Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Muniminen on taas muodissa - kuuntele kiihkeä Munalaulu

Get the Flash Player to see this player.


REIJO: Masennuksen, alakulon ja sulkasadon aika on jäämässä taakse. Auringon ja helteen myötä hormonit ovat alkaneet hyrrätä, ja Pihlavan kanalan tienoilla kajahtaa tuon tuosta iloinen Munalaulu. Sen kujeileva rytmi ja mukaansa tempaava melodia jättävät varjoonsa monien kesäfestarien esitykset.

 

Munalaulujakin on monenlaisia. Oheisella on videona Tyrvään Mantan ja kukkomme Aleksanterin reilun puolen minuutin mittainen duetto, jossa on järkkymätöntä uskoa elämän voittoon, vaikeudet voittavaa kiintymystä sekä vain vaivoin peiteltyä kiihkeyttä.

 

Kun kanalan munintavuoro osuu nokkimisjärjestyksessä ylempänä olevien kohdalle, tuloksena on usein Munalaulun kuorosovitus. Se tempaa mukaan suurkuoroon jokaisen siivekkään. Sellainen Munalaulu kaikuu niin mahtavana, että kuuntelijan mieleen nousevat Savonlinnan oopperakuoron parhaat esitykset.

 

Henkilökohtaisesti pääsin ensimmäisen kerran kuuntelemaan tällaisen väkevän kuoroversion siinä vaiheessa, kun vasta viimeistelin ulkotarhaa. Kolme kanaa ja uljas kukkomme olivat ympärilläni pyörien luottavaisina jaloissani. Sitten neljäs kana tuli sisältä tarhaan ja aloitti Munalaulun raikkaana soolona. Tuskin olivat ensimmäiset tahdit ehtineet kajahtaa, kun lauluun yhtyivät kaikki kanalamme asukkaat. Siinä vastustamattomana vyöryvän musiikin keskipisteessä seistessäni ja useita minuutteja jatkunutta laulua kuunnellessani olisin antanut paljon, jos kädessäni ollut vasara olisi voinut jollain ihmeellisellä tavalla muuttua videokameraksi tai edes digitaaliseksi äänitallentimeksi.   

 

Nyt pitkän munapaaston päättyessä osuin paikalle juuri sopivasti todistamaan Mantan ja Aleksanterin duettoa. Kuunnelkaa ja nauttikaa. Joka tahdissa on vahva elämän ja kesän sointi!

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

30.1.2015 klo 18:42:45
Arto Juhani Saarinen kirjoittaa

Ihan hauskoja kotkotuksia. (Kaikenlaisia kotkotuksia.) C.f. con variazione. 
Kana on ihan raamatullinen siivekäs, koska se esiintyy ainakin kahdesti (Mt 23, Lk 13).
Vaimon kotkotuksiin (lue motkotuksiin) tyytyvä []
Arto J Saarinen
P.S. Puoliso ei ole mikään kana! Minulla ei ole varaa kukkoilla. 
artopistesaarinenætelisanetpistefi
[www.elisanet.fi/arto.saarinen]24.7.2014 klo 08:58:36
Admin kirjoittaa

Mainio idea. Voisitko lähettää nuotit, niin alan harjoitella?
Lauluharjoitukseni karkottaisivat samalla ketut ja ilvekset vähintään kymmenen kilometrin päähän kanalastamme! Reijo24.7.2014 klo 07:50:35
Mira kirjoittaa

Voi, toivoin että Reijo olisi laulanut kanoille nyt munimaan biisiä...

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin