Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Wilfrid Stinissen: Tosi ihminen

Wilfrid Stinissen,

Tosi ihminen, Kirja luomisesta ja pyhyydestä

Kirjapaja, 221 sivua

 

Sanomalehdillä on oma tärkeä tehtävänsä, aikakauslehtiäkin tarvitaan ja kirjoissa päästään vielä syvemmälle. Kirjojen maailmassa vallitsee samanlainen jako nopeasti luettavien ja helposti omaksuttavien sekä vieläkin hieman vaativampien teosten kesken.

 

Joskus on hyvä vähentää vauhtia ja pysähtyä ajattelemaan hieman tavallista pitempiä ja syvemmälle luotaavia ajatuksia. Wilfrid Stinissenin kirja ”Tosi ihminen, Kirja luomisesta ja pyhyydestä” on oivallinen matkakumppani tällaiselle Raamatun sanaan ja omaan sisimpään tehtävälle pyhiinvaellukselle.

Wilfried Stinissen on belgialainen filosofian tohtori, katolinen pappi ja karmeliittamunkki, joka on asunut Ruotsissa vuodesta 1967 lähtien. Hän rakentaa kristittyjen yhteyttä sitoutumalla tiukasti Raamattuun ja kirjoittamalla syvällisesti, viisaasti ja silti lempeästi. Stinissenin tekstin ääressä löytää jatkuvasti uusia näkökulmia ja oivalluksia. Niinpä ei ole ihme, että hänen kirjojaan on Suomessakin julkaistu jo melkoinen pino.

 

Kirja ”Tosi ihminen” vie lukijansa luomiseen, paratiisiin, Jumalan läsnäoloon ja siihen luodun ja Luojan eheään yhteyteen, jonka ihminen rikkoi. Näistä lähtökohdista Stinissen kuljettaa lukijaa ihmisenä olemisen labyrintin läpi löytämään elämän tarkoituksen, sovituksen ja Jumalan Pyhyyden. Kun tietää, mistä me kaikki olemme lähtöisin ja minne matkalla, polku käy helpommaksi kulkea, monet arvoitukset avautuvat ja ympärillä vellova maailma kiireineen ja kriiseineen jää lähinnä vain taustakohinaksi.  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin