Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Nysse tuli! Kiireinen muna ja kukon rukkaset 

KAIJA: Olen ulkoiluttanut kanoja joka päivä tarhan ulkopuolella. Se on hauskaa seurattavaa ja ne myös tykkäävät maistella kaikenlaisia siemeniä, marjoja ja lehtiä. Eilen ihmettelin Ruustinnaa, joka ei päässyt liikkumaan eteenpäin. Toiset olivat jo tulleet kauas tarhasta, mutta Ruustinna kökötti kuin krampin saaneena hiekkapolulla. Sitten se nousi seisomaan ja tepasteli eteenpäin taakseen vilkaisematta. Kaunis valkoinen muna oli ilmestynyt hiekalle.

 

Ruustinna ja kanalan polulle ilmestynyt yllätysmuna.Tampereella sanotaan " Nysse tuli", kun bussi tulee pysäkille.

Ruustinna ei sanonut senkään vertaa eikä laulanut pientäkään värssyä munalaulusta.

 

Ulla kana asuu edelleen yöt sisällä omalla orrellaan ja käy päivisin munimassa pahvilaatikkoon. Se kulkee hienosti ovesta sisään ja ulos.

 

Treffit ovat menossa, mutta askeleet vievät jo eri suuntaan.Aamulla se jo odottelee oven takana ulos pääsyä. Se ei edelleenkään osaa olla toisten joukossa. Olen yrittänyt totutella sitä isoihin kanoihin ja päästänyt ne ulkoilemaan sen kanssa yhtä aikaa. Kokeilussa tuli eilen harmittava takaisku, kun kukon lemmentarjous ei saanut vastakaikua. Kukko juoksi Ullan perässä ja yritti lähempää tuttavuutta. Kaikki neljä kanaa osallistuivat juoksuun ja tilanne näytti aika pahalta. Ulla pakeni kanatarhan puolelle, hyppäsi siellä orrelle ja kukko hyppäsi perässä. Ulla lähti lentämällä karkuun mutta törmäsi tarhan kattoverkkoon. Sitten se juoksi ulos tarhasta ja löysi turvapaikan polkupyörän ohjaustangon päältä.

 

Ulla lähdössä pyöräretkelle? Ei tällä kerralla. Nyt vanha polkupyörä tarjosi turvapaikan liian innokkaalta kosijalta.Ulla pelkää ulkona myös vapaana olevia mustia poikasia vaikka sisällä tarhassa se edelleen komentaa niitä vanhasta tottumuksesta. Koiria se ei pelkää. Ehkä se luuleekin olevansa koira. Olihan se Babe-possukin saanut varmuuden, että se on lammaskoira.

 

Varjossa 29 astetta. Helleraja ylittyi jo 29. kerran peräkkäin. Raukeaa idylliä kanalan ja savusaunan seinustalla. Lämmintä on kuin Torremolinoksessa!© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin