Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Raamattuopetukset keväällä ja syksyllä 2012

Täältä löydät kevään ja syksyn 2012 iltojen raamattuopetukset materiaaleineen. Voit tulostaa itsellesi luentomonisteita ja kuunnella iltojen opetuksia.

Kari Sirén: Onko meidän aikakäsityksemme sama kuin Jumalalla?

Onko meidän aikakäsityksemme sama kuin Jumalan? Onko Israel ajan kello? Mitä aikaa me nyt elämme? Toteutuuko Jumalan aika osana historiaamme? Onko Jumalalla eri pituisia aikamäärityksiä? Kari ja Liisa Sirén kertoivat näistä teemoista kristillisen koulun auditoriossa tiistaina 11.12.2012. Täältä voit kuunnella opetuksen, katsoa kuvat ja lukea luentomonisteen.


Lue lisää


Petri Kauhanen: Voiko maallikkokin toimia sielunhoitajana?

Voiko maallikkokin toimia sielunhoitajana seurakunnassa? Mitä sielunhoito tarkoittaa? Mitä eroa on toimimisessa rukouspalvelijana tai sielunhoitajana? Kuka on kelvollinen hengelliseksi sielunhoitajaksi? Näitä kysymyksiä pohdittiin


Lue lisää


Aarne Nurmio: Jumala ei odota kymmenyksiä vaan sataa prosenttia 

- Jumala ei halua meiltä kymmenyksiä vaan täydet sata prosenttia. Hän haluaa, että me annamme vapaaehtoisesti hänen rakkauteensa vastaten hänelle koko elämämme. totesi Aarne Nurmio 27.11.2012 Järvenpäässä. Täältä voit kuunnella Aarne Nurmion erinomaisen opetuksen sekä Seija Leveelahden ruohonjuuritason puheenvuoron.


Lue lisää


Petri Rytkönen: Vieläkö minulle löytyy oma paikka seurakunnassa?

Onko Jumalalla suunnitelma jokaisen ihmisen elämää varten? Mitä Raamattu tarkoittaa puhuessaan meistä Jumalan työtovereina? Miten tunnistan omat lahjani ja leivisläni? Tällaisia kysymyksiä pohdittiin Petri Rytkösen alustuksen ja Timo Lehtikarin puheenvuoron pohjalta Yhteyden illassa tiistaina 20.11.2012.


Lue lisää


Liisa Sirén: Onko noituus saanut jalansijaa terveydenhuollossa?

Miten tulisi suhtautua ”luonnon mukaisiin hoito-menetelmiin ja lääkkeisiin”? Onko tarjolla sellaisia hoitomuotoja, joista uskovan tulisi pysyä erossa? 


Lue lisää


Henna Saarinen: Hengellinen vanhemmuus

Mitä Raamatussa mainittu yleinen pappeus on käytännössä? Onko seurakunnissa tilaa hengelliselle vanhemmuudelle? Miten meistä voisi tulla hengellisiä isiä ja äitejä? Tällaisista kysymyksistä keskusteltiin Yhteyden illassa tiistaina 6.11.2012 Henna Saarisen alustuksen ja Mika Hakkkaraisen puheenvuoron pohjalta


Lue lisää


Reijo Telaranta: Saanko itse päättää elämäni pituuden?

Onko jokainen elämä samalla tavalla pyhä ja koskematon? Miten eutanasia vaikuttaa ihmiskäsitykseemme? Sanooko Raamattu jotain eutanasiasta? Entä itsemurha ja abortti? Miten meidän tulisi suhtautua niihin? Näitä kysymyksiä pohdittiin Reijo Telarannan alustuksen ja Vesa Talikaisen puheenvuoron pohjalta tiistaina 30.10.2012 Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa.


Lue lisää


Heljä Markkula: Korvaako ylistys pyhitys- ja kilvoituselämämme?

Mahtuuko pyhitys- ja kilvoituselämä tämän päivän seurakuntaan? Onko Jumalan Sanan tunteminen ja tiivis rukouselämä edelleen tärkein tie Jumalan läsnäoloon? Mitä on raamatullinen ylistys? Muun muassa näitä kysymyksiä tutkittiin Heljä Markkulan raamattuopetuksessa 23.10.2012. Tutustu luentomonisteeseen ja kuuntele Heljän opetus. 


Lue lisää


Jarmo Savolainen: Viekö jokainen tie Jumalan luo?

Tylsistääkö uskontojen tasavertaisuuden vaatimus kristinuskon terän? Viekö nykyinen kehitys vääjäämättä yhteen maailman uskontoon? Tällaisia kysymyksiä pohdittiin Jarmo Savolaisen vilkkaan keskustelun virittäneessä puheessa. Kuuntele Jarmon opetus, katsele kuvat illasta ja tulosta itsellesi illan luentomoniste.


Lue lisää


Risto Vappula: Miten kohtaamme ristiriidat seurakunnassa?

Ristiriidat ratkaistaan usein maton alle. Miten ratkaista ristiriidat seurakunnissa, kun ihmissuhteiden, talouden ja hallinnon lisäksi mukaan tulevat myös hengelliset asiat ja uskontulkinnat? Tätä pohdittiin Missio Järvenpään Yhteyden illassa pastori Risto Vappulan alustuksen pohjalta. Tutustu luentomonisteeseen, katsele kuvat ja kuuntele erinomainen opetus.


Lue lisää


Pekka Sartola: Salliiko maailma Israelille oikeuden olla ja elää rauhassa?

Voiko Israel selviytyä kansainvälisten paineiden keskellä? Onko nykyinen Israel sama kuin Raamatun Israel? Onko kristillisillä seurakunnilla ja Israelilla jokin erityissuhde? Kirjailija ja pastori Pekka Sartola puhui mm. näistä aiheista Järvenpäässä tiistaina 25.9.2012. Kuuntele puhe, tutustu luennon monisteeseen ja katso kuvat tilaisuudesta.


Lue lisää


Tapani Talikainen: Onko maailma päässyt sisälle seurakuntaan?

Onko seurakunta sulautunut tämän maailmanajan valtavirtoihin? Onko maailma ismeineen ja Raamatun vastaisine arvoineen hiipinyt sisälle seurakuntaan?  Näitä kysymyksiä pohdittiin Tapani Talikaisen alustuksen ja Terttu Talikaisen puheenvuoron pohjalta Yhteyden illassa tiistaina 2.10.2012 Järvenpäässä. Tästä voit kuunnella alustuksen, tutustua luentomonisteeseen ja katsella kuvia illasta.


Lue lisää


Kari Muukka: Onko riippuvuuksista tullut nykyajan epäjumalia?

Hyvät, huonot ja jopa elämää tuhoavat  riippuvuudet olivat teemana, kun nuorisopastori Kari Muukka puhui tiistaina 18.9. Järvenpäässä järjestetyssä Yhteyden illassa. Erinomaisessa Raamattuun perustuvassa opetuksessa nousivat esille myös narsismi sekä monet muut aikamme ongelmat.  Tästä voit kuunnella koko opetuksen, tutustua luentomonisteeseen ja katsella kuvat tapahtumasta.


Lue lisää


Juha Lehtonen: Miksi syyttömien ampumiset ja muut käsittämättömät rikokset lisääntyvät?

Yhteyden illassa pureuduttiin jälleen Raamatun avulla tärkeisiin ja myös kipeisiin kysymyksiin. Onko käsitys oikeasta ja väärästä hämärtynyt? Miksi väkivalta lisääntyy?  Joka viikko tiistaisin Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa järjestettävässä tilaisuudessa puhui 11.9.2012 nuorisopastori Juha Lehtonen. Täältä voit kuunnella puheen sekä lukea ja tulostaa luentomonisteen.


Lue lisää


Petri Rytkönen: Entä jos Jumala onkin olemassa ja Raamattu on totta?

Yhteyden illassa pureuduttiin jälleen Raamatun avulla tärkeisiin ja myös kipeisiin kysymyksiin. Onko niin, että elämä loppuu ajalliseen kuolemaan? Onko olemassa taivas ja helvetti? Joudunko kerran tilille tekemisistäni ja tekemättä jättämisistäni?  Joka viikko tiistaisin Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa järjestettävässä tilaisuudessa puhui 4.9.2012 Petri Rytkönen. Täältä voit kuunnella puheen sekä lukea ja tulostaa luentomonisteen.


Lue lisää


Jukka Sipilä: Taivasten valtakunta on tullut lähelle

Yhteyden illasta 5.6. muodostui riemullinen yhteyden juhla. Jukka Sipilän opetus sairaiden parantamisesta ja henkien karkottamisesta oli haasteellinen ja ajankohtainen. Voit kuunnella opetuksen tai lukea siitä laaditun opetusmonisteen. Juhlan ohjelmassa oli myös  musiikkia, yhteislaulua, draamaa, rukouspalvelua ja iloista kahvittelua. 


Lue lisää


Tapani Talikainen: Älä jää osattomaksi Jumalan armosta

Syntiinlankeemuksen jälkeen ihmisen elämä täällä maailmassa on aina ollut tavalla tai toisella selviytymistaistelua. Sodat, sairaudet ja monet kärsimykset ovat osanamme. Joskus taakat kasvavat niin suuriksi, että joudumme toteamaan: en jaksa enää, totesi Tapani Talikainen 24.4.2012 Yhteyden illan opetuksessaan.


Lue lisää


Paul Raja-aho: Usko on käytännöllinen asia

- Kun joku on pudonnut jäihin tai jäänyt palavaan taloon, aina löytyy niitä, jotka oman turvallisuutensa ja henkensä vaarantaen rientävät auttamaan. Samaa rohkeutta ja aloitteellisuutta tarvittaisiin myös hengellisissä asioissa, totesi pastori Paul Raja-aho 28.2.2012 Yhteyden illassa. Kuuntele puhe, lue luentomoniste ja katso kuvia illasta.


Lue lisää


Petri Rytkönen: Tärkeintä sadon kannalta on kylväjän lähteminen liikkeelle

- "1,1 miljardia internetkävijää kysyi 10 kysymystä, joihin 'ei ole olemassa' vastausta." Näin otsikoi kansainvälinen uutisjätti BBC nettisivuillaan 20.09.2010. Kysymyslistan kärkeen sijoittuivat: "Mikä on elämän tarkoitus?" ja "Onko Jumala olemassa?", kertoi Petri Rytkönen puhuessaan Järvenpäässä Yhteyden illassa.


Lue lisää


Juha Lehtonen: Välttämätön Pyhä Henki

Tunnet Jeesuksen, tunnet Isän, mutta tunnetko Pyhän Hengen? Isä lähetti poikansa maailmaan, jotta Hän sovittaisi meidän syntimme. Isä ja poika lähettivät Pyhän Hengen meille uskoville voimaksi, valoksi ja rohkeudeksi. Näin kyseli Juha Lehtonen opettaessaan 31.1.2012 Missio Järvenpään Yhteyden illassa. Tutustu luentomonisteeseen ja kuuntele samalla hyvä opetus tärkeästä aiheesta.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin