Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Monipuolista raamattuopetusta vuosilta 2009-2011

Alla olevilta sivuilta voit tutustua Missio Järvenpään vuosina 2009-2011 järjestämien Yhteyden iltojen teemoihin, opetuksiin, opettajiin ja opetusmateriaaleihin. Osa opetuksista on sekä tulostettavissa että kuunneltaviessa. 

 

 

     

     

Jukka Sipilä: Taivasten valtakunta on tullut lähelle     *

Yhteyden illasta 5.6. muodostui riemullinen yhteyden juhla. Jukka Sipilän opetus sairaiden parantamisesta ja henkien karkottamisesta oli haasteellinen ja ajankohtainen. Voit kuunnella opetuksen tai lukea siitä laaditun opetusmonisteen. Juhlan ohjelmassa oli myös  musiikkia, yhteislaulua, draamaa, rukouspalvelua ja iloista kahvittelua. 


Lue lisää


Petri Rytkönen: Tärkeintä sadon kannalta on kylväjän lähteminen liikkeelle

- "1,1 miljardia internetkävijää kysyi 10 kysymystä, joihin 'ei ole olemassa' vastausta." Näin otsikoi kansainvälinen uutisjätti BBC nettisivuillaan 20.09.2010. Kysymyslistan kärkeen sijoittuivat: "Mikä on elämän tarkoitus?" ja "Onko Jumala olemassa?", kertoi Petri Rytkönen puhuessaan Järvenpäässä Yhteyden illassa.


Lue lisää


Paul Raja-aho: Usko on käytännöllinen asia

- Kun joku on pudonnut jäihin tai jäänyt palavaan taloon, aina löytyy niitä, jotka oman turvallisuutensa ja henkensä vaarantaen rientävät auttamaan. Samaa rohkeutta ja aloitteellisuutta tarvittaisiin myös hengellisissä asioissa, totesi pastori Paul Raja-aho 28.2.2012 Yhteyden illassa. Kuuntele puhe, lue luentomoniste ja katso kuvia illasta.


Lue lisää


Juha Lehtonen: Välttämätön Pyhä Henki

"Tunnet Jeesuksen, tunnet Isän, mutta tunnetko Pyhän Hengen?" kysyi pastori Juha Lehtonen puhettaan aloittaessaan. "Tarkoitukseni ei ole opettaa Pyhästä Hengestä. Sen sijaan haluan esitellä Hänet teille", hän jatkoi. Voit tutustua puheeseen tällä sivulla sekä luentomonisteena että sivun ylosassa olevasta soittimesta kuunnellen.


Lue lisää


Kari Muukka: Miten voimme vastustaa pahaa

- Vankila on hyvä työpaikka Jeesukseen uskovalle tunnustavalle kristitylle, vastaa pastori Kari Muukka kysyttäessä, miksi hän jätti työn seurakunnassa ja ryhtyi opiskelemaan vanginvartijaksi. Kari Muukka puhui tiistaina 29.11.2011 Järvenpäässä. Yhteyden illassa myös siunattiin Kaija ja Reijo Telaranta matkalle Romaniaan Joulun Lapsi paketteja jakamaan.


Lue lisää


Erik Silvola: Jeesus on ainoa tie Jumalan luo

Yhteyden illassa 25.10.2011 rovasti Erik Silvola puhui unohdetusta ja väärin ymmärretystä Jeesuksesta, joka on yhä ainoa tie Jumalan luo. Tutustu tärkeään opetukseen joko luentomonisteen avulla tai kuuuntelemalla koko tunnin mittainen opetus.


Lue lisää


Pekka Sartola: Israel ajan merkkinä

Yhteyden ilta kokosi 27.9.2011 kristillisen koulun auditorion viimeistä paikkaa myöten täyteen. Lisäksi suuri joukko istui aulaan tuoduilla tuoleilla kuuntelemassa Pekka Sartolan raamattutuntia Israelista ajan merkkinä. Sekä Raamattu että päivittäinen uutisvirta kertovat ajan kellon näyttävän jo perin myöhäisiä lukemia.


Lue lisää


Aarne Nurmio: Toivo paremmasta löytyy kriisien keskeltä

Aarne Nurmiolla oli 30.8.2011 Yhteyden illassa tärkeää ja vakavaa sanottavaa, joka samalla herätteli toivoa. Oman elämän karikoiden, luonnonmullistusten, poliittisten kaaosten, sotien ja melskeiden keskelläkin voimme olla taivaallisen Isän poikina ja tyttärinä turvallisella mielellä.

Mitä Aarne Nurmio opetti? Millaista illassa oli? Vastauksen voit löytää yhteenvedon, kuvien, luentomonisteen ja puheen äänitteen avulla.


Lue lisää


Marko Huhtala: Raamattu on yhteyden lähde ja perustus

Mikä rakentaa ja mikä rikkoo kristittyjen yhteyttä?  - Miksi luulemme, että meidän seurakuntamme on se ainoa oikea - Miten löytäisimme toisemme rakkaudessa ja totuudessa?

Löydät vastauksia tutustumalla 31.5.2011 Yhteyden illan raamattutunnin luentomonisteeseen. Oheisen "soittimen" kautta voit myös kuunnella koko tärkeän, ajankohtaisen ja rohkean opetuksen.


Lue lisää


Mikko Matikainen: "Pyhä Henki vai ajan henki"

- Ajassamme liikkuu monia kummallisia aatevirtauksia, joiden vaikutukset näkyvät yhteiskunnassamme ja kirkkojen sisällä. Ilmapiirissä on havaittavissa monenlaista kiristymistä ja aiempaa suurempaa jännitteisyyttä, totesi Mikko Matikainen tiistaina 26.4.2011 Missio Järvenpään Yhteyden illassa. Voit tutustua erinomaiseen ja ajankohtaiseen puheeseen lukemalla tekstin tai kuuntelemalla koko opetuksen.


Lue lisää


Petri Välimäki: Lahjojen lahja - Jumalan vastaus kärsivälle

 - Elämme nyt erityistä maailman aikaa, jota kuvastaa lisääntyvä huoli koko maailmamme tilasta. Maanjäristykset, tsunamit, sodat, nälänhätä, ydinvoimaonnettomuudet jne. pysäyttävät kokeneemmankin íhmisen kysymään, mitä tapahtuu, totesi rehtori ja pastori-evankelista Petri Välimäki, tiistaina 29.3.2011 Missio Järvenpään Yhteyden illassa. Ohessa on puheesta 64 minuutin taltiointi sekä tekstireferaatti.


Lue lisää


Pasi Turunen: Raamattu sekä yhdistää että erottaa

- Aikamme ihminen välttelee ehdottomia vastauksia ja haluaa mieluummin kysellä. Tämä on tietysti hyvä ja nöyrä perusasenne, kun ollaan tekemisissä ihmisten mielipiteiden kanssa. Nöyrä on syytä olla omien tulkintojen suhteen myös Raamatun äärellä. Se ei kuitenkaan saa johtaa kuvittelemaan, että Jumalallakin olisi meille selkeiden vastausten sijasta vain lisää kysymyksiä, totesi Pasi Turunen 22.2.2011 Yhteyden illassa.


Lue lisää


Antero Laukkanen: Kristityn kolme taistelun aluetta

Antero "Mooses" Laukkanen puhui tiistaina 25.1.2011 Järvenpää Mission raamattuillassa täpötäydelle salille kristityn  hengellisestä taistelusta. Voit kuunnella tärkeän, koskettavan ja samalla hyvin hauskan opetuksen sekä tutustua siihen  seikkaperäisen opetusmonisteesen kautta.


Lue lisää


Erik Silvola: Me saamme iloita rakkaussuhteesta

KUTSUVA JA PELASTAVA VOIMA oli teemana Yhteyden illassa tiistaina 30.11.2010. Tilaisuudessa puhui Isonkyrön seurakunnan kirkkoherra Erik Silvola. Hän on vieraillut usein aiemminkin Järvenpäässä. Tilaisuuden juontavat Mika Hirvi ja Susanna Viitanen. Musiikista vastasivat Harri ja Maarit Verkkoperä. Ennen tilaisuuden alkua kello 18.00 vietettävässä puolen tunnin rukoushetkessä oli rukoukseen johdattelemassa mm. Vesa Talikainen.


Lue lisää


Herman Blomerus: Tarjolla parantava ja vahvistava voima

Lokakuun Yhteyden illassa tiistaina 26.10.2010 kristillisen koulun auditoriossa Järvenpäässä puhui Järvenpään Helluntaiseurakunnan pastori Herman Blomerus. Hän on tullut monille tutuksi myös paljon Järvenpäätä laajemmin, kun lauluyhtye Romanos on esiintynyt eri puolilla maata laulaen itsensä kuulijoiden  sydämiin. Hänen lauluaan kuultiin myös Yhteyden illassa.


Lue lisää


Ilkka Puhakka: Antikristus ei asu porttoloissa vaan kirkossa

”Antikristus ei asu maailman synnillisissä paikoissa vaan kirkossa,” totesi Ilkka Puhakka Lutheria lainaten puhuessaan 28.9.2010 Mission Järvenpään syyskuun yhteyden illassa. ”Tästä on kysymys, kun liberaaliteologit hyökkäävät uskontunnustusta vastaan kiistäen Jeesuksen neitseestäsyntymisen, sovitustyön ja haudasta ylösnousemisen,” Ilkka Puhakka jatkoi. Puheessaan hän kertoi myös vavahduttavista kohtaamisista Venäjän vankiloissa. Niihin ei voi mennä, ellei usko siihen, että Jeesuksen sovitustyö peittää myös kaikkein karmeimmat teot.


Lue lisää


Pasi Turunen: Tarjolla suuri ja ihmeellinen voima

 ”Joskus Jumala joutuu katkomaan ihmisen elämästä hataria turvaköysiä, että ihminen voisi pudota Jumalan käsiin. Jumalan on otettava pois jotain, mikä ehkä sellaisenaan on hyvää ja meille rakasta, jotta monenlaisista asioista täysiin käsiimme tulisi tilaa niille paljon paremmille asioille, joita Jumala haluaa meille antaa,” totesi Pasi Turunen puheessaan 31.8.2010 Yhteyden illassa, jonka teemana oli "Suuri ja ihmeellinen voima".


Lue lisää


Tapio Puolimatka: Raamattu puolustaa ihmistä

”Eurooppalaisen sivistyksen, ajattelun, taiteiden ja jopa tieteiden perustana on käsitys ihmisestä ainutkertaisena ja arvokkaana Jumalan kuvana”, sanoo professori ja dosentti Tapio Puolimatka. ”Jos tämä lähtökohta romutetaan, samalla putoaa pois pohja jopa YK:n ihmisoikeuksien julistukselta." Puolimatka puhui tiistaina 25.5.2010 Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa.


Lue lisää


Pekka Sartola: Pyhä vai paha Israel?"

Kun puhutaan Israelista, mielipiteet eroavat usein jyrkästi toisistaan. Jopa kristityiksi itseään kutsuvien keskuudessa jakolinjat ovat jyrkät. Osalle esimerkiksi Jerusalem on Israelin ikuinen pääkaupunki, Suuren Kuninkaan kaupunki. Toiset katsovat, että se on kuin mikä tahansa kaupunki ja tulisi rauhan nimissä jakaa israelilaisten ja palestiinalaisten kesken.


Lue lisää


Anna-Liisa Valtavaara: Huolena huolehtiminen

Paljonko sinun huolireppusi painaa?

”Olen yllättynyt siitä, miten paljon tässä maassa on turhaa huolehtimista ja murehtimista. Se syö monien ihmisten kohdalla valtaosan heidän ajastaan ja voimavaroistaan”, sanoi suosittu kirjailija ja luennoija  Anna-Liisa Valtavaara. Hän puhui aiheesta Yhteyden illassa tiistaina 30.3.2010.


Lue lisää


Petri Välimäki: Rakkaudella on parantava voima

”Olen työni yhteydessä perehtynyt monenlaisiin auttamisen tapoihin ja terapeuttisiin suuntauksiin. Pidän niitä tärkeinä enkä millään tavoin vähättele niiden merkitystä. Kokemukseni kuitenkin on, että suurin eheyttävä ja parantava voima liittyy silti rakkauteen."


Lue lisää


Riku Rinne: On suostuttava tekemään pieniä juttuja

Tiistaina 26.1.2010  Riku Rinne esitti Yhteyden illassa kohti käyvän kysymyksen: ”Oletko sinä kenties kadonnut sankari?” Riku totesi, että ratkaisevaa ei ole se, mitä meillä on, vaan mitä me teemme sillä, mitä meille on annettu. On suostuttava tekemään pieniä juttuja!


Lue lisää


Mirja ja Martti Ojares kertoivat TV7 kanavasta

TIISTAINA 24.11.2009 klo 18 teemoina olivat: ISRAEL JA TV7 KANAVAN NOPEA KASVU

Vierainamme olivat TV7 kanavan perustajat Martti ja Mirja Ojares. He kertoivat Israelin tilanteesta sekä TV7 kanavan ja sen Jerusalemin toimituksen kuulumisia. 


Lue lisää


Salme Blomster: Rikotusta eheäksi

TIISTAINA 13.10.2009 klo 18 Yhteyden illassa kristillisen koulun auditoriossa oli teemana: RIKOTUSTA EHEÄKSI Yhteyden illassa puhui ja vastasi yleisön kysymyksiin Salme Blomster. Hän on espoolainen kirjailija, terapeutti, toimittaja ja kouluttaja. Hän luennoi ympäri Suomea ja myös ulkomailla.


Lue lisää


Jukka Sipilä, Pentti Kiiski ja maailmankuvat

TIISTAINA 8.9 klo 18 Yhteyden illan teemana oli: Maailmankuvat törmäyskurssilla?

Yhteyden illassa kristillisen kouluin auditoriossa keskustelua alustivat rehtori Jukka Sipilä ja päätoimittaja Pentti Kiiski.  Yhdessä pohdittiin onko uskon ja tiedon välillä sovittamatoon ristiriita? Mikä on tiedotusvälineiden osuus kaikessa tässä?


Lue lisää


Risto Volanen, Paul Raja-aho ja toivo tulevasta

LAUANTAINA 23.5. klo 17 Myllytien palvelukeskuksen Yhteyden illassa oli teemana: Odottaako meitä ahdistava vai toivon täyttämä tulevaisuus? Tilaisuudessa puhuivat pastori Paul Raja-aho Järvenpään vapaaseurakunta Arkista ja valtiosihteeri VTT Risto Volanen, joka pohti Vesa Rautun haastattelemana teemaa mm. työttömyyteen ja taloudellisen laman näkökulmista.


Lue lisää


Reijo Aitta, Vesa Koivisto ja Hengen temppeli

TIISTAI 28.4.2009 klo 18 puhuivat ylilääkäri Reijo Aitta ja kirkkoherra Vesa Koivisto.  Yhdessä pohdittiin, miten meidän kaikkien tulisi huolehtia itsestämme niin, että pysyisimme kunnossa ja voimimme palvella Herraamme mahdollisimman terveinä ja iloisina? Illassa esiintyi myös Järvenpän Jippii.


Lue lisää


Erkki Kukkonen, Mika Niikko ja Jeremian ohje

LAUANTAI 21.3.2009 klo 17 Myllytien palvelukeskuksessa oli teemana: Miten rukoilla ja toimia oman kotiseudun hyväksi? Rukousiltaan osallistui Järvenpään kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen. Hän puhui aiheesta: Miten seurakuntien jäsenet voisivat olla palvelemassa Järvenpäätä ja sen asukkaita. Hän myös vastasi paikalla olevien kysymyksiin. Myös Mika Niikko ja Erkki Laine puhuivat illassa.


Lue lisää


Pekka Heikkinen, Hannu Hatanpää ja katuväkivalta

LAUANTAI 21.2.2009 klo 17 Myllytien palvelukeskuksessa oli teemana: Miten meidän tulisi suhtautua korkeisiin väkivaltatilastoihin? Järvenpään apulaispoliisipäällikkö Pekka Heikkinen kertoi Järvenpään korkeista väkivaltarikostilastoista sekä niiden taustoista vastaillen myös yleisön kysymyksiin. Illan toinen puhuja oli Hannu Hatanpää.


Lue lisää


Pentti Holi ja Israel

TIISTAI 13.1.2009 klo 18 Myllytien toimintakeskuksessa. Israel-ilta, puhujana oli Suomen Karmel-yhdistyksen toiminnanjohtaja Pentti Holi.

Kristittyjen yhteisessä rukoushetkessä olivat mukana rukoilemassa ja käyttämässä puheenvuoron mm. Herman Blomerus (Järvenpään Saalem), Jaakko Harjuvaara     (Järvenpään evankelis-luterilaisen seurakunnan emeritus kirkkoherra) ja Paul Raja-aho (Järvenpään vapaaseurakunta Arkki). Musiikista vastasivat Harri ja Maarit Verkkoperä. Rukousillan juonsi Reijo Telaranta.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin