Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kanala rakennettiin yli satavuotiaan savusaunan liiteriin

KAIJA: Kanala on valmis! Maaliskuun alkupuolella kuljimme täällä Pihlavan torpan pihapiirissä ja pohdimme, mihin pienen kanalan voisi rakentaa. Mietimme, rakennammeko se vanhan aitan kylkeen vai ostammeko jokun pienen mökin kanalaksi.

 

Parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui tehdä kanala vanhan savusaunan puuvajaan. Siinä oli valmiina katto ja ulkoseinät ja tasaista pihamaata tarhaa varten. Kun uusi kanala rakennettaisiin vuosikymmenien harmaannuttaman liiterin sisälle, vanhan torpan kaunis pihapiiri säilyisi ennallaan.

 

Yli satavuotias savusauna puuvajoineen ennen rakennustöiden alkamista.Kanalaunelma syttyi ihan vahingossa, kuten monet hienot keksinnöt tapaavat syntyä. Olin pari vuotta sitten kysellyt Orimattilassa Sepänjoenkylässä asuvalta Pertti Laaksoselta Iittiläisiä maatiaiskanoja tyttären kanalaan. Sinä keväänä heille ei kuitenkaan kuoriutunut poikasia.

 

Joulun jälkeen Pertti kertoi, että nyt hän voisi antaa meille kukon ja kaksi kanaa, sillä edellisenä kesänä haudonta oli onnistunut.

 

Tytär oli jo hankkinut omat kanansa Alhon kantaa, joten hän ei enää kanoja tarvinut. Siitä meille syntyi ajatus; meillekin oma kanala, jooko?

 

Tältä paikka näyttää nyt.Paljon ei tarvinnut suostutella, kun Reijo jo oli täysin innoin mukana hankkeessa. Niin alkoivat kanalan ja ulkotarhan rakennuspuuhat, joista Reijo saa kertoa tarkemmin.

 

Eräs puuhistamme ja suunnitelmistamme kuullut ystävä totesi, että kyllähän kaikki harrastukset maksavat, ja tästä ei tule edes pää kipeäksi.  Niinpä ei siis muuta kuin kesäkanalaa perustamaan!

 

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin