Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

13. Mikko Matikainen: Onko Jumala todella sanonut?

Get the Flash Player to see this player.


Mikko Matikainen TV7 Kymppistudiossa

Tämän kerran Aikamatkalla kohtaamme visaisia kysymyksiä: Onko Jumala todella sanonut, ettei hänen luokseen voi olla monta eri tietä? Pitäisikö nykyajan ihmisen yhä ottaa todesta paimentolaisten tuhansia vuosia siten kirjoittamat tarinat? Miksi Jumala, joka on rakkaus, ei hyväksyisi luokseen jokaista luomaansa ihmistä vikoineen ja kompasteluineen?

 

Mitä vikaa voi olla vapaamielisyydessä ja suvaitsevaisuudessa, kun monet papitkin kannattavat sellaista? Mitä ovat liberaaliteologia, humanismi ja ateismi?

 

 

Reijo Telaranta, Miko Matikainen ja Tapani Talikainen 

Aikamatka-ilta TV7 kanavalla

 

Mikko Matikainen Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa 26.11.2014TV7 kanavalla keskiviikkona 26.3.2014 klo 19.30 lähetettävässä illassa vieraana on Mikko Matikainen. Yllä olevista kysymyksistä hänen kanssaan keskustelevat Aikamatka-sarjan tuottaja ja toimittaja Reijo Telaranta sekä TV7 kanavalla lähetetyn raamattukoulun rehtori Tapani Talikainen.

 

 

Aikamatka-ilta Järvenpäässä

 

Tällaisia kysymyksiä pohdittiin Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa  tiistaina 26.11.2013 järjestetyssä Aikamatka-illassa. Vieraana illassa oli pastori Mikko Matikainen. Häntä sparrasivat Reijo Telaranta ja Tapani Talikainen, Tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta. Musiikkista vastasivat Mika Hakkarainen ja Leila Puhakka.

 

Kuvat Järvenpään Aikamatka-illasta otti Kalevi Saarela.

 

Järvenpään illan juontaja Kaija Telaranta rukoilee yhdessä Mikko Matikaisen kanssa illan puolesta.Järvenpään illan vilkas ja värikäs keskustelu, jonka äänitteen voit kuunnella sivun yläreunassa olevalla soittimella, oli pituudeltaan 42 minuuttia. Television studiossa kuvattu keskustelu on puoli tuntia.

 

 

 

TÄMÄN AIKAMATKA ILLAN LÄHTÖKOHTA:

 

Keskustelijat Järvenpäässä: Reijo Telaranta, Mikko Matikainen ja Tapani Talikainen”Onko Jumala todella sanonut?” tämä sielujemme vihollisen kysymys on vainonnut ihmiskuntaa paratiisin syntiinlankeemuksesta saakka. Tästä tappavan myrkyllisestä viettelyksen juuresta on versonut paljon synkkää kasvustoa.

 

”Tarkoittaako Jumala todella sitä, mitä hän Raamatussa sanoo? Jos hän on ehkä joskus vuosituhansia sitten osannutkin sanoa ja tuolloin myös tarkoittanut, mitä sanoo, niin ovatko hänen sanansa ja käskynsä yhä voimassa? Koskevatko nuo aikoja sitten aivan erilaisessa kulttuurissa Raamattuun kirjatut sanat myös meidän aikamme valistunutta ja kaiken tietävää ihmistä?”

 

Vesa Rauttu ja Kaija Telaranta rukoilivat kerättyjen esirukousaiheiden puolestaMeillä ihmisillä on ollut paratiisin hyvän ja pahan tiedon puun hedelmästä ja Baabelin tornista lähtien halu kohottaa itsemme Jumalan tasolle, usein jopa yläpuolelle tai peräti tilalle. Tällaisella Jumalan kieltävällä maailmankatsomuksella, joka sisältää sinänsä monia hyvä asioita, on kauniilta kuulostava nimi humanismi.

 

Humanismissa ihminen on kaiken lähtökohtana ja mittana. Humanistit ilmoittavat nettisivuillaan, etteivät he usko Jumalaan tai jumaliin, henkiin, aaveisiin, sielun kuolemattomuuteen, tuonpuoleiseen eivätkä pelastusoppeihin. He haluavat rakentaa ihmiskunnan tulevaisuuden älyllisyyden, tieteen, henkisen vapauden, yksilön vastuun ja ihmisten yhteistoiminnan varaan.

 

Käärme luikerteli aikoinaan paratiisiin Jumalan ja ihmisen väliin. Samalla tavalla humanismi ja sen kumppani ateismi ovat vähä vähältä luikerrelleet myös kirkkoihin ja seurakuntiin. On syntynyt humanismia myötäilevä liberaaliteologia, Monet sen edustajat kiistävät Raamatun arvovallan Jumalan inspiroituna ja pelastavan sanana. He irtisanoutuvat oman viisautensa mukaan joistakin uskontunnustuksemme kohdista. He puhuvat Jumalan kaiken sallivasta rakkaudesta sivuuttaen synnin. parannuksenteon ja armon, joka perustuu Jeesuksen sovituskuolemaan ristillä. 

 

Mikä on ollut se hyvältä näyttänyt omena, jolla käärme on jälleen kerran onnistunut lyömään kiilaa Jumalan ja ihmisen sekä seurakuntien ja kirkkokuntien sisällä myös eri ihmisten väliin? Miten tähän on tultu ja – mikä vielä tärkeämpää - miten tästä eteenpäin?

 © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin