Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Aikamatka-iltojen teemat ja vieraat 

Matkan varrelle mahtuu 15 kristinuskon virstanpylvästä, historian hetkeä ja käännettä, joissa kirkkolaivaa ja seurakuntaa on ohjattu joko selvemmille vesille tai karikkoihin. Miten voimme säilyttää aarteet ja välttää virheiden toistaminen?

 

 

Aikamatka TV7 kanavalla

 

Aikamatka-sarjan jaksot lähetetään TV7 kanavalla uusintana kevätkaudella 2016

 

 

Aikamatka-sarjan jakso teemoineen, vieraineen ja päivämärineen on taulukkona sivun alaosassa.

 

 

Aikamatka Järvenpäässä

 

Aikamatkaa tehtiin jo syksyllä 2013 tiistaina 3.9.2013 alkaen Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42. Aikamatka-sarjan kuvaukset alkoivat TV7 Kymppistudiossa 4.10.2013. 

 

Haastavia kysymyksiä ja herkkiä kirkon kipupisteitä

 

Iltojen otsikot ovat haastavia. Usein ne myös tarttuvat rohkeasti kirkkohistorian kipupisteisiin, joita harvoin tohditaan käsitellä. Tässä muutama esimerkki iltojen aiheista:

  • Miksi seurakunta kasvoi vainojen keskellä?
  • Solmivatko kirkko ja valtio Nikean kirkolliskokouksessa epäpyhän liiton?
  • Miksi kirkko hylkäsi juutalaiset juurensa?
  • Miten valta turmelee kirkossakin – ehdoton valta ehdottomasti?
  • Jäikö hyvin alkanut uskonpuhdistus kesken?
  • Miksi oikea oppi nousi tärkeämmäksi kuin kristittyjen yhteys Jeesuksessa?
  • Miten kuolleeksi julistetusta seurakunnasta tuli kaikkein nopeimmin kasvava?

 

Mitä me voimme oppia menneestä? Miten löytää kenties jo unohtuneet aarteet ja välttää toistamasta virheitä? Mitä nuo tapahtumat opetuksineen ja hedelmineen merkitsevät tänään ja meidän aikamme haasteiden keskellä seurakunnalle ja yksittäiselle kristitylle?

 

Uusi tapa syventyä Raamattuun

 

Toteutamme raamattuopetuksen hieman uudella tavalla. Luennon sijasta meillä on 40-45 minuutin keskustelu, jossa vierailijan lisäksi on mukana kaksi kyselijää ja sparraajaa. Tällaisina kirittäjinä ja illan aiheen pöyhijöinä ovat Reijo Telaranta ja Tapani Talikainen. Myös yleisöllä on tilaisuus kysymyksiin, keskusteluun ja jopa pikaäänestyksiin aikoinaan tehtyjen ratkaisujen osuvuudesta.

 

Aikamatka-iltojen juontajina toimivat Kaija Telaranta ja Heidi Kuitunen. Jokaiselle illalle nimetään myös rukouspalvelijat, jotka huolehtivat alussa olevan rukousjakson rukouksista sekä tilaisuudessa jätettyjen esirukousaiheiden puolesta rukoilemisesta. Ohjelman jälkeen on mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun ja esirukoukseen.

 

Mukana suuri joukko tunnettuja ja tunnustettuja julistajia

 

Vierailijoiksi iltojen aiheita kanssamme pohtimaan ovat lupautuneet Yrjö Niemi, Antero ”Mooses” Laukkanen, Markku Tenhunen, Pasi Turunen, Petri Kauhanen, Leif Nummela, Heikki Hilvo, Marko Selkomaa, Paul Raja-aho, Jukka Norvanto, Marko Huhtala, Mikko Matikainen, Timo Pöyhönen ja Petri Välimäki.

 

Jokaiselle illalle on valittu raamatunkohta, jonka lukemalla voit rukoillen valmistautua esille tulevaan teemaan. Listan illoista vierailijoineen, Aikamatkan kartan vuosilukuineen sekä iltojen raamatunkohdat löydät tästä alta.

 

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin