Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jouni Anttila, Sirkka Huurinainen: Miten kasvaa ja rohkaistua todistajaksi?

Get the Flash Player to see this player.


Reijo Telaranta, Sirkka Huurinainen ja Jouni Anttila. Taustalla Timo Lehtikari äänen tasoja säätämässä.

Kelle, miksi ja miten meidän pitäisi todistaa? Kertooko todistaja kokemastaan ja näkemästään vai kuulopuheista? Mistä syntyy henkilökohtaisen todistuksen voima?  Millaisen todistuksen minä voisin antaa uskostani Jeesukseen?  Tällaisia kysymyksiä ratkottiin 29.4.2014 Kasvuhuone-illassa Järvenpäässä.

 

Kasvuhuone-ilta järjestettiin tiistaina 29.4.2014 klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää. Puutarhureina illan teemaa olivat keskustellen availemassa Jouni Anttila, Sirkka Huurinainen ja Reijo Telaranta. Tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta ja musiikista vastasi Mika Hakkarainen.

 

Sirkka HuurinainenTilaisuudessa myös esiteltiin Missio Järvenpään syyskauden 2014 viikoittainen ohjelma. Luvassa on 4.9. alkaen torstaisin kodikkaita illanviettoja, Missio-iltoja eri puolilla Järvenpäätä. Ohjelman jälkeen vietettiin vielä kelpo tovi pienemmissä ryhmissä illan teemasta siman ja munkkirinkilöiden parissa keskustellen .

 

Jounin, Sirkan ja Reijon keskustelun voit kuunnella sivun yläreunassa olevalla soittimella.

Tilaisuuden kuvasi Kalevi Saarela

 

------------------ 

 

 

Jouni Anttila 

POIMINTOJA KESKUSTELUSTA

 

 

Mitä todistamine on? Onko se jotain vaikeaa ja monimutkaista?

 

Sirkka Huurinainen:

- Todistaminen on sitä, että kertoo, mitä Jeesus minulle merkitsee ja mitä hän on minun kohdallani tehnyt.

 

Ensimmäinen kerta on aina vaikein

Kaija Telaranta

 

Jouni Anttila:

- Ensimmäinen kerta ei ollut helppo juttu. Sain ainakin kaksi viikkoa jännittää kotona, että mitähän siitä oikein tulee. Kun sitten astuin todistamaan, niin todistin siitä, että olin tullut uskoon ja miten elämäni oli muuttunut, Todistamisessa me kristityt tietysti todistamme Jeesuksen Kristuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta ja että hän elää.

 

- Todistaminen lähtee omakohtaisesta kokemuksesta. Mitä minulle on tapahtunut ja miten minä olen sen kokenut. Sellaiseen todistamiseen ei kukaan voi tulla väliin sanomaan, ettei se noin ollut. Sydämestä kerrottu omakohtainen tarina ja muutos ovat aitoja ja totta. Sellainen aina koskettaa.  

Mika Hakkarainen

 

- Raamatussa lääkäri Luukas kirjoittaa Luukkaan evankeliumissa, miten hän tarkkaan tutkittuaan näitä asioita alkoi kirjoittaa korkea-arvoiselle Teofilukselle todistusta siitä, että Jeesus on ylösnoussut. Meidän sydämemme todistaa ja Pyhä Henki meissä todistaa, joten todistaminen ei lähde meistä itsestämme. Ihmisinä me olemme hyvin pieniä miettiessämme miten ja missä meidän tulisi todistaa. Jumalan Henki antaa meille rohkeuden ja sanat todistaa.

 

Todistaminen ei aina vaadi edes sanoja

 

Vesa Talikainen ja Kaija Telaranta rukoilivat kerättyjen rukousaiheiden puolesta.Sirkka:

- Olen ajatellut paljon tätä ja rukoillut, että saisin heijastaa Kristuksen rakkautta. Mieli raamatunlauseeni on Saarnaajankirjasta lause ”Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa”. Toinen, mikä minua aina puhuttelee, löytyy Psalmeista. Se kuuluu ”Jumala, älä anna ihmisten minussa pettyä niiden, jotka sinua etsivät”.

 

- Olen kipuillut tämän kysymyksen kanssa ja usein rukoillut, että minusta saisi heijastua Jeesuksen rakkaus. Kerran kun sitten tapasin minulle ennestään aivan tuntemattoman ihmisen, hän sanoi minulle: ”Älä vain puhu minulle mitään. Minä tiedän, että sinä olet kristitty!” Tilanne jatkui kuitenkin niin, että tämä ihminen ryhtyi kyselemään minulta uskoon liittyviä asioita ja sain todistaa myös sanoilla

 

Jouni:

- Henkilökohtaisen kontaktin luominen ihmiseen on se viides evenkeliumi. Meidän ei tarvitse tehdä aloitetta vaan meiltä ryhdytään kyselemään asioita.

 

---------------- 

 

 

 

 

Seuraava Kasvuhuone-ilta on tiistaina 6.5. klo 18.30:

 

 

MITEN KASVAA HENGELLISEKSI ISÄKSI TAI ÄIDIKSI?

 

 

Mikä synnyttää henkistä ja hengellistä orpoutta?

Miten orpolapsille käy ilman rakastavia vanhempia?

Voiko kirkon penkkiin istutettu hoidokki kasvaa vastuulliseksi hoivaajaksi?

 

Tällaisia kysymyksiä pohditaan tiistaina 6.5.2014 klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää.

 

Kysymyksiä availevat TV7 kanavan perustajat

ja johtajat Mirja ja Martti Ojares sekä Reijo Telaranta, juonto Heidi Kuitunen, musiikki Mika Hakkarainen. Lopuksi kahvitarjoilua ja leppoisaa keskustelua illan teeman virittämistä ajatuksista.

TERVETULOA!© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin