Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tuli perheneuvottelun paikka

REIJO: Tuskin oli aamiainen syöty, kun Kaija yllätti minut erikoisella ehdotuksellaan: ”Voisimmeko pitää perheneuvottelun? On eräs asia, joista meidän pitäisi yhdessä sopia.” Mitä ihmettä oli tulossa, hämmästelin mielessäni? Varmasti jotain hyvin tärkeää ja vakavaa, sillä tuollaisia keskustelun avauksia ei meillä yleensä harrasteta.

 

Kun pääsimme asiaan, niin minulle selvisi nopeasti, ettei kyse todellakaan ollut mistään vähäisestä jutusta. Kaijalla oli yhdeksän hyvää syytä, jotka liittyivät hänen esille ottamaansa asiaan. Lopputulokseksi tuli, että nyt ne yhdeksän syytä ovat sanakamarimme pöydällä tasaisesti surisevassa hautomakoneessa. On alkanut haudontakierros numero kaksi.

 

Ensimmäisen hautomakokeilun tuloksena neljä päivää sitten syntyneet viisi pikkuista ovat jo terhakoita ja kasvavat nopeasti.Tällä kertaa laite on ladattu Kauniin Veeran munilla, jotka osoittautuivat ensimmäisellä haudontakierroksella kaikkein varmimmiksi. Vain yksi hieman vaaleampi muna, joka on todennäköisesti Mantan tai Tiltun, on päässyt ikään kuin säännön vahvistavana poikkeuksena mukaan haudottavien joukkoon.

Kuvun alla on valmistumassa pikku tipuille kelpo joukko sisaria ja veljiä. 

Tämän tulevien kanojen erän laskettu aika on 29.6. Sitä ennen munia on jälleen käännettävä kolmesti päivässä vuoroin oikealle ja vasemmalle, yhteensä noin kuusikymmentä kertaa. Siinä vaiheessa, kun nämä alkavat kuoriutua, ensimmäisen erän kananpojat ja kukkopojat ovat jo aika isoja tipuja. Niille ei enää riitä saunakamarissa oleva pahvilaatikko lämmittävine keinoemoineen. Tilaa on oltava paljon enemmän. Vaan eipä hätää, sillä olen jo hyvissä ajoin rakentanut liiterin sisälle uuden pikku kanalan uusien tulokkaiden lastentarhaksi.

 

Liiterin pääty on nyt hyödynnetty viimeistä neliötä myöten. Enempää pikku kanaloita rakennuksen sisälle ei enää mahdu, mikä ei välttämättä ole pelkästään huono asia. Jonkinlaista perhesuunnittelua on syytä kanojenkin hankinnassa harrastaa!

 

Liiterin sisällä on valmiina erillinen nuoriso-osasto, johon aikanaan siirretään tuore viisikko sekä nyt vielä hautumakoneessa oleva porukka.Uudessa ja vielä käyttämättömässä yksiössä ovat valmiina jo pikkuruutuinen ikkuna ja ulos johtava luukku. Ulkotarhaa sillä ei vielä ole. Sen valmistamiseen tuo omat haasteensa tilaajan toivomus tarhan rakentamisesta niin, että se on tarvittaessa yhdistettävissä jo olemassa olevaan tarhaan. Lisäksi tarhan sisään pitäisi saada jäämään liiterin takana oleva korkea kivi, joka kuulemma sopisi mainiosti kukolle kiekumispaikaksi.

 

Liiterin päätyyn on vielä rakennettava toinen ulkotarha. Kuvassa olevasta isosta maakivestä tulee kukolle mainio kiekukallio.Haasteet ovat voittamista varten ja elämän suola. Jo uusien juttujen suunnittelu on mukavaa puuhaa, itse nikkaroinnista puhumattakaan. Ja jos eteen tulee todella haastava paikka, niin silloin ei auta muu kuin ottaa avuksi vanha viisaus: ”Hankalat hommat hoidetaan hetkessä. Mahdottomien tekemiseen mene vain pikkuisen enemmän aikaa.”

 

 

 

 

 

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin