Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

10. Marko Selkomaa: Mihin me olemme hukanneet Jumalan pyhyyden?

Get the Flash Player to see this player.


Pastori Marko Selkomaa Aikamatka-illassa TV7 studiossa

- Nykyään me teemme Pyhän Hengen voimasta, Hengellä täyttymisestä ja armolahjojen toiminnasta liian tavallista. Niissä on kyse Jumalalle hyvin pyhistä asioista. Kärjistäen asian voisi sanoa näin: Me voimme ajatella, että elämäni on lähestulkoon saastan vallassa, mutta siitä huolimatta voin täyttyä Pyhällä Hengellä ja kiitellä Herraa uusin kielin. Jos näin on, niin silloin olemme menettäneet jotain siitä Jumalan pyhyydestä ja  kirkkaudesta, joka Azusa-kadulla vallitsi, Marko Selkomaa sanoi Aikamatka-illassa.

TV7 Kymppistudiossa Reijo Telaranta, Marko Selkomaa ja Tapani Talikainen 

 

Aikamatka-ilta TV7 kanavalla

 

Aikamatka-ilta, jossa Marko Selkomaa on mukana keskustelemassa herätyksestä, lähetetään TV7 kanavalla keskiviikkona 5.3.2014 klo 19.30.

Aikamatka-ilta Järvenpäässä

 

Pastori Marko Selkomaa Järvenpäässä kristillisen koulun auditoriossa järjestetyssä Aikamatka-illassaAikamatka-iltaa vietettiin Järvenpäässä 5.11.2013. Auditorio oli täynnä kuulijoita, kun Marko Selkomaa vieraili illassa.

- Yksi länsimaisen kristillisyyden suurimpia tarpeita onkin mennä takaisin Jumalan pyhyyteen ja pyhityselämään, Marko Selkomaa totesi Aikamatka-illan keskustelun aikana. Markon kanssa olivat illan teemasta keskustelemassa Reijo Telaranta ja Tapani Talikainen. Kristillisen koulun auditoriossa järjestetyn tilaisuuden juonsi Kaija Telaranta. Musiikista vastasi Mika Hakkarainen.

 

 

Reijo Telaranta, Marko Selkomaa ja Tapani TalikainenAnnammeko me Pyhän Hengen tominnalle tilaa surakunnissamme?

- Raamatun mukaan paikallisseurakunta on Jumalan suunnitelma, mitä kautta hän ensisijaisesti kanavoi paikkakunnalla oman armotyönsä. Tällaisia paikallisseurakuntia on sitten useita ja voi olla useita ihan käytännön syistä. Sen, miten Jumalan Henki voi näissä käytännön rakenteissa toimia, joudumme itse kukin nöyrästi omalla kohdallamme arvioimaan. On hyvä kysyä, annammeko me tilaa Pyhän Hengen toiminnalle tilaa oman seurakuntamme, rukouspiirimme tai kirkkokuntamme toiminnassa, Marko Selkomaa totesi Järvenpään illassa paikallisseurakunnan merkityksestä.

Aikamatka-illan musiikista vastannut Mika Hakkarainen 

Keskustelun jälkeen Marko Selkomaalle annettiin mahdollisuus nostaa käydystä keskustelusta esille asioita, jotka hän koki ajallemme ja läsnä olleelle seurakunnalle erityisen keskeisiksi. Näiden seikkojen lisäksi Marko kertoi erittäin elävästi ja koskettavasti omasta uskoontulostaan, ensimmäisestä Pyhän Hengen kohtaamisesta sekä kaikkea sitä seuranneesta järisyttävästä ja kaikki epäilykset kerralla pois huuhtoneesta oivalluksesta: Kaikkivaltias Jumala todella näkee minut ja myös välittää minusta!

 

Esirukouspyynnöissä kerrottujen asioiden puolesta rukoilivat Leila Puhakka ja Kaija Telaranta- Olen nyt toiminut kohta 22 vuotta kokopäiväisenä sananjulistajana. Voin liioittelematta sanoa, että minun palvelutehtävässäni pastorina ja evankelistana merkittävin voimavara on jatkuva ja kasvava yhteys Pyhän Hengen kanssa. Ilman häntä minä en olisi näissä hommissa vaan tekisin jotakin muuta. Hän on todellinen ja hän kirkastaa Kristusta ja mikä voisi olla sen suurempaa kuin saada saarnata Jeesuksesta sekä siitä, että ihmiset saavat synnit anteeksi hänen nimessään ja veressään, Marko päätti henkilökohtaisen todistuksensa. Lopuksi hän vielä rukoili väkevästi läsnä olleiden sekä herätyksen puolesta.

Illan juontanut Kaija  kutsui Reijon kertomaan Järvenpäässä  9.1.4014 alkavasta Alfa-kurssista, joka järjestävät yhdessä vapaaseurakunta Arkki, helluntaiseurakunta Saalem ja kristittyjen yhteyttä rakentamaan syntynyt kansanliike Missio Järvenpää

 

Kuuntele keskustelu sekä Markon oma todistus ja hänen päätösrukouksensa

Tämän Aikamatka-illan otsikkona oli "Pyhä Henki ravistelee hereille ja tekee eläväksi". Lähtökohtana oli vuosi 1906 ja tuolloin Los Angelesissa alkanut valtava herätys, josta kerrotaan lähemmin tällä sivulla hieman alempana.

 

Koko keskustelun sekä Marko Selkomaan henkilökohtaisen todistuksen ja koskettavan päätösrukouksen voit kuunnella sivun yläreunassa olevalla soittimella. Äänityksen pituus on kokonaisuudessaan 65 minuuttia.

 

Aikamatka-illan kuvasi Kalevi Saarela

 

 

Tämän Aikamatka-illan lähtökohta:

Mikä oli Azusan menestyksen salaisuus - ja miksi se hukattiin?

 

Jeesus syntyi matalaan talliin, joka oli kaukana komeista temppeleistä ja mahtavista palatseista. Jotain vastaavaa tapahtui Yhdysvalloissa Los Angelesissa vuonna 1906. Pyhä Henki alkoi toimia täysin odottamattomassa paikassa tavalla, jollaista ei ollut nähty sitten ensimmäisen helluntain.

 

Aikamatka-iltaan oli kokoontunut väkeä niin paljon kuin auditorioon mahtui.Joukko kristittyjä oli alkanut kokoontua yksityiskotiin rukoilemaan herätystä. Vähitellen jatkuvasti kasvanut joukko ei enää mahtunut sisälle. Kun pihamaakin oli osoittautunut - ainakin naapurien ja virkavallan mielestä - kokoontumiseen sopimattomaksi, he vuokrasivat kaupungin laitamilta tyhjillään seisseen vanhan ja huonokuntoisen rakennuksen, joka oli toiminut jopa hevostallina.

 

Osoitteen Azusa-katu 312 tilaisuuksissa olivat tasaveroisina mukana miehet ja naiset,  mustat ja valkoiset, mikä oli tuolloin hyvin erikoista tai peräti tuomittavaa.

Joukolla ei ollut organisaatiota, ei nimettyjä johtajia, ei jäsenlistoja, ei ahkeraa kolehdin keruuta eikä ennakkosuunnitelmia iltojen ohjelmaksi.  Mutta sitäkin enemmän heillä oli nöyryyttä, keskinäistä rakkautta, rukousta ja halua päästä yhä lähemmäksi Jeesusta.

Tilaisuuden päätteeksi läsnäoleva seurakunta siunasi Tapani Talikaisen johdolla Marko Selkomaan hänen kotimatkalleen kohti Seinäjokea sekä tulevien päivien työhön pastorina ja evankelistana. 

Azusa-kadulla syntyi herätys, joka tuli nopeasti tunnetuksi kautta Yhdysvaltojen ja pian myös kaikilla mantereilla. Väkeä virtasi paikalle jopa merten takaa kokemaan Azusan ihmeet ja merkit. Perinteiset kirkot, seurakunnat, virkavalta ja lehdistö hyökkäsivät monin tavoin syntynyttä herätystä vastaan. Se vain lisäsi Azusan kuuluisuutta, ja sai yhä enemmän ihmisiä saapumaan paikalle.

 

Nyt runsas sata vuotta myöhemmin tavalla tai toisella Azusan herätyksen tuloksena syntyneitä kristittyjä on maailmansa 550-700 miljoonaa. Heissä on helluntailaisia sekä karismaatikkoja, joista osa kuuluu riippumattomiin seurakuntiin, osa perinteisiin kirkkokuntiin.

 

----- © 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin