Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Juha Lehtonen, Petri Rytkönen: Miten kasvaa sanan kuulijasta myös sen tekijäksi?

Get the Flash Player to see this player.


Juha Lehtonen, Reijo Telaranta ja Petri RytkönenHeidi KuitunenPirjo ÅkessonMartti KajasteSeija Leveelahti ja Heidi Kuitunen kiittivät Reijo ja Kaija Telaranta kevätkauden iltojen ideoinnista ja vetämisestä.Kristillisen koulun ruokala muuttui tiistaina 27.5. hauskojen kevätjuhlien paikaksiNäissä arpajaisissa jokainen ilmainen arpa voitti. Valkoisiin kirjekuoriin oli suljettu kristillisiä kirjoja. Arpanumero ratkaisi, minkä kuoren itse kukin sai käydä noutamassa.Pöytä oli laitettu koreaksi. Tarjolla oli monenlaista herkkua.

Voiko Jeesusta seurata pelkällä katseella? Mitä merkitsee opetuslapsena eläminen? Miten tullaan sanan kuulijasta myös sen tekijäksi? Tällaisia kysymyksiä tutkittiin Kasvuhuoneen kevätjuhlassa 27.5.2014. Mukana keskustelussa olivat Juha Lehtonen ja Petri Rytkönen.

 

Kasvuhuone-iltaa ja samalla kauden päätösjuhlaa vietettiin tiistaina 27.5.2014 kristillisen koulun ruokalassa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää. Puutarhureina illan teemaa availivat Juha Lehtonen, Petri Rytkönen ja Reijo Telaranta. Juhlan juonsi Heidi Kuitunen, ja musiikista vastasivat Mika Hakkarainen ja Leila Puhakka.

 

Ohjelmassa oli myös kahden iltoihin ahkerasti osallistuneen henkilön puheenvuorot. Pirjo Åkesson ja Martti Kajaste kertoivat, mitä viikoittaiset Kasvuhuone-illat olivat heille kasvun virikkeiksi antaneet.

 

Yllätysnumerona ohjelmassa oli ilmaiset arpajaiset. Kaikille jaettiin arpaliput, joiden numero kertoi, minkä kirjekuoren he saivat käydä suurelta pöydältä noutamassa. Jokaisessa kirjekuoressa oli sisällä hengellinen kirja.

 

Ohjelman jälkeen juotiin juhlakahvit ja herkuteltiin täytekakulla sekä muilla pöydän upeilla antimilla.

 

MYÖHÄSTYNYT KESÄEVÄS

 

Kasvuhuone-iltoissa ahkerasti mukana ollut ja useamman kerran myös keskustelijana toiminut Jaakko Harjuvaara oli valinnut kesälaitumille lähteville evääksi hienon runon. Valitettavasti vain kävi niin, että teknis-kronologisista ja logistisista syistä johtuen runo ei ennättänyt ajoissa juhlapaikalle.

 

Vaan eipä hätää, jokainen voi käydä lukemassa mainion runon tämän linkin kautta:

 

Parempaa kesäevästä ei näin lupiinien kukkimisen aikaan voisi löytyä. Lukekaa ja nauttikaa!

 

----------

Voit kuunnella Juhan, Petrin ja Reijon 28 minuutin keskustelun sivun yläreunassa olevalla soittimella.

---------- 

Illan kuvasi Kalevi Saarela

-----------

 

 

POIMINTOJA ILLAN KESKUSTELUSTA:

 

Miksi on niin vaikeaa siirtyä sanan kuulijasta myös sen tekijäksi?

 

Petri Rytkönen:

- Meillä jokaisella on sellainen mukavuusvyöhyke eli alue, jolla on helpointa ja mukavinta olla. Liikkeelle lähteminen vaatii poistumista tältä alueelta.

 

Onko lähetyskäsky, vanhentunut, haalistunut vai peräti unohtunut?

 

Petri:

- On olemassa vaara, että jos me vain otamme vastaan sitä, mitä mediasta tulee ja mikä on yleinen mielipide. Jumalan sana ei kuitenkaan ole muuttunut. Lähetyskäsky on edelleen voimassa ja se on meille annettu tehtävä ja samalla mahdollisuus.

 

Juha Lehtonen:

- Markuksen evankeliumin kuudennessa luvussa on aivan mahtava kertomus siitä, mitä Jeesus tekee. Ensin hän kutsuu opetuslapset. Sen jälkeen hän valtuuttaa heidät sanomalla: ”Minä annan teille vallan ajaa kaikkia pahoja henkiä ja parantaa sairaita”.  Siten hän lähettää heidät. Siinä välissä hän varustaa heidät tällä tavalla: ”Ja hän sääti heille, etteivät he saaneet ottaa matkaan muuta kuin ainoastaan sauvan. Ei leipää, ei laukkua, ei rahaa vyöhönsä.” Kun Jeesus lähetti, hän sanoi, että älkää ottako mukaan mitään. Minun valtuutukseni, minun lähettämiseni ja minun läsnäoloni teidän kanssanne riittävät.

 

Miten löytää oma palvelupaikka?

 

Juha:

- Ei ole opetuslapseutta ilman seurakuntaa. Seurakunnan kautta löytyy hyviä palvelutehtäviä.

 

Petri:

- Kun me olemme Jeesuksen lähellä, ja Pyhä Henki vaikuttaa meissä, niin se muuttaa meitä sisältä ulospäin. Uskon on pakko tulla meistä jollain tavalla myös ulos. Puhujia tietysti tarvitaan, ja meillä jokaisella on varmasti joskus paikka puhua, mutta maailma on oikeasti täynnä palvelemisen paikkoja. Meillä on jokaisella läheisiä, naapureita, työkavereita ja sukulaisia, joilla on erilaista hätää. Sitä ei maailmasta puutu, ja meillä on siihen maailman paras sanoma. Siinä, miten se sanoma pukeutuu auttamisena ja toimintana, on evankeliumi käytännössä.

 

Miten voisi käytännössä toteutua Jeesuksen käyttämä oppisopimusmalli: minä teen, sinä katselet – minä teen, sinä autat – sinä teet, minä autan – sinä teet, minä katselen?

 

Juha:

- Toivon, että jokaisella meistä olisi viisitoista, kaksikymmentä vuotta itseä nuorempi henkilö tai henkilöitä, joita varten me elämme. Joiden kanssa me voimme jakaa elämää ja joille me voimme olla esimerkkeinä. Joiden kohdalla me voimme tehdä kaikkemme, että heillä olisi parempi tulevaisuus Jumalan kanssa ja seurakunnassa. Toivon, että heillä olisi samalla tavalla itseään nuorempi henkilö, jota varten he voisivat puolestaan elää ja olla samalla tavalla tukena.

 

- Jos seurakunta olisi paikka, jossa sukupolvelta sukupolvelle eletään ja välitetään, niin  oppisopimusmalli toimisi aivan loistavasti.

 

----------- 

 

 

TAVATAAN SYYSKAUDELLA

M I S S I O - I L L O I S S A!

 

Missio Järvenpään tilaisuudet jatkuvat syyskaudella 2014 torstaisin Missio-iltoina.

Näitä viikoittaisia kotiseuroja, joihin kaikki ovat ystävineen ja tuttavineen tervetulleita,  järjestetään neljässä eri osoiteessa eri puolilla Järvenpäätä.

 

Tietoa Missio-illoista, niiden ajankohdista, isäntäpariskunnista sekä osoitteista löydät tämän linkin kautta   © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin