Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

2. Antero "Mooses" Laukkanen: Yksin armosta Kristuksen tähden

'AnteroSanan ja historian solmuja availivat Järvenpään Aikamatka-illassa Reijo Telaranta, Antero Laukkanen,ja Tapani Talikainen.Mika HirviMikael HassinenTimo Lehtikari siunasi tilaisuuden kulujen kattamiseksi kerätyn kolehdinJätettyjen esirukouspyntöjen puolesta rukoilivat Nina Hagman ja Kaija TelarantaKiinnostava aihe oli koonnut kristillisen koulun auditorion täyteen  kuulijoita

Viikoittaisen Aikamatka-sarjan toisena iltana lähdettiin liikkeelle vuodesta 49 ja Jerusalemissa pidetystä tärkeästä kokouksesta: Oliko pakanoiden tultava ensin Mooseksen lakia noudattaviksi juutalaisiksi voidakseen päästä sisälle Jeesuksen seuraajien joukkoon?

 

Keskustelussa pohdittiin, mikä nosti alkuseurakunnassa tuollaisen kysymyksen esille? Mistä se kertoo? Vaikuttavatko samat asiat meissä yhä parin vuosituhannen jälkeenkin? Olemmeko me yhä alttiita sille, että yritämme elämässämme ja seurakunnissamme parannella ansaitsematonta armoa omilla tekemisillämme ja säännöillämme?

 

Aikamatka-ilta TV7 kanavalla

 

Tämä Aikamatka-sarjan jakso lähetetään TV7 kanavalla keskiviikkona 8.1.2014 klo 19.30

 

Aikamatka-ilta Järvenpäässä

 

Aikamatka-iltojen syyskuun tilaisuuksien juontaja Kaija Telaranta.Asiasta keskustelemassa oli Järvenpään illassa Espoon Majakka-seurakunnan johtava pastori Antero "Mooses" Laukkanen. Häntä sparraamassa olivat Reijo Telaranta ja Tapani Talikainen. Illan juonsi Kaija Telaranta. Musiikista huolehtivat Mika Hirvi ja Mikael Hassinen.

 

Teknisestä virheestä johtuen tämän Aikamatka-illan keskustelu ei valitettavasti ole muiden iltojen lailla netissä kuunneltavissa.

Entä jos me joutuisimme noudattamaan Mooseksen lakia?

Elettiin vuotta 49. Galileasta oli tullut Jerusalemin seurakuntaan veljiä. jotka opettivat, ettei pelastusta olisi ilman Mooseksen lain mukaista ympärileikkausta. Syntyi kiivas väittely: oliko Jeesuksen seuraajiksi kääntyneiden pakanoiden tultava ensin lakia noudattaviksi juutalaisiksi, ennen kuin heidät voitiin hyväksyä seurakunnan jäseniksi?

Kiistan ratkaisemiseksi Jerusalemissa järjestettiin tärkeä kokous. Sen asialistalla oli tämä tärkeä asia: oliko ensin tultava juutalaiseksi voidakseen tulla kristityksi?

Värikkään ja paljon erilaisia näkökulmia sisältäneen kokouksen tulos oli pakanoiden apostolin Paavalin ja hänen kakkosmiehensä Barnabaksen kannalta ilahduttavan selkeä. Arvovaltaisen ja kiivaasti keskustelleen kokouksen päätöksen me voimme lukea Apostolien teoista: 

”Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän kannettavaksenne pidä panna mitään taakkaa. Annamme ainoastaan nämä välttämättömät ohjeet: karttakaa epäjumalille uhrattua lihaa, samoin verta ja sellaista lihaa, josta ei ole verta laskettu, sekä haureutta. Kun näitä vältätte, kaikki on kohdallaan. Voikaa hyvin." (Ap.t. 15:28-29)

Aikamatka-illan keskustelussa nousi vahvasti ja kirkkaasti esille se, että pelastus on mahdolinen yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden.

 

Jeesuksen luo on monia ja monenlaisia teitä mutta Jumalan luo vain yksi, Jeesus Kristus.

 

Kristityt vainojen puserruksessa

 

Viikon päästä tiistaina 17.9. klo 18.30 Aikamatkamme jatkuu jälleen mielenkiintoisella aiheella. Vaikka lähtökohtana on vuonna 64 alkaneet kristittyjen vainot, aihe koskee myös tätä aikaa, jota me nyt elämme. Koskaan aikaisemmin ei kristittyjä ole eri puolilla maailmaa vainottu ja tapettu yhtä suuria määriä kuin meidän aikanamme!

 

Miten on mahdollista, että kristinusko levisi ja seurakunnat kasvoivat keisari Neron v. 64 aloittamista vainoista huolimatta?

 

Mistä johtui, että vaikka tuhansia syötettiin leijonille, teloitettiin ja poltettiin, kirkko ja seurakunnat kasvoivat ja levisivät yhä uusille alueille käsittämättömän nopeasti?

 

Viikoittaista Aikamatkaa tehdään tiistaina 17.9. klo 18.30 kristillisen koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää. Vieraana Markku Tenhunen, keskustelu Reijo Telaranta ja Tapani Talikainen, juonto Kaija Telaranta, musiikki ja rukous Vesa ja Riitta Talikainen.

 

Tilaisuuden lopuksi on jälleen kahvitarjoilua ja leppoisaa seurustelua.

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin