Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

1. Yrjö Niemi: Entä jos kristinusko olisi jäänyt syntymättä?

Get the Flash Player to see this player.


Siperian karhu rovasti Yrjö Niemi TV7 studiossaReijo Telaranta ja Yrjö Niemi Järvenpään illassaJuontaja Kaija Telaranta haastettelee Jaana ja Miina Lehtorantaa.Illan musiikista huolehti Mika HakkarainenSeija Leveelahti ja Kaija Telaranta rukoilivat esirukouspyyntöjen puolestaMielenkiintoinen teema kokosi auditorioon runsaasti kuulijoita.

Millaisia maailmamme ja seurakuntamme olisivat jos kirkkohistoria kirjoitettaisiin toisin? Jos Jeesus olisi noussut kuolleista vaan jäänyt hautaan? Mikä sai opetuslapset uskomaan ylösnousemukseen? Mikä taas aiheutti toisissa epäuskon, joka jäi kytemään läpi vuosisatojen? Miten nuo molemmat seikat ovat yhä tänäänkin läsnä?

 

 

Aikamatka-ilta TV7 kanavalla

 

Tämä Aikamatkan jakso lähetetään TV7 kanavalla uudenvuosden päivänä keskiviikkona 1.1.2014 klo 19.30.

 

Aikamatka Järvenpäässä

 

Tällaisia kysymyksiä pohdittiin yhdessä rovasti Yrjö Niemen kanssa ensimmäisessä Aikamatka-illassa 3.9.2013 Järvenpäässä. Illan juonsi Kaija Telaranta, Yrjö Niemen kanssa keskusteli Reijo Telaranta, musiikista huolehti Mika Hakkarainen, ja illan rukoilijoina olivat Jaana ja Miina Lehtoranta.

 

Voit kuunnella Yrjö Niemen ja Reijo Telarannan keskustelun sivun yläreunassa olevalla soittimella. Keskustelun yhteydessä Yrjö Niemi kertoo myös uudesta kirjastaan, jota hän on parhaillaan  viimeistelemässä.

 

Ilman Jeesuksen ylösnousemusta seurakuntaa ei olisi olemassa

 

- Jos Jeesus ei olisi kuollut ristillä ja noussut haudasta, kristinusko olisi jäänyt syntymättä. Pieni seuraajien joukko olisi painunut unohduksiin vanhojen uskomusten ja monenlaisten epäjumalien maailmassa, pohtii illan teemaa rovasti Yrjö Niemi.

 

- Maailmamme olisi perin synkkä ilman kristinuskon arvoja ja lähimmäisenrakkautta. Elämä olisi pitkä armoton arki, jossa vahvemmat sortaisivat heikompia. Länsimainen kulttuuri, joka nyt perustuu pitkälle kristinuskon vaikutukseen, olisi jäänyt syntymättä, Yrjö Niemi jatkaa.

 

Tärkeitä käänteitä, suuria löytöjä ja pahoja karilleajoja

 

2000 vuoden aikamatkan illoissa käydään läpi viisitoista historian ja kirkkohistorian merkittävää virstanpylvästä. Monissa niistä tehtiin tärkeitä löytöjä, Tosissa valinnat ohjasivat kirkkolaivan pahasti karikkoon.

 

Mitä me voimme noista tilanteista oppia? Kuinka välttäisimme toistamasta samoja virheitä, mutta osaisimme ottaa käyttöön tuolloin kenties löydettyjä aarteita?  Keskustellen tärkeiden vuosilukujen kautta etenevät illat tarjoavat uuden tavan tutkia Raamattua ja arvioida tämän päivän hengellisiä virtauksia.

 

Seuraavana vieraana Antero "Mooses" Laukkanen

 

Seuraavassa Aikamatka-illassa on lähtökohtana apostolien Jerusalemin kokous vuonna 49 ja vieraana Antero "Mooses" Laukkanen.

 

Millainen kristinusko olisi, jos vuonna 49 Jerusalemin kokouksessa olisi päätetty, että miehet on ympärileikattava ja kaikkien kristittyjen on noudatettava Mooseksen lakia?© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin