Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tarjolla tulevaisuus ja toivo

Pastori Risto Vappula haluaa seurakunnat ulos seinien sisältä.Tarja Laakso kertoo saavansa toritapahtuman kohtaamisista paljon evästä myös arkiseen työhönsä.'Heidi Kuitusen mielestä yhdessä tekeminen palkitsee monella tavalla.Anne-Mari Rytkönen on kokenut parhaat hetket palvellessaan lasten rastilla.Vesa Rauttu haluaa olla tekemässä hyvää ja kohtaamassa erilaisia ihmisiä.

Miksi Elotori järjestetään? Mikä saa seurakunnat ja kymmenet vapaaehtoiset ahertamaan vuotuisen toritapahtuman toteuttamiseksi? Tässä muutamia hymyssä suin ja iloisella mielellä annettuja vastauksia:

 

Jeesus tarjoaa tulevaisuuden ja toivon

 

- Elotori on aivan oikeasti tori, joka tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin kohtaamisiin. Elotorilla on ohjelmaa ja virikkeitä koko perheelle. Tapahtuman tunnuksena on Tarjolla tulevaisuus ja toivo. Haluamme kertoa kaikille, että evankeliumin kautta tulevaisuus ja toivo ovat löydettävissä jopa kaikkein vaikeimpien kriisien ja uhkakuvienkin keskellä, luonnehtii tilaisuutta pastori Risto Vappula.

 

- Seurakuntien olisi uskaltauduttava pois neljän seinän sisältä ja jalkauduttava kohtaamaan ihmisiä siellä, missä he elävät ja liikkuvat. Monipuolinen toritapahtuma, hyvä musiikki, maittava keitto sekä pullakahvit luovat kohtaamisille ja yhteyksien rakentamiselle luontevat puitteet. Soppalautasen tai kahvimukin äärellä käynnistyvät leppoisasti keskustelut jopa elämää suuremmistakin kysymyksistä, Risto Vappula vakuuttaa.

 

Mikä innostaa ihmiset palvelemaan?

 

Elotorin toteuttamiseen tarvitaan suuri joukko vapaaehtoisia. Tapahtumapaikan rakentaminen, tarvikkeiden kuljettaminen, torilla vierailevien palveleminen ja lopuksi tapahtuva kaiken purkaminen vaativat eri seurakunnista mukaan tulleilta vapaaehtoisilta sekä innostusta että sitoutumista. Mikä saa ihmiset vuodesta toiseen ryhtymään tällaiseen urakkaan?

 

"Yhdessä toimiminen on ilo sydämelle"

 

- Elotori on niin hauska tapahtuma, ettei sitä puuhatessa tule edes ajatelleeksi työn määrää, vastaa Heidi Kuitunen. Yhdessä toisten kanssa toimiminen on ilo sydämelle.

 

- Haastavinta on sopivien ihmisten löytäminen kaikkiin tehtäviin. Tänä vuonna ajankohta juuri koulujen alkamisen kynnyksellä on vaikeuttanut rekrytointia, kun monet ovat tuolloin vielä lomareissuilla, Heidi Kuitunen jatkaa. Hänen mielestään parasta Elotorissa on se, kun saa nähdä, miten yhdessä tekeminen ja yhteys tuovat iloa sekä tehtävissä palvelevien kesken että tapahtumassa vieraileville.

 

"On kuin olisi tekemässä joulua!"

 

- Olen jo kovasti odottanut Elotoria, vakuuttaa Jampan seurakuntakodin vahtimestari Tarja Laakso, joka toimii vapaaehtoisena toritapahtumassa.

 

- Minulle tärkein motivoija on mahdollisuus toimia yhdessä tutun porukan kanssa ja saada kohdata paikalle tulevia Jampan asukkaita. Näistä tapaamisista kertyy paljon evästä myös varsinaiseen työhöni. Kun Elotori päättyy ja sen toteuttajat poistuvat, minä saan tavata toritapahtumassa tutuiksi tulleita jamppalaisia viikosta toiseen, Tarja Laakso jatkaa heläyttäen päälle iloisen naurut. Elotorin valmistelemisessa leipomisineen ja järjestelyineen on hänen mielestä samanlaista kihelmöivää odotusta kuin joulun tekemisessä!

 

"Haluan olla mukana kertomassa evankeliumia"

 

- Hienointa on, että pääsen tapahtuman kautta kohtaamaan monenlaisia ihmisiä ja kertomaan heille evankeliumia, kertoo Anne-Mari Rytkönen.

 

- On ollut aivan huippu juttu saada olla esimerkiksi lasten rastilla kuuntelemassa neljän tunnin ajan heidän juttujaan. Lapset ovat kertoneen monenlaisista asioista, näyttäneet temppujaan ja selvästi nauttineet siitä, kun jollain on aikaa jutella heidän kanssaan, Anne-Mari Rytkönen jatkaa.

 

"On suuri rikkaus saada toimia yhdessä erilaisten ihmisten kanssa"

 

- Motiivinani on se, että saan tehdä hyvää, tiivistää Vesa Rauttu toritapahtumaan osallistumisensa syyn. Tavoitteena ei ole hakea itselle hyvää mieltä, mutta sen saa, kun näkee kaiken toimivan ja ihmisten tyytyväiset ilmeet. 

 

- On suuri rikkaus saada toimia erilaisista taustoista tulevien ja eri tavoin ajattelevien ihmisten kanssa. Yhdessä puuhatessa yhteys ja keskinäinen ymmärrys kasvavat. Silloin työn ja vaivannäön palkintona on moninaisuuden tuoma rikkaus ja luja keskinäinen yhteys, Vesa Rauttu jatkaa.

 

Elotorin järjestävät Järvenpään vapaaseurakunta Arkki, Järvenpään helluntaiseurakunta Salem ja eri seurakuntien jäsenten yhteinen toimintaryhmä Missio Järvenpää. Tapahtumaan on vapaa pääsy.© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin