Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Risto Vappula ja Peter Hagman: Miten kasvaa kahden käden evankelistaksi?

Get the Flash Player to see this player.


Kasvuhuoneen tämän illan teemaa pohtimassa Reijo Telaranta, Peter Hagman ja Risto VappulaHaastavasta aiheesta syntyi vilkas ja samalla värikäs keskustelu.Tarvitaanko yhä laupiaita samarialaisia? Miksi usko ilman tekoja on kuollutta uskoa? Miten toimii kahden käden evankelista? Kuinka kertoisin uskostani toisille? Tällaisista teemoista keskustelivat 20.5.2014 Risto Vappula ja Peter Hagman. 

 

Puutarhureina illan teemaa availemassa olivat Risto Vappula, Peter Hagman ja Reijo Telaranta. Tilaisuuden juonsi Heidi Kuitunen ja musiikista vastasi Ilmari Kauppinen.

 

Ohjelman jälkeen ilta jatkui kahvitarjoilulla ja kotoisalla keskustelulla pienemmissä kahviporukoissa.

 

 

------------

Voit kuunnella Riston, Peterin ja Reijon keskustelun sivun yläreunassa olevalla soittimella. Äänitteen pituus on 29 minuuttia.

--------------

Kasvuhuone-illan kuvasi Timo Lehtikari

---------------

 

 

 

OTTEITA ILLAN KESKUSTELUSTA

 

 

 

 

Risto Vappula:

Illan juonsi Heidi Kuitunen- Usko on annettu meille. Me emme voi sitä itse millään tavalla tuottaa. Uskon pitäisi näkyä elämässämme tuottamalla hedelmää. Tässä asiassa ei voi olla mitään mittareita, mutta eräällä tavalla hengellisen kasvun merkki on se, että haluat monin eri tavoin jakaa sitä hyvää, mitä olet saanut omalle osallesi.  Ei ainoastaan sanan tai julistuksen kautta vaan myös aivan käytännön tasolla.

 

Peter Hagman:

- Mielestäni jokainen meistä voi tehdä samanlaisia asioita, joita minä olen tehnyt. Minulla on vatsa leikattu ison kasvaimen takia. Kaikki oli hiuskarvan varsassa, ja lääkäri sanoi minulle, että sinä olet saanut uuden elämän.  Minä en pysty juoksemaan, hyppimään, pomppimaan enkä hiihtämään, mutta minä pystyn rohkaisemaan ihmisiä. Rohkaisen heitä kertomalla, miten minä itse olen kokenut tavattoman vahvasti Jumalan rakkMusiikista vastasi Ilmari Kauppinenauden. Toimin tällä hetkellä täysin Jumalan johdatuksessa, enkä näe, että Jumalalle olisi mikään mahdotonta. Tällainen luottamus Jumalaan kantaa ja synnyttää koko ajan uutta.

 

- Vihollinen on sellainen, että se syöttää helposti meille ihmisille kielteisiä ajatuksia: Mitä muut ajattelevat? Ei minusta ole siihen. Ei minulla ole aikaa sellaiseen. Ollaksemme sataprosenttisesti Jumalan käytössä meidän on annettava itsemme sataprosenttisesti hänen käyttöönsä. Kolme tärkeintä asiaa ovat silloin rohkeus, rohkeus ja rohkeus. Meidän on tultava kristittyinä esiin ja kerrottava rohkeasti evankeliumia esimerkiksi naapureille. Kun itse tapaan uuden ihmisen, niin kerron hänelle, mitä Jumala on tehnyt minulle ja omassa elämässäni.

 Timo Lehtikari kertoi syksyllä 16.9. alkavasta Alfa-kurssista, jonka järjestävät yhdessä Saalem, Arkki ja Missio Järvenpää. Tervetuloa mukaan Alfa-kurssille!

Risto:

- Me elämme suomalaisessa yhteiskunnassa murrosvaihetta. Yhteiskuntaa on pitkään rakennettu protestanttisen ajattelun pohjalta siten, että yhteiskunnan on pidettävä huolta vähäosaisista. Sen pohjalta meillä on ollut ja on edelleen hyvä sosiaalinen järjestelmä. Tästä hyvinvointivaltiosta meidän tulee edelleen pitää tiukasti kiinni. Valitettavasti tilanne on kuitenkin sellainen, että me emme pysty siihen. Taloutemme ei kestä sitä.

 

- On syntymässä tilanne, jossa kirkon ja seurakuntien aikanaan yhteiskunnalle luovuttama vähäosaisista huolehtimisen viestikapula on tulossa meille takaisin. Kysymys on nyt siitä, otammeko me sen vastaan vai emmekö ota?  Olemmeko me valmiita ottamaan diakonian puolella vastaan roolin, jota meille tarjotaan?

Vesa Rauttu ja Heidi Kuitunen rukoilivat tilaisuudessa kerättyjen aiheiden puolesta.

 

Peter:

- Jumala nosti minut leikkauspöydältä ja antoi tehtävän. Olen ollut kuuliainen pienissä asioissa, ja nyt tehtävät tuntuvat koko ajan kasvavan. Olenkin sanonut Jumalalle, että olen jatkuvasti hänen käytössään lähettipä hän minut minne tahansa.

 

- Tapasin työttömien yhdistyksessä jutellessa ja kahvitellessa paljon masentuneita ihmisiä. Heille oli hyvin tärkeää saada vierelleen ihmisen, joka kuunteli ja rohkaisi heitä. Meistä kristityistä voi tulla tällaisia vierellä kulkijoita ja Kevätkauden toiseksi viimeinen Kasvuhuone-ilta kokosi auditorioon runsaasti kuulijoita.kuuntelijoita. Kun sitten oikea hetki tulee me voimme kertoa heille Jeesuksesta. Kun yhteys ja luottamus ovat syntyneet, kaikki on mahdollista.

 

................

 

 

 

Auttaminen on kiinni rohkeudesta lähteä liikkeelle

 

- Moni ajattelee, ettei hänestä ole vähine voimineen ja taitoineen toisten auttajaksi. Jos me niin ajattelemme, me jäämme kotisohvalle, eikä mitään tapahdu. On vain lähdettävä rohkeasti liikkeelle ja luotettava siihen, että kun me haluamme auttaa muita, niin Jumala kyllä antaa siihen tarvittavat taidot ja voimat, kertoo Peter Hagman. Omena-Peterinä tunnetuksi tulleella miehellä on paljon kokemusta erilaisista auttamistempauksista.

Peter Hagman

 

Mutta mikä saa miehen liikkeelle, aloittamaan yhä uusia asioita lähimmäisten auttamiseksi? Peter vastaa hymyilleen, että sitä monet muutkin ovat häneltä kysyneet. Siinä tilanteessa on ollut hyvä kertoa, mitä Jumala on tehnyt hänen omassa elämässään ja miten juuri se on ohjannut hänet sinne, missä lähimmäiset tarvitsevat apua.

 

- Jos me nousemme, lähdemme liikkeelle ja annamme itsemme Jumalan käyttöön, niin hän kyllä ohjaa meidät löytämään juuri ne lähimmäiset ja kohteet, joissa meitä tarvitaan, Peter Hagman rohkaisee.

 

----------------

 

 

 

Kasvuhuone-ilta tiistaina 27.5.2014 klo 18.30 on samalla

 

KASVUHUONEEN KEVÄTJUHLA

 

 

Miten tullaan sanan kuulijasta myös sen tekijäksi?

Voiko Jeesusta seurata pelkällä katseella?

Onko lähetyskäsky yhä voimassa?

 

Tällaisia kysymyksiä pohditaan Kasvuhuone-illassa tiistaina 27.5.2014 klo 18.30 kristillisen koulun ruokalassa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää (päärakennus, 1. krs).

Puutarhureina illan teemaa availevat Juha Lehtonen, Petri Rytkönen ja Reijo Telaranta, juonto Heidi Kuitunen, musiikki Mika Hakkarainen ja Leila Puhakka.

 

Tilaisuus on samalla kevätkauden iltojen päätösjuhla.

 

TERVETULOA!

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin