaruksen yhteydet ulkomaailmaan ja pistämällä heidät poliisin tarkkailuun. Gao on puolustanut vainottuja, ja on nyt ollut itse vangittuna yli 300 vuorokautta. Rukoile hänen perheensä ja ystäviensä puolesta, sekä niiden kansainvälisten organisaatioiden puolesta jotka tekevät työtä hänen vapauttamiseksensa.

(Lähde: )

 

ERITREA

Rukoile 3 000 uskonsa vuoksi vangittuna olevan kristityn eritrealaisen puolesta. Osaa heitä pidetään maanalaisissa eristysselleissä, toisia puolestaan salaisissa, ’kadonneille’ tarkoitetuissa vankiloissa. Suurinta osaa pidetään kuitenkin erämaassa ilmastoimattomissa konteissa, joissa punatauti ja tartuntataudit leviävät kontrolloimattomasti ja jäävät hoitamatta, ja kidutus on osa rutiinia. Rukoile myös lähestulkoon unohdettujen 66 000 eritrealaisen pakolaisen puolesta, jotka asuvat pakolaisleireillä Itä-Sudanissa. YK:n tilastojen mukaan pakolaisia saapuu alueelle lisää 1 800 hengen kuukausitahtia.

 

Eritreassa ei ole minkäänlaista vapautta ilmaista mielipidettään eikä riippumatonta mediaa, minkä vuoksi tietoa vainoista ulkomaailmalle voi välittää ainoastaan ottamalla suuren henkilökohtaisen riskin. Useita kristittyjä on kuollut heidän kieltäydyttyään kieltämästä uskoaan. Rukoile erityisesti niiden 30 naisen puolesta, jotka pidätettiin heidän oltuaan kokoontuneena rukoilemaan pääkaupungissa Asmarassa 5. joulukuuta.

(Lähde: )

 

ALGERIA

Rukoile Algeriassa kääntymisen kieltävästä laista huolimatta leviävän herätyksen puolesta. Rukoile niiden muslimien puolesta jotka kääntyvät Kristuksen puoleen Pohjois-Algeriassa. Kabylien alueella on yli 2 000 kylää ja kaupunkia. ”Jokaisessa kylässä ja kaupungissa on kristittyjä ja seurakuntia”, kertoo pastori Youssef. ”Yhdessä kaupungeista on enemmän seurakuntia kuin moskeijoita, mikä on Lähi-idässä suuri ihme. Useat näistä seurakunnista kukoistavat. Tiedän useita seurakuntia jotka kastavat 120-150 henkeä vuosittain. Seurakunnat kasvavat. Ihmiset tulevat muslimitaustasta, ilman mitään kristillistä taustaa, ilman kristillisiä juuria, ilman mitään opetusta. He vain uskovat Jumalaan ja Hänen Sanaansa.” Rukoile näiden uusien ja kasvavien seurakuntien puolesta, että Jumala itse opettaisi lapsiaan ja johdattaisi heitä Pyhän Henkensä avulla, antaen heille viisautta ja voimaa.

(Lähde: )

 

TURKEY

Rukoile itäturkkilaisen Diyarbakirin uskovien puolesta. Kolme miestä uhkasi Pyhän Marian kirkon pappia 4. joulukuuta, käskien tätä hävittämään kirkonkellon viikon loppuun mennessä. He vaativat että kirkonkellot kielletään Turkissa samalla tavoin kuin minareetit kiellettiin Sveitsissä. Isä Akbulut ilmoitti tapahtuneesta poliisille, ja poliisi vartioi kirkkoa. Isä Akbulut tiedotti tapahtuneesta myös mediaa ja vakuutti että kaikilla on oikeus palvoa vapaasti. Rukoile Jumalan varjelusta isä Akbulutille ja niille viidelle kristitylle perheelle jotka asuvat kirkon alueella.

(Lähde: )

 

MAROKKO

Rukoile neljän ulkomaalaisen ja neljäntoista muslimitaustaisen marokkolaisen uskovan puolesta, jotka olivat kokoontuneet opiskelemaan Raamattua kun poliisi saapui paikalle. Poliisi takavarikoi Raamatut, muun kristillisen materiaalin ja matkapuhelimet. Pimeän tultua paikallaolijat vietiin poliisiasemalle. Paikallisia kuulusteltiin yöhön saakka ja vapautettiin seuraavana päivänä. Ulkomaalaisia syytettiin käännyttämisestä ja heidät karkotettiin maasta. Marokkolaiset kristityt pyytävät esirukouksiamme että he saisivat kokea Jeesuksen antamaa rauhaa ja kokea Hänen läsnäolonsa, että heidän uskonsa vahvistuisi ja ettei tapahtuneella olisi negatiivisia jatkoseuraamuksia.

(Lähde: )

 ------------ 

 

Alla olevasta osoitteesta voit tilata sähköpostiisi viikoittaisen raportin kristittyjen tilanteesta eri maissa.

, PB 182, FI-67101 Kokkola.
Puh +358 6 822 0848, Faksi +358 6 831 6495. Sähköposti
, Web:

 

 
Kommentit

28.12.2009 klo 12:46:33
Realisti kirjoittaa

Ei meidän tarvitse riidellä ko. maiden kanssa. Voimme rukoilla ja poliitikot voivat vaikuttaa esim. EU:n kautta uskonnonvapauden säilymiseksi maailman maissa. Voimme rukoilla myös politikkojen puolesta. Kristittyjä todella vainotaan enemmän kuin eiemmin.19.12.2009 klo 23:00:22
Realismia peliin kirjoittaa

Ketä se auttaisi, jos me ryhtyisimme isoon ääneen syyttelemään ja riitelemään noiden maiden kanssa?18.12.2009 klo 21:44:35
Tapio Rantala kirjoittaa

Mistähän johtuu, ettei YK:n ja monien muiden kansainvälisten järjestöjen ja jopa kokonaisten valtioiden huoli ihmisoikeuksista koske kristittyjä, joita vainotaan ja jopa tapetaan monissa muissakin maissa kuin yllä olevassa viikkoraportissa mainituissa? Taitaa tässäkin raha ratkaista. Hyvien kauppasuhteiden säilyttäminen on tärkeämpää kuin marttyyrien kärsimys.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin