Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Paul Raja-aho, Tapani Talikainen: Hengellisen leikkokukan kohtalo on karu

Get the Flash Player to see this player.


Paul Raja-aho ja Tapani TalikainenReijo Telaranta, Paul Raja-aho ja Tapani TalikainenVesa Rauttu ja Kaija Telaranta rukoilivat tilaisuuden aikana jätettyjen aiheiden puolesta.Mika HakkarainenKasvuhuone-illassa tiistaina 28.1. klo 18.30 pohditiin, miten välttää joutuminen juuristaan irti leikattuna maljakkoon? Miten välttää kuihtuminen hengellisenä leikkokukkana? Aiheesta olivat keskustellen alustamassa Paul Raja-aho, Tapani Talikainen jaReijo Telaranta.

 

 

Kahvuhuoeen puutarhureina olivat tällä kerralla Paul Raja-aho, Tapani Talikainen ja Reijo Telaranta. Tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta ja musiikista vastasi Mika Hakkarainen

 

Auditoriossa kuullun keskustelun jälkeen ilta jatkui pienemmissä kahviporukoissa. Niissä virisi vilkas ajatunstevaihto illan teemasta sekä kuullusta keskustelusta. Ennen illan päättymistä klo 20.30 kahviporukoissa ennätettiin myös rukoilla yhdessä sekä hteisten että mukana olleiden esille nostamien aiheiden puolesta.

 

Kuuntele keskustelu hengellisitä leikkokukista

 

Voit kuunnella Paul Raja-ahon, Tapani Talikaisen ja Reijo Telarannan keskustelun  yllä olevan soittimen kautta.  (pituus 26 min)

 

Kuvat illasta otti Kalevi Saarela.

 

------------------- 

 

Kasvuhuoneen tämän illan aiheesta julkaistiin Keski-Uusimaa lehdessä sekä Viikkouutisissa Paul Raja-ahon haastattelu, jossa hän toi esille muutamia hengellisiin leikkokukkiin liittyviä ajatuksia:

 

 

 Hiljaisen kasvun jaksoja ei pidä pelästyä

 

- Jokaisen ihmisen kasvussa on erilaisia aikakausia. On aikoja, jolloin kasvu on nopeaa ja kaikki tuntuu kukoistavan. Kasvu voi myös yllättäen pysähtyä talven kylmyyteen. Se, mikä on tarkoitettu meille hiljaiseksi levon kaudeksi, voi säikäyttää meidät perusteellisesti. Pelästyneinä me revimme itsemme irti juuristamme ja päädymme hengelliseksi leikkokukaksi, availee pastori Paul Raja-aho teemaa, jota pohditaan Kasvuhuone-illassa tiistaina 28.1.2014 klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää.

 

- Hengellinen kasvu päätyy usein maljakkoon siksi, että me laiminlyömme Raamatun ja hengellisten kirjojen lukemisen sekä seurakuntayhteyden. Oma elämä jää valvomatta.

 

Juuristaan irrottautunut alkaa etsiä ravintoa vääristä paikoista

 

- Kun noin käy, juuret alkavat hakea ravintoa vääristä asioista. Oma mielikuva itsestä voi tuolloin perustua vielä menneisiin hengellisen kasvun aikoihin. Muut näkevät todellisen tilanteen, kasvunsa menettäneen sekä hitaasti kuihtuvan henkilön. Se tie on surullinen, sillä leikkokukan elämä on aina lyhyt, olipa maljakko miten korea tahansa, Paul Raja-aho tiivistää.

 

Keskustellen sekä yhdessä pohtien ja viihtyen

 

Kasvuhuone-illoissa on aluksi kolmen hengen keskustelu, joka alustaa illan aiheen. Seuraavaksi teemasta keskustelaan auditoriossa kaikkien paikalle tulleiden kesken. Lopuksi keskustelu jatkuu pienissä kahviporukoissa. Kasvuhuone-iltoihin kuuluvat myös musiikki, rukous ja esirukouksen mahdollisuus.

 

---------------

Tulevien iltojen teemat virailijoineen sekä referaatit, kuvat ja äänitteet jo toteutuneista illoista löydät .

 

 ---------------- 

 

Seuraavassa Kasvuhuone-illassa tiistaina 4.2. klo 18.30 on aiheena "Hengelliset kuivakukat ja koristeet". Jeesus sanoi Sardeen seurakunnalle: "Minä tiedän sinun tekosi. Sinä olet elävien kirjoissa, mutta sinä olet kuollut." (Ilm.3:1)  Mitä hän tarkoitti? Mitä ovat hengelliset kuivakukat tai kuolleet tekokukat? Tätä pohditaan yhdessä Kasvuhuoneessa.  TERVETULOA MUKAAN!

 

Aiheesta ovat keskustelemassa Henrik Wikström ja Vesa Rauttu.

Henkkaan voit tutustua jo ennalta lukemalla "Punavuoren paimenesta"© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin