Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Aasi somettajan opettajana

Maanviljelijän aasi putosi kaivoon. Eläin parka kiljui korviavihlovasti. Maanviljelijä yritti ensin aikansa naapuriensa avustamana saada aasia ylös, mutta pian he huomasivat kaikki ponnistukset turhiksi.  Aasi oli ja pysyi kaivossa. Kun kaivo kaiken lisäksi oli jo vuosia ollut kuiva, ja aasikin oli ikäloppu, maanviljelijä päätti haudata eläimen vahaan kaivoon. Niinpä he kaikki ottivat lapiot, ja ryhtyivät lapioimaan hiekkaa eläinparan niskaan.

 

Kun aasi huomasi, mitä oli tekeillä, se kiljui kahta kauheammin. Äkkiä kaivossa tuli kuitenkin hiljaista. Maanviljelijä naapureineen arveli aasin jo kuolleen ja hautautuneen hiekan alle. Niinpä he jatkoivat kaivon täyttämistä.

 

Aikansa lapioituaan he päättivät kurkistaa, joka kaivo olisi pian täynnä. Hämmästyksekseen he näkivät aasin olevan hyvissä voimissa ja jo melkein kaivon suulla. Aasi oli ravistellut päälleen sataneen hiekan selästään, jolloin hiekka oli valunut kaivon pohjalle. Eläin oli noussut hiekan päälle ja kohonnut vähä vähältä ylemmäksi, kunnes se viimein pääsi astumaan pois kaivosta.

 

Somessa niskaamme lapioidaan joskus kaikenlaista rapaa. Erityisen herkästi näin käy, jos keskustelu kääntyy kristillisiin asioihin, ja me tunnustamme uskovamme Jeesukseen Herranamme ja Vapahtajanamme. Joillakin ihmisillä tuntuu olevan silloin valtava tarve arvosteluun ja pilkkaamiseen.  

 

Kun tuollainen tilanne tulee vastaan, otetaan mallia aasista. Ravistellaan loukkaavat sanat – ja ehkä myös niiden laatija – harteiltamme ja otetaan askel ylöspäin. Kenenkään ei tarvitse suostua toisten kuramatoksi tai tikkatauluksi. Jokaisella on jopa netissä oikeus valita ystävänsä, jatkaa matkaa ja jättää matalamieliset tekstit omaan arvoonsa.

----

 

"Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille.” Luuk.6:22-23) Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin