Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Mikä AGLOW on?

Aglow-sana tarkoittaa palavaa, hehkuvaa ja viittaa Paavalin kehotukseen "Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa." (Room. 12:11)

 

Aglow on kristillinen, kansainvälinen naistenjärjestö, jonka toiminta alkoi v. 1967 Seattlessa, Yhdysvalloissa. Se on myös tunnustusten välinen, joten jokainen - riippumatta kirkkokunnasta tai uskonsuunnasta - voi tulla mukaan.

 

 

AGLOWN PERIAATTEET

 

Aglow ei ole seurakunta tai kirkkokunta eikä myöskään naisasialiike. Aglow haluaa olla yhteistyössä kaikkien kristillisten seurakuntien kanssa ja tukea niiden toimintaa. Keskeistä on kristittyjen välisen yhteyden rakentaminen ja vahvistaminen. Perustana tälle on mm. Jeesuksen rukous "Että he yhtä olisivat" (Joh. 17)

 

Pienestä alusta - neljän naisen rukouspiiristä Aglow on kasvanut koko maailman kattavaksi järjestöksi johon kuuluu yli 4600 ryhmää yhteensä 171  maassa. Voit tutustua Kansainvälisen Aglown laajaan toimintaan yhdistyksen .

 

Aglow muistuttaa armolahjojen ja pyhityselämän merkityksestä. Järjestö painottaa myös evankelioinnin ja lähetystyön tärkeyttä. Aglow harjoittaa vankilatyötä, sairaalaevankeliointia ja teinityötä sekä työskentelee köyhien parissa.

 

 

AGLOW SUOMESSA


Suomeen Aglow tuli v. 1988 jolloin Helsinkiin perustettiin ensimmäinen paikallisyhdistys. Aglown toimintaa on tällä hetkellä noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla. Kansallisella yhdistyksellä on , jotka kertovat sen toiminnasta.

 

Järjestön keskeinen toimintamuoto Suomessa ovat kuukausikokoukset. Muita toimintamuotoja ovat raamattu- ja rukouspiirit sekä retriitit. Kansallinen järjestö on rekisteröity 6.8.1997. Paikallisyhdistykset toimivat itsenäisesti, tukenaan kansallinen ja kansainvälinen verkosto sekä miesneuvonantajat. Viime aikoina Aglown piirissä on ryhdytty yhä enemmän toimimaan pariskuntina, mikä on tuonut toiminnan piiriin myös jonkun verran miehiä.

 

Paikallinen toiminta tapahtuu rekisteröidyissä paikallisyhdistyksissä ja kynttiläryhmissä.

 

Rekisteröityjä Aglow-yhdistyksiä on mm. seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Hämeenkyrö, Joensuu, Keski-Uusimaa (Järvenpää), Rauma, Tampere, Turku, Vaasa


Kynttiläryhmiä toimii tällä hetkellä mm. seuraavilla paikkakunnilla: Alahärmä, Espoo, Forssa, Ikaalinen, Jyväskylä, Loviisa, Naantali, Oulu, Porvoo, Seinäjoki, Somero, Ylistaro

 

AGLOW KESKI-UUSIMAA

 

Eräs Suomen Aglown rekisteröidyistä paikallisosastoista toimii Järvenpäässä. Se perustettiin rakentamaan yhteyttä eri seurakunnissa toimivien kristittyjen välille. Toiveemme on, että kaikki Jeesuksen seuraajat voisivat olla Mestarinsa ja Vapahtajansa rukouksen mukaisesti yhtä (Joh 17). Paikallisen yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on Kaija Telaranta.

 

Järvenpäässä toiminta on tapahtunut pääasiallisesti pariskunnittain. Lähtökohtana on ollut se, että Jumala on luonut meidät miehiksi ja naisiksi sekä asettanut meidät elämään ja toimimaan yhdessä.© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin