Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jukka Sipilä, Marja Leino: Miten kasvaa kiinni Kristukseen?

Get the Flash Player to see this player.


Reijo Telaranta, Marja Leino ja Jukka Sipilä

 

Millainen käsitys meillä on Jeeuksesta? Miten oikean Jeesuksen voi oppia tuntemaan henkilökohtaisesti? Mitä se on käytännössä ja arkisen elämän keskellä? Kuinka me voimme kasvaa kiinni Jeesukseen ja tuottaa hedelmää?

 

 

Näitä kysymyksiä pohdittiin Kasvuhuoneessa tiistaina 15.4.2014 klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää.

 

Puutarhureina illan kysymyksiä availemassa olivat Jukka Sipilä, Marja Leino ja Reijo Telaranta. Tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta. Musiikista vastasi Hineini; Anne ja Jarmo Savolainen, Marketa Hyytiäinen, Kitte Hatara ja Liana Raadik-Östring.

 

 

MITEN KASVAA KIINNI JEESUKSEEN

Marja Leino 

(Otteita illan keskustelusta. Koko 25 minuutin keskustelun voit kuunnella sivun yläreunassa olevalla soittimella)

 

Jeesuksesta on moneksi

 

Jeesuksesta on monenlaisia mielikuvia. Joillekin hän on viisas opettaja tai esimerkillinen ihminen. Toiset puhuvat Jeesuksesta profeettana. Kolmannet sanovat Jeesuksen olevan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja vapaustaistelun Jeesus. Joillekin Jeesus on elävä Vapahtaja, toisille henkilö, joka ehkä on joskus ollut oikeasti olemassa.

 

Siihen, miten paljon me haluamme tai edes pystymme kasvamaan kiinni Jeesukseen, vaikuttaa olennaisella tavalla kuvamme Jeesuksesta. On aivan eri asia hakeutua vikojensa ja epäonnistumisiensa kanssa lähelle syntistä rakastavaa, hänen tuomionsa kärsinyttä ja armoa tarjoavaa Jeesusta kuin jotain kuuluisaa profeettaa tai suurta ajattelijaa.

Jukka Sipilä 

Millainen on sinun Jeesuksesi?

 

Jukka Sipilä:

- Jeesuksella on monet kasvot. Läheisin minulle on Hyvä Paimen. Toinen, joka on minua jo vuosia puhutellut, Ilmestyskirjasta. Siinä kerrotaan, tilanteesta, jossa Johannes kohtaa Jeesuksen.  Näin tuo kohta, jonka kautta näkyy Jumalan suuruus, kuuluu:

 

”Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,  ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.  Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niin kuin valkoinen villa, niin kuin lumi, ja hänen silmänsä niin kuin tulen liekki;  hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niin kuin paljojen vetten pauhina. ” (Ilm.1:12-15).

HIneini; Anne ja Jarmo Savolainen, Marketta Hyytiäinen, Kitte Hatara ja Liana Raadik-Östring 

Reijo:

- Kaari tallissa eläinten syöttökaukalon heinillä makaavasta Jeesus-vauvasta kuvaamaasi universumin kuninkaiden kuninkaaseen on valtavan pitkä. Hän, joka syntyi ihmiseksi avuttomana vauvana, onkin jotain käsittämättömän suurta, voimallista ja pyhää.  Mihin kohta tällä kaarella sijoittuu Marjan mielikuva Jeesuksesta?

 

- Minun elämässäni Jeesus merkitsee Vapahtajaa. Hän on Jumalan Poika, lihaksi tullut. Hän on suuri opettaja. Olen saanut olla hänen henkilökohtaisessa opetuksessaan. Hän on armahtavainen.  Rän rohkaisee ja hän lainaa meille kirkkautensa ja vanhurskautensa.

 

Terttu Sihvola-Rauttu ja Kaija Telaranta rukoilivat tilaisuudessa kerättyjen rukousaiheiden puolesta.Miten me voimme kasvaa kiinni Jeesukseen?

 

Marja:

- Se tapahtuu ihan tässä arkielämässä. Me siivoamme ajatuksemme Jumalan tahdon mukaisiksi ja valvomme omia sanojamme ja tekojamme. Siten me kirkastamme Jeesuksen nimeä.  Olen omassa elämässäni joutunut tekemään tätä työtä suurella luudalla. Samalla olen juurtunut Jeesukseen.  

 

- Olen saanut myös huomata, että Jeesus voi tämän päivän ja tulevaisuuden lisäksi muuttaa myös menneisyyttä. Siellä menneisyydessähän meidän juuremme ovat. Olen havainnut, miten henkilöt ja asiat, jotka ovat aiemmin olleet minulle vaikeita ja suuria koetuksia, ovatkin muuttuneet Jumalan lahjoiksi.

 

Miten kertoa Jeesuksesta ja auttaa muitakin kasvamaan kiinni häneen?

 

Jukka:

- Oma elämä on se kaikkein vahvin todistus. Nykyään ihmisiä opetetaan kriittisiksi, oman elämänsä ulkopuolella oleviksi tutkijoiksi. Tällainen asenne omaksutaan helposti esimerkiksi akateemisen koulutuksen kautta. Jossain vaiheessa ihminen kuitenkin huomaa, että minähän olen oman elämäni ulkopuolella. Kun siinä vaiheessa ryhtyy miettimään ja etsimään oman elämänsä tarkoitusta, on valmis löytämään myös Jeesuksen.

 

 

 ---- Kuvat illasta otti Kalevi Saarela ----

 

 

 

SEURAAVA KASVUHUONE-ILTA

on tiistaina 22.4.204 klo 18.30

sen aiheena on:

 

MITEN KASVAA ESIRUKOILIJAKSI

 

Millaisin valtuuksin tavallinen kristitty saa rukoilla?

Voiko kuunteleminenkin olla rukousta?

Keitä koskee Paavalin kutsu ryhtyä esirukoilijaksi?

Tällaisia kysymyksiä pohditaan tiistaina 22.4.2014 klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää. Puutarhureina teemaa availevat Marika Mäntyvaara, Elsa Pyysalo ja Reijo Telaranta, juonto Kaija Telaranta, musiikki Mika Hakkarainen. Kahvitarjoilua ja iloista seurustelua.

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin