Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Aiheet, ajankohdat ja keskustelijat

Osa kevätkauden 2014 Kasvuhuone-iltojen keskustelijoista, juontajista ja muusikoista.

Täällä on taulukko, josta näet kaikki Kasvuhuone-iltojen ajankohdat, teemat, keskustelijat ja musiikista vastaavat. Mukana on myös Kasvuhuoneillan ohjelman runko, joka kertoo, miten aiomme illat klo 18.30 ja 20.30 välillä yhdessä viettää.

Sivun alaosassa kerrotaan illoista ja esitellään kuvien kera osa iltojen vastuuhenkilöistä.

 

 

 

 

 

 Miten kasvaa eheään ihmisyyteen ja kypsään hengellisyyteen?

 

- Me saamme tiedotusvälineistä, kirjoista, kursseilta ja seminaareista yhä enemmän tietoa. Myös hengellisellä alueella meistä tulee helposti ikuisia opiskelijoita.  Me saamme vuodesta toiseen puheissa, saarnoissa ja raamattutunneilla opetusta, mutta emme tule koskaan ryhtyneeksi soveltamaan opittua käytännön elämään, sanoo kevätkauden 2014  Kasvuhuone-iltojen keskusteluja luotsaava talousneuvos Reijo Telaranta.

 

Kasvuhuone-illat järjestetään 14.1.-27.5. viikoittain tiistaisin klo 18.30  kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää. Illoissa pohditaan erilaisten keskustelujen kautta, miten me voisimme tulla kaikenlaisen tarpeellisen ja tarpeettoman tiedon passiivisista vastaanottajista ja suurkuluttajista opitun aktiivisiksi soveltajiksi. Miten me kasvaisimme ehjään ihmisyyteen ja kypsään hengellisyyteen?

 

Onko minut istutettu kasvamaan sopivan kokoiseen ruukkuun?

 

- Tarjolla on jotain kestävämpää ja syvällisempää kuin hetken innostuksessa annetut uudenvuodenlupaukset. Me aloitamme tutustumalla Raamatun pohjalta oman kasvumme edellytyksiin. Onko minut istutettu kasvamaan sopivan kokoiseen ruukkuun? Saanko kasvuuni riittävästi valoa, lämpöä ja elävää vettä? Ellen, niin mistä näitä kasvun ehdottomia edellytyksiä voisin saada?

 

Mahdollisuus kartoittaa omaa elämänkaarta ja kasvun alueita

 

- Kevään kuluessa perehdymme myös elämänkaaren eri vaiheisiin liittyviin kasvukipuihin ja kasvun mahdollisuuksiin. Miten minusta tuli minä? Millaisen kirjeen kirjoittaisin 17-vuotiaalle itselleni? Miten voi kasvaa kohtaamaan kärsimyksiä? Miten voi kasvaa vanhenemiseen? Siinä muutamia kyseisen jakson aiheista.

 

- Kevään iltojen viimeinen kokonaisuus kysyy, miten me voisimme kasvaa Jeesuksen opetuslapsiksi? Miten me voimme kasvaa kiinni Kristukseen, esirukoilijaksi, todistajaksi, hengelliseksi isäksi tai äidiksi tai pieneksi? Sarjan viimeinen ilta tavallaan summaa koko 20 illan sarjan: Miten kasvaa Sanan kuulijasta myös sen tekijäksi? Reijo Telaranta kertoo.

 

Kasvuhuone-illoissa on aluksi kolmen hengen keskustelu, joka alustaa illan aiheen. Seuraavaksi kuullusta keskustellaan kaikkien paikalle tulleiden kesken auditoriossa. Lopuksi käydään leppoisaa ajatustenvaihtoa vielä kahvikupin ääressä ja hieman pienemmissä ryhmissä. Myös musiikki, rukous ja mahdollisuus esirukoukseen kuuluvat kaikkiin iltoihin.

 

Kasvuhuoneessa ovat Reijo Telarannan kanssa puutarhureina ja iltojen teemoja availemassa mm. Jaakko Harjuvaara, Kari Muukka, Paul Raja-aho, Henrik Wikström, Juha Lehtonen, Herman Blomerus, Henna Saarinen, Petri Rytkönen, Yrjö Niemi, Jukka Sipilä, Heljä Markkula, Peter Hagman, Mirja ja Martti Ojares ja Risto Vappula.

Kaikkien lähes neljänkymmenen kasvunedistäjän nimet löytyvät . Valitettavasti kaikista Kasvuhuoneessa kevätkauden aikana palvelevista keskustelijoista ja muusikoista ei kuvia vielä löytynyt.

 

   © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin