Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

MISSIO JÄRVENPÄÄ     

Olemme Kaijan kanssa muuttaneet Järvenpäästä Sastamalaan.  Missio Järvenpään tämän hetken tapahtumista löydät tietoa osoitteesta .


Tällä vanhalla sivustolla voit tutustua Missio Järvenpään toimintaan vuosina 2009- 2015.


Täältä löydät mm. TV7 raamattukoulun ja Raamattuiltojen materiaalit ja kuvia sekä monien Järvenpäässä järjestettyjen opetussarjojen aineistoa kirjallisena ja äänitteinä.

  

Missio Järvenpään tarkoituksena on vahvistaa kristittyjen välistä yhteyttä ja yhteistyötä sekä kutsua kaikkia elävään yhteyteen Jeesuksen kanssa. Mukana toiminnassa on jäseniä mm. luterilaisista seurakunnista, helluntaiseurakunnista ja vapaaseurakunnista. Vuonna 2009 perustetun Missio Järvenpään toimintaa johtaa 6.9.2014 alkaen Heidi Kuitunen puh. 0451110471. e-mail heidi.kuitunen(at)kolumbus.fi.

Missio Järvenpään tavoitteista löydät enemmän tietoakautta. 

 

 

Missio Radanvarsi kutsuu kristittyjä yhteiseen rukoukseen

Missio Radanvarsi kutsuu kaikkia kristittyjä yhteiseen rukoukseen yli seurakunta- ja kirkkokuntarajojen. On tullut aika tehdä totta Jeesuksen rukouksesta, että hänen omansa olisivat yhtä, niin kuin hän on yhtä Isän kanssa (Joh.17:21). On tullut aika tulkintojen ja traditioiden erilaisuuden sijaan keskittyä siihen, mikä meille kaikille on yhteistä: Herraamme ja Vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen, joka on ainoa tie Isän luo. 


   


Lue lisää


Missio-illat kevätkaudella 2016 ovat alkaneet

Missio-illat eli matalan kynnyksen kotiseurat jatkuvat. Joka torstai klo 18.30 on tarjolla mahdollisuus tulla kuuntelemaan mielenkiintoinen alustus, keskustelemaan sekä laulamaan ja rukoilemaan yhdessä. Kokoontumisien ajankohdat ja osoitteet löydät tältä sivulta.


Lue lisää


Kotiseurat on kodeissa kokoontuva seurakunta - katso kuvakertomus illoista

Apostolien teoissa kerrotaan alkuseurakunnan elämästä: he noudattivat uskollisesti apostolien opetusta, ylistivät Jumalaa ja yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin. Missio-illoissa palataan aikaan, jolloin ihmisten tekemät rajat ja rakenteet eivät vielä rikkoneet Jeesuksen seuraajien yhteyttä. Tekstin perässä on  kuvia Järvenpäässä jo toteutuneista illoista.


Lue lisää


Missio-juhlan Agape-aterian juuret yltävät alkuseurakunnan kotikokouksiin

Missio-juhlan ohjelmassa on aina myös Agape-ateria. Sen juuret ulottuvat Jerusalemin alkuseuran kokoontumisiin. Raamatussa kerrotaan, miten Jeesukseen uskovat kokoontuivat kodeissa, rukoilivat, ylistivät ja mursivat leipää yhdessä. 


Lue lisää


Keski-Uudenmaan alueen keräystavoite saavutettiin

Vuosi sitten Keski-Uudenmaan alueella pakattiin yhteensä 1242 Operaatio Joulun Lapsen pakettia. Tänä vuonna pakettien määrä nousi reilusti. Saimme kokoon 1404 pakettia, vaikka Hyvinkää ja Riihimäki, jotka vuosi sitten vielä kuuluivat alueeseemme, oli nyt liitetty Hämeen alueeseen. Lämmin kiitos jokaiselle operaatioon osallistuneelle!


Lue lisää


Heidi Kuitunen valittiin johtamaan Missio Järvenpään toimintaa

Heidi Kuitunen valittiin lauantaina 6.9.2014 pidetyssä kokouksessa johtamaan Missio Järvenpään toimintaa. Ehdotuksen vetovastuun vaihdosta ja johtotiimin nuorennusleikkauksesta teki Missio Järvenpäätä sen perustamisesta eli vuoden 2009 alusta johtanut Reijo Telaranta 71v. Missio Järvenpään toimintaa linjaavaan tiimiin nimettiin samalla useita uusia nuoremman sukupolven edustajia.


Lue lisää


2000 vuoden Aikamatka - uusi mielenkiintoinen tapa opiskella Raamattua

Tervetuloa Aikamatkalle kristinuskon merkittäviin vaiheisiin, voittoihin ja kipupisteisiin. Täältä TV7 kanavalla lähetettävien löydät viikoittaisten Aikamatka-iltojen opettajat ja aiheet. Löydät myös Järvenpään Aikamatka-iltojen materiaalin äänityksineen ja kuvineen. Mukana on kuvia sekä Järvenpäässä syksyllä 2013 järjestetyistä illoista että TV7 studiossa suoritetuista kuvauksista.


Lue lisää


Tervetuloa tutkimaan omaa elämänkaartasi ja hengellisen kasvun mahdollisuuksiasi

Miten kasvan ehjään ihmisyyteen ja kypsään  hengellisyyteen? Miten kasvan kohtaamaan vanhenemisen, sairaudet, yksinäisyyden ja ajasta iankaikkisuuteen siirtymisen? Kasvuhuoneiltojen kuvat, tekstireferaatit ja äänitteet löydät täältä. 


Lue lisää


Erkki Laine ja Kati Hämäläinen: Onko kuolema kaiken loppu vai uuden alku?   * 

Millainen on hyvä kuolema – vai voiko sellaista edes olla? Miten käsitellä kuolemanpelkoa ja kuinka löytää usko rajan takana odottavaan iankaikkiseen elämään? Tällaisista kysymyksistä keskustelivat Kasvuhuoneessa Erkki Laine ja Kati Hämäläinen kertoen samalla omia kuolemaan liittyneitä kokemuksiaan.


Lue lisää


TV7 Raamattukoulu: opettajat, opetuksen ja kuvia ohjelman teosta    

TV7 kanavan ja Missio Järvenpään yhdessä tuottaman TV7 raamattukoulun 32 jakson aiheet, lähetysajat, opetusmateriaalit sekä opettajien esittelyt. TV7 Raamattukoulu lähetetään sunnuntaisn klo 17.15.


Lue lisää


Tiekartta jännittävälle matkalle Raamattuun

Tiekartta-illat vievät matkalle, josta ei puutu jännitystä  eikä hauskoja tilanteita. Opetusillat toteutettiin Järvenpäässä kevätkaudella 2013 viikoittain tiistaisin klo 18.30. Paikkana oli Kristillisen koulun auditorio, Sibeliuksenväylä 42, Järvenpää. Täältä voit tutustua iltoihin opetuksineen ja puhujineen kuvia katsellen, jaettua materiaalia tutkien ja opetuksia kuunnellen.


Lue lisää


TV7 Raamattuiltojen opetukset, opettajat ja kuvat ohjelman teosta

TV7 kanavalla syksyllä 2012 lähetettyjen Raamattuiltojen luentomateriaalin ja kuvasivut löydät täältä.  


Lue lisää


Yhteyden illat 2009 - 2012: Elämänläheistä ja -makuista opetusta Raamatusta

- Saanko itse päättää elämäni pituuden? Onko riippuvuuksista tullut nykyajan epäjumalia? Miksi ampumiset ja väkivalta lisääntyvät?  Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät Raamattuun sitoutuneet vastaukset Yhteyden iltojen syyskauden 2012 raamattuopetuksista. Täältä löytyvät viikoittaisten iltojen opetukset ja opettajat sekä myös opetuksia vuosilta 2009-2011.


Lue lisää


Tulevaisuuden ja toivon kevätjuhla

Tulevaisuuden ja toivon kevätjuhlaa vietettiin Järvenpäässä tiistaina 4.6.2013. Tarjolla oli kodikasta seurustelua, lyhyitä kannustuspuheita, hyvää musiikkia, israelilaisia tansseja ja kesäisen pöydän antimia. Täältä löydät kuvakertomuksen juhlasta sekä Kristina Turnerin ja Markku Tenhusen puheet


Lue lisää


Yksinäisten joulujuhla kuvien kertomana

Jouluaattona 24.12.2012 vietettiin Järvenpäässä Yksinäisten joulujuhlaa. Juhlan järjestivät Peter ja Nina Hagman, Missio Järvenpää ja parikymmentä oman jouluaattonsa muille lahjoittanutta vapaaehtoista. Tilaisuutta tukemassa olivat Järvenpään kaupunki, Järvenpään seurakunta sekä suuri joukko yrityksiä ja yksityisiä.


Lue lisää


Tuhatta kiloa omenoita kannatti juhlia

Operaatio Omena päättyi tältä syksyltä  Järvenpäässä  yhteyden juhlaan. Mukana ohjelmassa olivat mm. Mr. Omena eli Peter Hagman, Porin rovasti Matti Vuolanne, Juha Korkeamäen johtama musiikkiryhmä Symbaali, Mika Hirvi ja Heidi Kuitunen Iloinen ilta, johon voit tutustua mm. kuvakertomuksen kautta, päättyi kauniisti katettuun yhteyden ateriaan.  


Lue lisää


Elotori kokosi jälleen torin täyteen väkeä

Monipuolinen musiikki, herkullinen lohikeitto, kuuma kahvi, napakat puheenvuorot, lasten puuhapisteet ja ystävien tapaaminen tekivät Elotorista jälleen hauskan koko perheen tapahtuman. Täältä löydät kuvakertomuksen Elotorin esiintyjistä ja vapaaehtoisista. Talkoolaiset myös kertovat, mikä saa heidät innolla ahertamaan tapahtuman rakentamiseksi.


Lue lisää


Helluntai ja Pyhä Henki, josta on vaikea "saada otetta"    *

Mihin Pyhää Henkeä tarvitaan? Miksi Pyhästä Hengestä on niin vaikea ”saada otetta”? Keille ”Hengellä täyttyminen” on tarkoitettu? Entä miten suhtautua ylilyönteihin ja hihhulointiin? Voiko tai saako Pyhää Henkeä rukoilla? Tässä löydät vastauksia helluntain Hengestä usein esitettyihin kysymyksiin.


Lue lisää


Operaatio Pihlavisto: Lähimmäisenä lähimmäiselle

- Minulle oli yllätys, että monet vanhuksista olivat jo niin huonokuntoisia, että he eivät kyenneet puhumaan. Vielä suurempi yllätys oli se, miten paljon voidaan ilmaista ja saada aikaan pelkällä läsnäololla, kosketuksella ja vain muutamalla sanalla, kertoi


Lue lisää


Tule perjantaina klo 19 Rukousmajakkaan! 

Järvenpään kristillisen koulun Rukousmajakassa rukoillaan joka perjantai kello 19 kotiseudun, herätyksen, paikallisten seurakuntien, kristillisen koulun, Israelin ja monien muiden tärkeiden aiheiden sekä myös osallistujien henkilökohtaisten aiheiden puolesta. Tervetuloa mukaan!


Lue lisää


Tervetuloa Haarajoen soluun!

Solussa kokoonnutaan yhteen keskustelemaan, rukoilemaan, tutkimaan Raamatun sanaa ja ennen kaikkea nauttimaan Jeesuksen Kristuksen seurasta Pyhän Hengen
opastuksesta.


Lue lisää


Joulun Lapsi 2011, Haluatko nähdä onnellisia lapsia?

 Sähköposteissa kiersi vuosia sitten kuva iloisesti hymyilevästä lapsesta. Tässä voit nähdä heitä paljon. Kurjuuden keskellä syttyvää riemua, joka tarttuu, valloittaa  ja lämmittää sydäntä paremmin kuin paksuinkaan villapaita - tai lompakko. Sivulta löydät videoita kuvia sekä matkapäiväkirjan Romaniasta ja operaatio Joulun Lapsesta.


Lue lisää


Kristityt kokoontuivat juhlimaan ja agape-aterialle

Sunnuntaina 2.10.2011 Järvenpäässä kokoonnuttiin Arkkiin viettämään kaikkien kristittyjen yhteyden juhlaa. Yhdessä toteutetussa ohjelmassa kuultiin nasevia puheenvuoroja ja mukaansa tempaavaa musiikkia. Tilaisuus huipentui yhteiseen rakkauden ateriaan eli agape-ateriaan.


Lue lisää


Johanna Tunturipuro rohkaisi naisia ottamaan rohkeasti paikkansa

Naisten iltapäivässä rohkaistiin naisia ja lähetettiin väkeviä terveisiä miehille. Useiden kristillisten seurakuntien naisten järjestämä iltapäivä lauantaina 10.9.2011 oli ohjelmaltaan ja järjestelyiltään onnistunut. Tilaisuuden tunelma oli lämmin,  innostava ja kannustava. Täältä löydät videot Johannan puheen sekä tilaisuuden avanneesta draamasta. Voit myös lukea Marja Raja-ahon puheen sekä katsoa kuvakertomuksen tilaisuudesta.


Lue lisää


Kristittyjen yhteistyö vahvistuu Järvenpäässä

Syyskausi on alkamassa Järvenpäässä vauhdilla. Erityinen kiitosaihe on se, että eri seurakuntien jäsenten yhteys ja käytännön yhteistyö ovat edelleen vahvistumassa. Syyskaudella 2011 me toteutamme yhdessä useita tapahtumia. Tältä sivulta löydät  tilaisuuksista luetelon ja lyhyet esittelyt.


Lue lisää


RAAMATTUKOULU JÄRVENPÄÄSSÄ

Järvenpäässä toimi 8.2.-27.12.2010 Missio Järvenpään järjestämänä viikoittainen raamattukoulu, joka kokoontui kristillisen koulun auditoriossa klo 19-21. Opetukseen osallistui yhteensä 139 oppilasta. Opettajina toimivat eri seurakuntien pastorit ja kokeneet maallikot. Voit tutustua tutustua tästä raamattukoulun opetusohjelmaan, opettajiin sekä opiskelumateriaaliin.


Lue lisää


MENNEITÄ TAPAHTUMIA SANOIN JA KUVIN

Tälle sivulle on koottu tekstejä ja kuvakertomuksia tapahtumista, joita Missio Järvenpää on ollut yksin tai yhdessä muiden kanssa järjestämässä.  Tavoitteenamme on viedä kaikin tavoin sanomaa Jeesuksesta teille ja aitovierille.


Lue lisää


Aglow Keski-Uusimaa

Aglow Keski-Uusimaa on tarjonnut Missio Järvenpäälle mahdollisuuden hoitaa juridiset ja taloudelliset asiansa yhdistyksen kirjanpidon kautta. Aglow Keski-Uusimaa, joka on kaikkien seurakuntien kristittyjen yhteinen järjestö, on avannut tätä varten erityisen tilin. Näin siksi, ettei Missio Järvenpään tarvitse perustaa omaa yhdistystä taloudellisia asioitansa hoitamaan.


Lue lisää


Julkaistu 30.11.2022
Uutisvirta kuohuu huonoista uutisista. Sotien, ilmastokriisien, inflaation ja pandemioiden pärskeet lyövät päivästä päivään vasten kasvojamme. Pelottaa, Huolestuttaa, tuntuu turvattomalta. Miten me...
Kaikki kirjoitukset »
Julkaistu 19.12.2013
Peräti 75 prosenttia maailman uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta kohdistuu kristittyihin.  Vuoden 2013 aikana vainot ovat pahenneet monissa maissa.  Suurin vainoajien ryhmä ovat mu...
Kaikki uutiset »
Julkaistu 24.12.2020
Antonius Muretus piti oppineita luentoja jo 18-vuotiaana. Siirryttyään Ranskasta Italiaan hän piti Roomassa luentoja antiikin kirjailijoista ja lainopista. Hän myös kirjoitti loistavalla latina...
Kaikki viikon tarinat »
© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin