Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Heljä Markkula ja Timo Lehtikari: Kasvuun tarvitaan valoa, lämpöä ja elävää vettä

Get the Flash Player to see this player.


Kasvaakseen ehjäksi ja vahvaksi myös ihminen tarvitse valoa, lämpöä ja elävää vettä. Avoin valossa vaeltaminen, ystävien ja seurakunnan tarjoama rakkaudellinen lämpö sekä Pyhän Hengen elävä vesi eheyttävät, vahvistavat ja auttavat vaikeissakin vaiheissa. Siinä teemoja, joista keskusteltiin Kasvuhuoneessa 11.2.2014

 

 

 

Puutarhureina illan teemaa availemassa olivat Heljä Markkula, Timo Lehtikari ja Reijo Telaranta. Tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta ja musiikista vastasi Ritva Lehto-Kekki. Tilaisuuden lopuksi kokoonnuttiin kahviporukoihin, joissa pian virisi illan teemasta vilkas keskustelu.

 

----------------

Heljä Markkula ja Timo LehtikariVoit kuunnella Heljän, Timon ja Reijon keskustelun sivun yläreunassa olevalla soittimella. Äänitteen pituus on 28 minuuttia.

 

Kuvat Kasvuhuone-illasta otti Kalevi Saarela

--------------

 

 

Jumalan valtakunta on kuuntelemisen valtakunta

 

- Jumalan valtakunta on kuuntelemisen valtakunta. Jos jaksat loppuun asti kuunnella, niin silloin olet paras keskustelija.

Tilaisuuden juontaja Kaija Telaranta esitteli Reijon kanssa runsas viikko sitten kylvetyn salaperäisen Kasvuhuone-taimen, joka jo nyt on viiden sentin mittainen. Kevään aikana voimme seurata sen edistymistä. Samalla selviää, minkä kasvin taimesta on kyse. 

- Me suomalaiset osaamme hymyillä, koska se on hyvää käytöstä. Minä rukoilen, että me oppisimme myös itkemään ja huutamaan ja olemaan aitoja. Että me luottaisimme toisiimme niin paljon, että me uskaltaisimme olla vihaisia, itkeä ja jopa murtua, sillä Jumala vuodattaa rakkautensa sinne, missä on murtunut sydän, Heljä Markkula sanoi.

 

Entä miten me voisimme olla opastamassa ihmisiä valoon, lämpöön ja elävän veden lähteille?

 

- Tahdon itse aivan ensimmäiseksi kohdata sen ihmisen. Tahdon aivan todella kysyä, mitä sinulle kuuluu? Mitä sinun elämääsi kuuluu? Uskon, että meillä jokaisella on syvin tarve tulla kohdatuksi ja huomatuksi. Että joku ilahtuu meistä ja on kiinnostunut meistä.

Ritva Lehto-Kekki 

- Jos minä osaan kohdata ihmisen totuudellisesti, aidosti ja lämpimästi, niin aivan varmasti tulee päivä, jolloin hän on kiinnostunut Jeesuksesta ja hengellisistä asioista, Heljä Markkula vakuutti.

 ---------------

 

 

Millaista vettä elämän janoon ja hengelliseen kuivuuteen?

 

 

- Kun jano on kova, puhtaan veden tunnistaminen ja likaisen välttäminen on usein vaikeaa. Hankalinta on melkein puhtaan veden kohdalla. Melkein oikea opetus ja melkein oikeat elämänohjeet voivat houkutella hakemaan vastauksia sieltä, missä jano jää tyydyttämättä, sanoo Timo Lehtikari. Hän on yksi tiistaina 11.2.2014 klo 18.30 Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42 järjestettävän Kasvuhuone-illan keskustelijoista.

 

Heidi Kuitunen ja Kaija Telaranta rukoilivat jätettyjen rukousaiheiden puolesta.- Parempi kuin ryhtyä kotikonstein ja omin avuin likaista vettä puhdistamaan on heittää se pois sekä etsiytyä puhtaan ja elävän veden lähteille. Vain virtaava vesi on ja pysyy puhtaana. Myös elävä vesi, josta Jeesus paljon puhui, pilaantuu ja muuttuu kuolleeksi vedeksi, jos sitä säilytetään suljetuissa astioissa vain itseä varten, Timo Lehtikari jatkaa.

 

Elävä vesi on hengellisesti siitä ihmeellinen asia, että mitä enemmän sitä jaetaan, niin sitä paremmin ja riittoisammin se virtaa. Tässä mielessä elävä vesi on samanlainen kuin lämpö, rakkaus ja läheisyys, jota monet seurakunnista hakevat. Mitä enemmän ne ovat ihmisten kesken tarjolla ja käytössä, sitä runsaammin jokainen mukana oleva pääsee niiden voimasta itse kasvamaan.

 

Kasvuhuone-illoissa on aluksi kolmen hengen keskustelu, joka alustaa illan aiheen. Sen jälkeen teemasta keskustellaan iltakahvin ääressä useissa kahviporukoissa.

 

(Timon haastattelu on julkaistu Viikkouutisissa 5.1.2014 ja Keski-Uusimaa lehdessä 6.1.2014)

 

------------------ 

 

SEUTAAVASSA Kasvuhuone-illassa 18.2.2014 on teemana:

KUOLLUTKIN VOI ALKAA KASVAA UUDELLEEN

 

Kiinnostavasta aiheesta ovat keskustelemassa Kari Muukka ja Miika Koivistoinen.

 

--------------------------------

 

Kasvuhuone-illassa 11.2.2014 käytetyt diat

 

 

 

 

 

 

 

 

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin