Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Elsa Pyysalo, Marika Mäntyvaara: Miten kasvaa esirukoilijaksi

Get the Flash Player to see this player.


Reijo Telaranta, Elsa Pyysalo ja Marika Mäntyvaara

Kuka voi palvella rukoillen? Millaisin valtuuksin tavallinen kristitty saa rukoilla?  Keitä koskee Paavalin kehotus anoa, rukoilla ja pitää esirukouksia? Tällaisia asioita selviteltiin Kasvuhuoneessa 22.4.2014.

 

Tilaisuus järjestettiin Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa. Puutarhureina illan teemaa availivat Marika Mäntyvaara, Elsa Pyysalo ja Reijo Telaranta Tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta. Musiikista vastasi Mika Hakkarainen.

 

Ohjelman jälkeen jatkoimme iltaa kahvitellen ja illan teemasta jutellen.

 

 

 

Elsa PyysaloPoimintoja 24 minuutin keskustelusta:

 

------------------

Kuuntele Elsan, Marikan ja Reijo 24 minuutin mittaisen keskustelun sivun yläreunassa olevalla soittimella

-------------------

 

Marika Mäntyvaara:

”Olen ollut jo hyvin pienenä lapsena jollakin tavalla uskossa. Muistan oman isäni sanoneen minulle, että rukous on juttelua Taivaan Isän kanssa. Se jäi jo silloin pienenä lapsena mieleeni, ja muistan, että olen silloin jutellut usein Taivaan Isälle.”

 

Marika Mäntyvaara

Elsa Pyysalo:

”Vuosien varrella on ollut monia esirukousaiheita, jotka ovat nousseet erityisesti esille. Oma työ diakoniatyöntekijänä vei kohtaamaan monenlaista ihmisten kipua, hätää ja tuskaa. Joukossa oli paljon ihmisiä, joiden puolesta kukaan ei ollut koskaan rukoillut. Esille nousi tuolloin myös monia muita erityisiä rukousaiheita kuten Turkin raamatunkäännöstyö ja Israel-työ.”

 

Marika:

”Mieleeni nousee myös sellainen rukoustilanne, jossa en rukoillut. Kun uudistuin uskossani vuonna 2004, niin tunsin itseni jotenkin hyvin arkasi ja kelpaamattomaksi. Samalla koin, että Jumalan Pyhä Henki alkoi puhua minulle rukouksen tärkeydestä. Minulle oli tuolloin kuitenkin iso kynnys ryhtyä rukoilemaan ääneen ihmisten puolesta.”

Kaija Telaranta 

”Kerran sitten koin kehotusta rukoilla erään naisen puolesta. Menin tapaamaan häntä ja pyörittelin ja pyörittelin asioita pystymättä siinä tilanteessa loppujen lopuksi rukoilemaan hänen puolestaan. Olin vielä niin arka. Myöhemmin sain siten tilaisuuden rukoilla kyseisen naisen puolesta. Tapaus oli minulle tärkeä opetus sitä, että Jumala puhuu minulle ja rohkaisee myös ihan suoraan rukoilemaan joidenkin ihmisten puolesta.”

 

Elsa:

”Aikoinaan kauan sitten oma pikkusiskoni, joka oli tuolloin Järvenpään lukiolainen, tuli luokseni Mäntsälään ja kertoi selkeästi, että hän haluaa lähteä Jeesusta seuraamaan. Oli huikea kokemus isolle siskolle, että sain siunata häntä ja rukoilla hänen puolestaan. Toinen vastaavalla tavalla mieleeni jäänyt hieno hetki oli, kun sain siunata omaa tytärtäni siunata Jeesuksen tielle.”

Mika Hakkarainen

 

Miten me voimme kasvaa esirukoilijaksi?

 

Marita:

”Minun rukouselämäni lähtee heikkoudesta käsin. Se, että Jumala on luvannut olla heikoissa väkevä, on pistänyt minut etsimään elämässäni Jumalan tahtoa. Olen rohkaistunut runsaista rukousvastauksista, joita olen kuullut toisilta ja saanut myös itse kokea. Me saamme luotaa siihen, että Jumala on meidän kanssamme ja vie elämässä eteenpäin, vaikka olosuhteet olisivat mitä ovat. Kun me sitten myöhemmin katsomme taaksepäin, niin me voimme nähdä asioissa Jumalan johdatuksen. Se rohkaisee valtavasti.”

Arja Jakoaho-Hyyryläinen ja Kaija Telaranta rukoilivat tilaisuudessa koottujen aiheitten puolesta 

Elsa:

”Rukousvastaukset on ihana asia, joka saa meidät joka kerran hämmästelemään, että, Jumala, sinähän vastasit meidän rukouksiimme! Juutalaisten laulu Minä uskon, minä uskon, minä täydellisellä uskolla uskon Messiaan tuloon. Ja vaikka hänen tulonsa viipyy, niin minä häntä odotan. Tällaisella uskolla me saamme rukoilla.”

 

 

 -------------------

 Kasvuhuone-ilan kuvasi Kalevi Saarela

 ------------------- 

 

 

Seuraava Kasvuhuone-ilta:

 

MITEN KASVAA TODISTAJAKSI?

 

  • Kertooko hyvä todistaja itse kokemastaan ja näkemästään vai kuulopuheista?
  • Millaisen todistuksen minä voisin antaa uskostani ja sen merkityksestä? 
  • Mikä tekee todistuksestani uskottavan?

 

Tällaisia kysymyksiä pohditaan tiistaina 29.4.2014 klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää.

Puutarhureina teemaa availevat Jouni Anttila, Sirkka Huurinainen ja Reijo Telaranta, juonto Heidi Kuitunen, musiikki Mika Hakkarainen.

 

Ohjelman jälkeen kahvitarjoilua ja iloista seurustelua.

Lue lisää Kasvuhuone-illoista: -illta

 

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin