Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Nyt tarvitaan selkeää Raamattuun sitoutumista

Millaisin ajatuksin iltojen opetuksista vastaavat valmistautuvat syyskauden raamattuluentoihin? Kysyimme muutamalta heidän ajatuksiaan Raamatun merkityksestä sekä syyskaudella käsiteltävistä teemoista.

 

- Monien aivan tavallisten ihmisten mielissä pyörivät nykyään isot ja vaikeat kysymykset.  Miksi ampumiset ja väkivalta näyttävät jatkuvasti lisääntyvän? Onko riippuvuuksista tullut nykyajan epäjumalia? Onko meillä oikeus itse päättää elämämme pituudesta? Entä jos Jumala onkin olemassa ja Raamattu on totta?

 

- Siinä muutama esimerkki polttavista kysymyksistä, joihin haemme yhdessä alustusten ja keskustelujen kautta vastauksia  Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa tiistaisin koko syyskauden ajan. Tilaisuudet alkavat tiistaina 4.9. kello 18.30 ja jatkuvat aina 11.12. saakka, kertoo Missio Järvenpään toimintaa johtava Reijo Telaranta.

 

Reijo Telaranta- Raamattua vastaan hyökätään nykyään monin tavoin. Sen arvovaltaa pyritään murentamaan ja merkitystä Jumalan erehtymättömänä ilmoituksena vesittämään. Siksi on tärkeää, että me pitäydymme entistä tiukemmin Sanaan ja pyrimme sitä yhdessä tutkimaan, Reijo Telaranta jatkaa.

 

Viidentoista tilaisuuden sarjassa on jokaiselle illalle oma erityinen kysymyksensä. Illat alkavat rukoushetkellä sanoin ja sävelin. Sen jälkeen on alustus ja niin sanottu ruohonjuuritason puheenvuoro. Näiden päätyttyä illan teemaa ja alustuksia pohditaan ensin auditoriossa ja lopuksi vielä pienemmissä keskusteluryhmissä.

 

Perinteiset arvot hylännyt maailma haastaa seurakunnat uudella tavalla

 

Juha Lehtonen- Vanhemman ikäpolven on vaikea ymmärtää maailmankuvaa, jonka nuoriso on omaksunut, sanoo väkivallan lisääntymisestä alustava nuorisopastori Juha Lehtonen.

 

- Nuorilla on niin sanottu postmoderni maailmankuva. Siinä tekemisiä ja valintoja ohjaa mielihyvän hakeminen. Olemassa ei liioin ole yhtä ehdotonta totuutta. Teini-ikäiselle ja hieman vanhemmallekin tällainen vapaalta ja joustavalta tuntuva arvomaailma aiheuttaa kaaosta ja epävarmuutta. Ennen esimerkiksi koti ja perhe olivat tärkeitä ja arvokkaita. Enää ne eivät sitä ole. Ennen kaiken toiminnan ja arvojen pohjana oli Jumala ja hänen sanansa. Enää niitä ei kunnioiteta. Tällainen arvovapaa maailma haastaa seurakunnat aivan uudella tavalla. Opetuksessa on lähdettävä liikkeelle aivan alkeista ja perusasioista, Juha Lehtonen tiivistää.

 

Jumalasta ja näkymättömästä todellisuudesta puhumista arastellaan

 

Pekka Sartola, jonka uusi kirja julkistetaan hänen opetusillassaan- Jumalan ja näkymättömän maailman todellisuus ovat meille läntisen kulttuurin korkean elintason ihmisille vaikeita asioita, sanoo eräs opettajista, pastori ja kirjailija Pekka Sartola

 

- Tavatessani ihmisiä monet ovat kertoneet kokemistaan yliluonnollisista asioista kuten esimerkiksi enkeli-ilmestyksistä. Harva tohtii kuitenkaan panna julkisesti nimeään tuollaisten kertomusten alle.

 

- Ilmiöt, jotka ovat kolmannen maailman ihmisille ja heidän keskuudessaan toimiville lähetyssaarnaajille luonnollisia ja varsin tavallisia, aiheuttavat meidän läntisen sivistyksemme parissa helposti leimaamisen, Pekka Sartola jatkaa. Häneltä ilmestyy tänä syksynä aiheesta kirja Näkymätön maailma. Kirjan julkistaminen tapahtuu hänen luentonsa yhteydessä 25.9.2012.

 

Kun usko Jumalaan murenee, rapautuu myös turvallisen elämän perusta

 

Petri Kauhanen- Monissa seurakunnissa, joissa olen vieraillut, on kasvava pula sielunhoitajista ja esirukoilijoista. Avioliittojen ja perheiden hajoaminen, irtisanomiset, taloudellinen ahdinko ja monet muut seikat rikkovat elämän eheyttä ja aiheuttavat kriisejä. Olisikin syytä vakavasti pohtia, pitäisikö seurakunnissa vastata tähän mm. kouluttamalla maallikoita apua tarvitsevien ihmisten kohtaajiksi, sanoo pastori Petri Kauhanen, joka alustaa omassa illassaan näistä kysymyksistä.

 

- Suomalaisten usko Jumalaan on tutkimusten mukaan murenemassa. Sen myötä rapautuu myös elämän turvallinen pohja. Elämänjano ja etsintä jäävät silti jäljelle, eivätkä etsijät aina löydä turvallisia lähteitä janonsa sammuttamiseksi. Tässä on seurakunnille haaste, joka kutsuu perinteisten rakenteiden ja seinien sisältä kohtaamaan ihmisiä siellä missä he elämäänsä elävät, Petri Kauhanen sanoo.

 

Seurakunnissa olisi otettava myös jäsenistä löytyvät resurssit käyttöön

 

Henna Saarinen- On huolestuttavaa, miten yhteiskunnassa pyritään vähättelemään Raamattua ja sen tarjoamia vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin. Itse en voisi enää elää ilman Raamattua, sanoo Henna Saarinen, eräs iltojen opettajista.

 

- Seurakunnissa jako palkattuihin pastoreihin, jotka hoitavat työt, ja penkissä istuviin seurakuntalaisiin on epäonnistunut. Tässä toimintatavassa seurakunnalta jää monet lahjat ja kutsumukset käyttämättä. Onneksi joissain seurakunnissa on jo nimitetty palkattujen pastoreiden ja seurakunnan johdon rinnalle vapaaehtoisia pastoreita, joilla on jonkin tietyn alueen kutsumus ja lahja, sanoo Henna Saarinen toivoen tavan leviävän kaikkiin seurakuntiin.© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin